Skocz do zawartości
PCel

Samsung 172n Czy Lg1730b?

Rekomendowane odpowiedzi

Więc mam takie pytanie jaki monitor będzie lepszy samsung 172n fajny wygląd ale 25ms reakcji za to Lg 1730B lipny wygląd i mniejszy czas reakcji 12ms.Dodam że od czasu do czasu gram, żeby nie było widać smużenia, który ma lepszą gwarancje na piksele?, który ma lepszy obraz? itp.

Cena samsunga 849zł a, Lg 899zł

Edytowane przez PCel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli czas odpowiedzi matrycy jest 25 ms to nie można liczyć na brak smużenia poniżej 10 ms to tak. Ogólnie nie mam zaufania do Lg, z opinii wiem że ten monitor ma nierównomierne podświetlenie matrycy, słabe kąty widzenia, smużenie też jest widoczne. Decyzja należy do Ciebie czy kupić któryś z tych dwóch czy coś innego ja też miałem kłopoty z wyborem, niestety nie można liczyć na monitor idealny bo wtedy zawód murowany, trzeba się pogodzić z ich wadami a cieszyć się z zalet, pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG jest dobrym wyborem, tyle ze jak zwykle wszyscy polecaja nowosc - bo jeszcze lepsza, nie wazne, ze 50% drozsza. Dlugo te wyprzedaze trwaja? Tylko w niektorych MediaMarktach, czy we wszystkich. Kupilbym sobie takiego LG, ale bede mial mozliwosc dopiero za 2 tygodnie. Czy moze nie ma co sie spieszyc z zakupem, bo takie promocje monitorow sa na porzadku dziennym :) Zawsze to 300zl taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG jest dobrym wyborem, tyle ze jak zwykle wszyscy polecaja nowosc - bo jeszcze lepsza, nie wazne, ze 50% drozsza. Dlugo te wyprzedaze trwaja? Tylko w niektorych MediaMarktach, czy we wszystkich. Kupilbym sobie takiego LG, ale bede mial mozliwosc dopiero za 2 tygodnie. Czy moze nie ma co sie spieszyc z zakupem, bo takie promocje monitorow sa na porzadku dziennym :) Zawsze to 300zl taniej.

1618080[/snapback]

Wyprzedaże trwają we wszystkich Media Marktach, a czy długo trwaja to nie wiem chyba do wyczerpania zapasów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi