Avandrel Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Właśnie jaką macie średnice węży w WC i jaką radzicie! Mam już nagrzewnice od poloneza wlot i wylot 15mm. Nie wiem też jakie węże kupić. Zwykłe czy takie co też oddają ciepło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 zwykle eheim 12/16 policz sobie przeplyw i sprawdz, czy do pompki potrzeboojesh wiekshych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 To jest tak, nizej niz 1/2" (12mm) nie schodz, a ogolnie im wieksza tym lepiej , no ale takie 16mm ID wyglada troche "niefajnie" i zajmuje troche miejsca. Weze eheima sa dobre, grube scianki, latwo sie zginaja trudno zaginaja, ale czy wszystkie sa zielone? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 To jest tak, nizej niz 1/2" (12mm) nie schodz, a ogolnie im wieksza tym lepiej , no ale takie 16mm ID wyglada troche "niefajnie" i zajmuje troche miejsca. Weze eheima sa dobre, grube scianki, latwo sie zginaja trudno zaginaja, ale czy wszystkie sa zielone? :evil: chyab tak :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ja mam zajebiste rurki 12-2,5mm(wew-scianka) tez mam chlodniczke od poloneza/125p wylot i dolot ma 14 a nie 15mm u mnie - wlot sam zrobilem bo zaworek co byl zamontowany byl bezsensowny. ta rurka jest baardzo droga 4zl/m ale zajebista bo da sie ja zalozyc nawet na 15-15,5mm rure... zrodlo - obi. Aha jeszcze jena sa calkowicie przezroczyste - PCV- i baardzo leastyczne przez co trudno sie zaginaja - pomaga tez gruba scianka. wsumie dla mnie bomba ;-). kolanejk w ukladzie niemam tylko trojniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ja w samochodowym koopilem wezne 12/16 i mi sie podobaja nie sa plastikowe tylko silikonowe pod wplywem ciepelka mozna je uformowac normalnie spox i 2zł/m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A ja mam male pytanko czy jezeli mam wyjscie z bloku o srednicy wewnetrznej 15mm a zewnetrzne 17mm to czy oplaca mi sie zalozyc 12/16 czy 16/22 i czy ta 12 wejdzie po rozgrzeniu na to wyjscie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Feluke 12/16 raczej nie zalozysz na 17 zaloz 16mm to bedzie w sam raz bedzie ciasno i nie bedzie cieknac. jak zaciskasz opaskami to radze zalozyc dwie przesuniete w fazie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Feluke ja zalozylem weze eheima 12/16 na pompke PH802, gdzie średnica wylotu z pompki to 17.8mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincente Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A ja mam węże 8 mm! :D Oczywiście wolałbym szersze, ale nic nie poradzę... takie mam szybkozłączki na bloku i pompce i tyle :? Mimo to jakoś to wszystko działa. 33'C podczas zwykłej pracy (net, Winamp, Kazaa) to chyba niewiele ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 U mnie 12/16 jakies zwykle. Strasznie sztywnieja po jakims czasie :( Ale nie sa zielone :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Ja zakupiłem w Castoramie 12mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 jak to nie wciśniecie 12 mm na 16mm lekko podgrzać ciepłą wodą i da sie spokojnie załozyć ja mam wszedzie 12mm są tylko troszke sztywne ale jak zmienie na igielitowe bedą deczko bardziej podatne :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Ja zakupiłem w Castoramie 12mm.a ja w OBI takie weze mozna dostac w jakimkolwiek sklepie z hydrauliką :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 ja mam wszystkie węże 15/18 mm 15 wew. 18 zew. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 a ja mam weze z praktikera 12/16, sa cholernie twarde ale mnie to bardzo odpowiada poniewaz przy mocnym luku sie nie przelamuja i zachowuja obrany ksztalt,mozna robic elegancki zwrot o 180 stopni a waz sie nawet nie zwezy na milimetr, i o to chodzi 8), wczesniej myslalem o eheimie ale ten zielony kolor.... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Ja mam 12/16 EHEIM , green rulzz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 ja mam 10/13 mi starczają mają lekko niebieskawy kolorek co mnie wkurza bo wlałem takiego fluo zielonego płynu do chłodnic i w rurkach nie wygłada tak super :( .kupiłem je w ogrodniczym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazbek Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 ja mam wszystkie węże 15/18 mm 15 wew. 18 zew. :D Gdzie je kupiles? Takie w 100% by mi pasowaly P.S.Niedlugo zaczynam produkcje blokow na podstawie (czyt.podobnych :D ) LEV_1 :twisted: 60x60x25 39 kanaloof :twisted: wyprowadzena(wlot/wylot) u gory bloku bo ten LEV_1 nie miesci sie na plytach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 ja mam wszystkie węże 15/18 mm 15 wew. 18 zew. :D Gdzie je kupiles? Takie w 100% by mi pasowaly P.S.Niedlugo zaczynam produkcje blokow na podstawie (czyt.podobnych :D ) LEV_1 :twisted: 60x60x25 39 kanaloof :twisted: wyprowadzena(wlot/wylot) u gory bloku bo ten LEV_1 nie miesci sie na plytach 15/18 to straszna lipa, lepsze bylyby przewody z grubszymi sciankami. Sprzedaja u mnie cos takiego w Praktikerze, nie mowiac juz o tym, ze na rolce to juz jest splaszczone, to zagina sie niesamowicie latwo i jeszcze nie udalo mi sie uzyskac w przekroje okregu w zadnym punkcie poza okraglymy zlaczkami (i juz sie nie uda, bo wywalilem na smietnik, 16/22 sa ZNACZNIE lepsze)... syf, 1.5mm scianka to jest "dobra" do 12mm (choc najlepiej 2mm)... A nie widzial ktos moze gdzies weze 14/19-20mm ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 A nie widzial ktos moze gdzies weze 14/19-20mm ??? W OBI widzialem, ale one jakies specjalistyczne chyba (takie pomaranczowe) bo drogie, ale moge looknac przy okazji 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 W OBI widzialem, ale one jakies specjalistyczne chyba (takie pomaranczowe) bo drogie, ale moge looknac przy okazji Jak bys byl akurat to looknij, ja u siebie mam raczej "skromny" asortyment :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Ja mam 12/16 Eheima. A do podłączenia pompki - 16/22 + przelotka miedziana 16/12. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 dobra, a słyszał ktoś o wezach konwekcyjnych? i czy warto (oczywiscie oprócz chłodnicy) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 dobra, a słyszał ktoś o wezach konwekcyjnych? i czy warto (oczywiscie oprócz chłodnicy) ? mowisz o tych rooreczkach co w zestawach z CPC sa ? jezeli tak to IMHO do doopy, kilometry roorek, zeby schlodzic , ehh, wole chlodnice 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Tak, ale chciałem zamontować chłodnice i jeszcze właśnie rurki konwekcyjne. Tylko nie takie cieniutkie jak na cpc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...