Skocz do zawartości
adacho

Pomocy! Jak Odzyskac Dane?

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec. W komputerze mam 2 dyski. Jeden 40 gb(C:), drugi 4gb(D:). Instalowalem na nowo win xp. Odpalilem komputer z plyty xp. Chcialem usunac tylko partycje C:, sformatowac ja i nagrac na nia system. Nie mialem zamiaru ruszac dysku D:. Jednak przez nieuwage usunalem rowniez partycje dysku D: :mur: . Do nagrania systemu wybralem dysk C:, a wiec on sie sformatowal na pewno. Z moich obserwacji wynika, ze D: nie zostal sformatowany, ale usunalem te partycje tylko.

1. Czy dobrze mi sie zdaje, ze na dysku D: znajduja sie dalej wszystkie dane?( mam taka nadzieje...)

2. Czy sa one do odzyskania? Jesli tak, to w jaki sposob?

Prosze o pomoc. Bardzo wazne dane na tym dysku mialem :sad: <_<

ps. mam ndzieje, ze w dobrym dziale ten post pisze. Mozna przeniesc jakby co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec. W komputerze mam 2 dyski. Jeden 40 gb(C:), drugi 4gb(D:). Instalowalem na nowo win xp. Odpalilem komputer z plyty xp. Chcialem usunac tylko partycje C:, sformatowac ja i nagrac na nia system. Nie mialem zamiaru ruszac dysku D:. Jednak przez nieuwage usunalem rowniez partycje dysku D: :mur: . Do nagrania systemu wybralem dysk C:, a wiec on sie sformatowal na pewno. Z moich obserwacji wynika, ze D: nie zostal sformatowany, ale usunalem te partycje tylko.

1. Czy dobrze mi sie zdaje, ze na dysku D: znajduja sie dalej wszystkie dane?( mam taka nadzieje...)

2. Czy sa one do odzyskania? Jesli tak, to w jaki sposob?

Prosze o pomoc. Bardzo wazne dane na tym dysku mialem  :sad:  <_<

ps. mam ndzieje, ze w dobrym dziale ten post pisze. Mozna przeniesc jakby co ;)

1616837[/snapback]

Po usunieciu i zformatowaniu dalo by sie odzyskac :) wazne zeby nic nie nagrywac.

1. Z ta partycja D bron cie panie boze juz nic nie mieszaj !!

2. Przyszykuj wolne miesce na C na pliki odzyskane z D.

3. Sciagnij program Get Data Back w wersji FAT lub NTFS (zaleznie w jakim formacie byla partycja D)

4.Dalej to juz postepuj zgodnie z tym co ci powie program, nic trudnego, tylko troche czekania :) (musisz zaznaczyc w programie ta partycje ktorej teraz nie widzisz ;p, bo tam bedzie do wyboru ... skad ma odzyskiwac)

P.S. Get Data Back w wersji demo pozwala tylko na przegladanie plikow a nie ich odzysk. :wink: :wink: :wink:

Edytowane przez best-boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dostalem jeszcze taka rade, ze powinienem uzyc partition magica i potraktowac to co zrobilem, jako awarie partycji.

W tej chwili jedyny dostep jaki mam do dysku D: to jest informacja o jego istnieniu w menadzarze urzadzen.

1616960[/snapback]

Nie radze bawic sie magiiciem... skonczysz bez danych ;). Jak sa wazne to rob po mojemu, a jak ci wisi to sie baw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi