Skocz do zawartości
Piotr K

Bloki Bloki wodne

Rekomendowane odpowiedzi

Tak panowie i panie sa takie miejsca na ziemi gdzie tworzy sie takie bloki o ktorych my zasiedziali w naszym malutkim kraiku mozemy tylko pomazyc.

oto link to niezwyklej galerii wodnych wymiennikow ciepla na procesor.

http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=135548

W tym zestawie mam dwoch faworytow:

blok z czterema!!! wylotami wody made by gone_fishin

oraz

WB05 zrobiony przez morphling1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano skrecane ale zwaz ze te co sa skrecane najczesciej maja rowek na gume. Takiego rowka nie zrobisz domowymi sposobami.

pozatym pytanie jak gruba gume uzywaja. Ja szukalem arkuszy gumy wszedzie w krakowie i znalazlem tylko u szewca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzybu:

Duron 1.2@1.3 GHz, 1.79 vcore TIM noname

Ambient temp (near rad) ~23°C

Water temp full ~26°C (2x120mm fans at 5V)

Cpu load temp 1h30 TOAST HP (in socket) ~ 33°C

trzeba czytac dokladnie na procku mial 33C :-) a nie 23. Ambient czyli temperatura otoczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he mówicie że to jest ładne zobaczycie już niedługo WB by Thorn to będzie wymiot !!!! ale trochę musicie jescze w cierpliwości poczekać. Wszytko już mam kupione tylko teraz robić i składać !!!! powiem tak wydajność tego bloku powinna być rewelacyna !!!!

ale o tym napewno powiadomię !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhehe thorn, ciekawe jak mialaby sie wydajnosc twoich vs moj wc stary ktorego juz nie uzywam (nie mowie o efekciarskim wygladzie)

prawde mowiac to zrobilem juz chyba wszystkie projekty ktore oni tam maja, ciezko juz mi cos nowego wymyslic :mrgreen:

najbardziej podobaja mi sie bloki morphlinga

zouwazcie tez ile bardziej profesjonalne narzedzia oni uzywaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano skrecane ale zwaz ze te co sa skrecane najczesciej maja rowek na gume. Takiego rowka nie zrobisz domowymi sposobami.

pozatym pytanie jak gruba gume uzywaja. Ja szukalem arkuszy gumy wszedzie w krakowie i znalazlem tylko u szewca

do takich celow, to uzywa sie uszczelki wysokocisnieniowe, mozna takowe zakupic w sklepach, detke to mozna kant d... potluc.

Uszczelka jest z goomy wytrzymalej na temp i wode, i jest okragla oraz w wieeeeeeeelu rozmiarach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhehe thorn, ciekawe jak mialaby sie wydajnosc twoich vs moj wc stary ktorego juz nie uzywam (nie mowie o efekciarskim wygladzie)

prawde mowiac to zrobilem juz chyba wszystkie projekty ktore oni tam maja, ciezko juz mi cos nowego wymyslic :mrgreen:

najbardziej podobaja mi sie bloki morphlinga

zouwazcie tez ile bardziej profesjonalne narzedzia oni uzywaja

wiem że jesteś spec od WC ale ja postaram sie zrobić by moj blok by i ładny i wydajny a co za tym idzie lepszy niż te jest takie przysłowie "Cudze chwalicie, swojego nie znacie !" myśle że nasze Polskie bloki też sa dobre !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...