POSTman Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam mam taki dziwny problem raz na jakis tydzien czasem czesciej czasem zadziej przy pracy cos zaczyna mi w kompie buczeć coraz głosniej i nagle zaczyna pikać 4 szybkie pikniecia ciągle (pi pi pi pi pi pi pi pi...) itd zaczyna buczec bardzo głosno no to daje resteti od razu przestaje moze ktos mi podpowiedziec co to moze być ??? Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez POSTman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro911 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Najlepiej jakbyś zdjął obudowę i bardziej sprecyzował jakie jest źródło tego dżwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Pewnie systemowy beeper. Może podaj swój konfig bo nawet nie wiemy co to za komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POSTman Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A więc obudowe mam zdjętą zawsze ale nie potrafiłem zlokalizować dzwięku a konfig Athlon 1Ghz Mainboard HDD 40giga GF 2 mX Zasilka 300 jakas stara ram 256 SD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 No właśnie jaki Mainboard? :P Ściągnij sobie Everesta na przykład i tam sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro911 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Pewnie systemowy beeper. Bardzo możliwe. Proponuje odłaczyć go na jakiś czas, żeby ewentualnie móc go wykluczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Pewnie ma alarm w bios włączony jeśli cpu osiąga wyznaczoną temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Bardzo możliwe. Proponuje odłaczyć go na jakiś czas, żeby ewentualnie móc go wykluczyć 1616832[/snapback] Tak usunmy objaw a nie przyczyne ;) brawooooo Najpierw everest i model plyty... zadnego odlazania spekera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POSTman Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Czyli przegrzewa mi sie komputer ?? A co do płyty = ECS K7S5A Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez POSTman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Czyli przegrzewa mi sie komputer ?? 1616863[/snapback] Powodow pikania moze byc tyle ile wlosow na glowie (po to jest ten glosniczek w koncu) Miales podac model plyty , zobaczylo by sie co ona wogole potrafi zasygnalizowac, moze wcale nie o to chodzi... Przy czym w starym kompie bardzo prawdopodobne ze powodem pikania jest zacieranie sie wentylatora i/lub wysoka temperatura. Bez wiekszej _zabawy_ sie nie obejdzie jak widac :) UPDATE (nie zuwazylem) K7S5A nie jest zbyt gadatliwa ;) To buuuuuuuczenie i pi pi pi pi ;) to zacierajacy sie wiatrak i byc moze alarm biosu (bardzo malo prawdopodobne) oliwa do maszyn, srubokret, pedzelek i 20 minut :) Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro911 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Tak usunmy objaw a nie przyczyne ;) brawooooo Najpierw everest i model plyty... zadnego odlazania spekera :) 1616859[/snapback] Kolega mnie nie zrozumiał. Ponieważ POSTman nie bardzo wiedział skąd pochodzi ten dźwięk, to proponowałem odłączenie, żeby wylkuczyć inne możliwe źródła dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eros_14 Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 beeper to bardzo możliwe choćby ze kumpel miał też takie pikanie i się okoazło że karta od neta nie jest dobrze zamontowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POSTman Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Juz wiem co pika i wynikł pewien problem podałem pewien błąd :/ był to komp ojca i nie miał tu karty gF 2 tylko gf5700 i jak wentylator pada to wtedy pika karta i jest taki problem nie mam juz gwarancji napisałem do nich ze pada mi wentyl czy mozna serwisować odpowiedzieli ze nie bo juz nie mają takich wentylatorków ;/ co mozna zrobić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqmaq Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Wymienić wentyl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POSTman Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Ale nie mam takiego samego :/ a inny mi tak nie bardzo pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqmaq Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Poszukaj sobie na Allegro albo innych giełdach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POSTman Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 A może da sie to naprawić ma ktos jakis pomysł co sie moze dziać z tym wiatrakiem ze spadają obroty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Przyczyna - zacierające się łożysko. Sposób - naoliwić bądż wymienić na jakiś inny... mocniejszy... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POSTman Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 nie dałem rady tego wymienic ale mniejsza o to jaka jest taka srednia dopuszczalna temp na karcie zeby mi sie nie skirało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 nie dałem rady tego wymienic ale mniejsza o to jaka jest taka srednia dopuszczalna temp na karcie zeby mi sie nie skirało ? 1665634[/snapback] 1.Wentylator naoliwic (rozbebeszyc calego.... i zrobic co trzeba) 2.Temp podczas pracy max 75 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...