Skocz do zawartości
Blackpoint

Chłodzenie ^.^

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupuje nowy sprzęt i prosiłbym o poradze lub opinie na temat tych produktówi co lepiej wybrać :-)

na tył obudowy mam takie propozycje 120mm

na początku myślałem o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60858815

58 CFm przy 22db myślałem że juz lepszej wydajności do Db nieznajde ale dzisiaj wypatrzyłem to :-)http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61913340 cena jeszcze tańsza i 78 CFm przy 21 Db wogle się zastanawiam czy to możliwe :huh:

i potrzebuje jeszcze 4x 92mm myślałem ze titana albo chiefteca 35CFm przy 25 max bd ale TT znowu mnie zaskoczyło tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61913476 37CFm przy 21 DB :mellow: czy to wogle ejst możliwe?^^ a na koniec mam problem czy wybrać freezera 64 czy może zelmana 7700cu na venica 1.8ghz@ 2950 niewiem czy freezer sobie wogle ztym poradzi:| zgóry dziękuje za odpowiedzi . pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Thermaltake Thunderblade 120mm jak i te pozostałe 90mm też Thermaltake.

A co do proca to raczej freezer powinien sobie poradzić ale zalman napewno będzie wydajniejszy. Aha i lepiej zobacz czy Ci sie zmieści ten zalman bo mały to on nie jest :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do proca to bierz Freezera.

Co do 120x120 bierz Qlteca bo te "thanderblejdy" przy wszystkich rozmiarach mają 21 dBa więc to napewno nie jest wiarygodne (jakieś 30 dB to on ma :P )

Co do 92x92 to nie wiem :)

2 tygodnie temu sprzedałem thunderblade 80x80 (tego z diodą sygnalizujaca prace HDD) za 15 złociszy :D

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem przekonany ze Freezer go uciagnie,ja krecilem swojego winchestera na 2,4 Ghz ktory mial wyzsze napiecie wiec teoretycznie powinien sie byl bardziej grzac a temp nie przekraczala 40 stopni bez "wentylacji" obudowy . widze ze ty kombinujesz niezla wentylacje wiec bez problemu powinien byc cool & quiet :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200@250 cl 2,5-3-3-8@ 2-2-2-11 3.3v ramki oczywiście bh-5^^ bh-5 sie chyba mocno grzeją :-)

1619009[/snapback]

Do takiego czegoś to się kupuje jedną, góra dwie delty 8x8 z allegro po 6zl, jakimś sprytnym sposoben sie mocuje, puszcza na 5v i syci już z zapasem a memy są zimne.

W sumi bh-5 250@3,3 to mozna bez nawiewu dawać i nic im sie nie stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sie spotykałem z tapicami w których ludzie narzekają na Akasy 120 mm.. Wiec bym radził na nie uważać. Ja osobiście mam 3x TT 120 mm i na około 7-9 V są naprawde ciche a wieją przy tym naprawde pożądnie. No i 21db to one napewno nie mają na 12V ;) Ale zastanów sie nad tymi TT, bo za 1 akase masz 2x TT.... i raczej one problemów niebedą sprawiać . Moje zadanie na ten temat ;)

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TT sa paskudnie glosne na 12V w kazdym rozmiarze. akasa na 12V tez jest glosna, revoltec juz znacznie lepiej wypada choc tez jest slyszalny, ale nie az tak. 92mm polecam ys tech ultra silent - na 12V bardzo ciche, prawieze nieslyszalne i wieja calkiem calkiem.

zalmana 7700 olej, lepszy bedzie scythe ninja z jakas 120 na nim (test na dzikie.net a do nabycia wkrotce w pc-cooler.pl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi