PITer Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak tu sie dodaje sonde, bo mi cos nie idzie Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Dzięki, bede musiał sprawdzić. Ciekawe czy będzie działał dla karty sieciowej pci, czy tylko dla wbudowanej....... 1617616[/snapback] jak chesz zasiegnąć opinii to m ysle,ze jak by dopłata do sprawdzonego np sempa nie była wielka to wielu skozysta- rozrzut jest ogromny od 2.3-24 do nawet 2.8 wie wielu chciało by mieć pewnie pewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ja bym byl zainteresowany. Jak znajdziesz sztke ktora sie buja na >2.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Siema!!! To ja ostatnio gadalem z toba na temat selekcjonowanych Sempronow. Jak widzisz sa ludzie chetni kupic te procki. Ja sam poszukuje ogzemplarza robiacego 2,7 - 2,8 GHz, po tym jak moj sie zjaral !!!! Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez 1xxx_xxx1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) w OEMie tez sa semprony ? Jaka plytke byscie polecili do selekcji ? DFI odpada. co o tym myslicie http://www.gral.pl/preview/MSI/MSIK8NNEO3-...IDLANATX_13.php ? i który sempron http://www.gral.pl/sklep.php?w=prod_lista&...&wmtp=5&grp=cpu ??? Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 -oemy są - płyty na s754 na nf4 raczej nie pozwalaja na kręcenie-biosy mają np zablokowane podnoszenie napiecia dla sempów Najwyższą szyne poza dfi osiagają na nf3 gigabyte ok 340-350 ale też nie każdy egzemplarz. Pojawiła sie niestety nowa rewizja w której wycieli co nieco- pare kondziorków, są mniejsze mofsety itp nie wiem czy o/c nie spadło. epiej chyba starszą wersje płyty dorwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 1xxx_xxx1 jak zjarałeś tego proca??? to je idzie zjarac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 -oemy są - płyty na s754 na nf4 raczej nie pozwalaja na kręcenie-biosy mają np zablokowane podnoszenie napiecia dla sempów Najwyższą szyne poza dfi osiagają na nf3 gigabyte ok 340-350 ale też nie każdy egzemplarz. Pojawiła sie niestety nowa rewizja w której wycieli co nieco- pare kondziorków, są mniejsze mofsety itp nie wiem czy o/c nie spadło. epiej chyba starszą wersje płyty dorwać. 1617860[/snapback] mozesz zobaczyc w ofercie Grala która to plyta i powiedz jaki procek byl by najlepszy do selekcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 płyta ta: http://www.gral.pl/sklep.php?w=prod_podgl&id=5209 procek sempron 2800+ 64 bit chyba najlepszy do selekcji-ma więcej cache od 2600+. Ewentualnie jak trafiały by sie jakieś mega kozaki to jeszcze 3100+ bo maja mnoznik 9x Ale radze sie skonsultować z kimś jeszze bo potem bęzie na mnie :D A ja już kupiłem co miałem i przez pare miechów prca niezmienie , mimo,ze dzik do o/c to to nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 2800 i 3100 64 bit popieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) tylko ze nie widzialem tych sempronów w OEMie. OT: Mogli by znalezc sposób na odblokowanie potoków w X800GT :) w poniedizalek bede mial ale narazie cisza z potokami :( Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 czemu nie chcesz selekcjonowac sempow na dfi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Nie mam dojscia do DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 namow grala zeby sprowadzili dfi, wtedy bedziesz mogl/beda mogli sprzedawac cale zestawy do OC, jeszcze moze z freezerem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adeon Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Jezeli nie DFI, to chyba GB zostaje. Ja sam polecalbym raczej kupic ta DFI, a pozniej sprzedac i byc ~20zl do tylu. Chodzi o to, ze DFI nie bedzie strzelala takich numerkow, jak K8NS :/ Przeczytaj topic o tej mobo, a dowiesz sie o co chodzi. A co do sekekty, jestem za 2800+ 64-bit. Sam mam takiego sempa z 27 tygodnia i jest dobrze :) Na def Vcore leci na 2400mhz i 11h prime przelecialo bezproblemowo (oczywiscie pozniej wylaczylem - mysle, ze 11h wystarczy). Teraz mam 2600Mhz na 1.5V i jak narazie ok h prime'a bez zajakniecia. Wylacze throotling, zmniejsze mnoznik HTT i moze wyciagne cos wiecej. Niestety, pamieci nawet na najnizszym trybie asynchro juz sie krztusza:/ Ale jutro rozwiaze ten problem i zostawie jedna kostke CH-5. Wlasnie od Ciebie je mam PITer:) Kupilem je od maniaca:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 1xxx_xxx1 jak zjarałeś tego proca??? to je idzie zjarac 1617866[/snapback] Moj sie zjaral podczas burzy. To byl nagly skok napiecia ... :sad: i proc kaplica :mur: To PITER wskazowki dla ciebie: 1. Plyta to DFI, ewentualnie Gigabyte ale z nia badz ostrozny bo potrafi wyciac numery. 2. Semprony64 do selekcji to: 2800 i 3100. 3. Jako chlodzenie wes Frezeera64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Moj sie zjaral podczas burzy. To byl nagly skok napiecia ... :sad: i proc kaplica :mur: To PITER wskazowki dla ciebie: 1. Plyta to DFI, ewentualnie Gigabyte ale z nia badz ostrozny bo potrafi wyciac numery. 2. Semprony64 do selekcji to: 2800 i 3100. 3. Jako chlodzenie wes Frezeera64. 1618274[/snapback] 1. niby gdzie gigabyte wycina numery? <_< w pani domu czytałes? 3.muhahahaha, takie porady takiemu człowiekowi :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Gdzieś na pclabie był taki artykuł o którymś gigabyte na 754 (nie pamietam czy o tym) że głowa boli po przeczytaniu... np chodzil im na 300 htt wieczorem, potem reboot z rana i na 230 nie leci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 to prawopodobnie ten na nf4 z pci-e. Slynie z kaprysności. Tak naprawde nie ma na s754 dobrej do o/c płyty na nf4 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 mysle ze ludzie piszą o problematycznosci tej plyty nawet jej nieposiadając...przyznam , sam na nią bluzgałem bo była straszna gdy testowałem ją pierwsze dwa razy...ale wtedy biosy były we wczesnnym stadium rozwoju....jezeli ktos zadba o update biosu to nie bedzie mial problemow z płytą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Gigabyte rules ga-k8ns Po dlugich zmaganiach i pochodzeniach czemu nie moge przekroczyc 312Htt pociolem radiator od SEmtrona soket A:) i zamontowalem go na chipie plyty.Teraz moj SEmpik smiga 340 na napieciu 1.6 2722 MHZ wiecej nie probowalem a na 2600 na bezpiecznej granicy 1.525 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 1. niby gdzie gigabyte wycina numery? <_< w pani domu czytałes? 1618371[/snapback] Przed DFI posiadalem te plyte. Mimo wgrywania nowego BIOSU wycinala sobie numery. Raz dzialala z HTT 300, a innym razem nie wstawala przy HTT 250. Wiec nie mowcie mi ze jest taka dobra bo sam ja mialem i sprawdzilem. Dalej twierdze ze do selekty najlepsze jest DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 wiadomo,zę dfi anjlepsze ale tuż po nuim jest gb- nie wiem kiedy mialeś płyte, ale biosy nowe są chyba co 2-3 tyg i obecnie jest już f16. Na starych biosach płyta była kaprysna od ok f12 w góre jest już niezle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 wiadomo,zę dfi anjlepsze ale tuż po nuim jest gb- nie wiem kiedy mialeś płyte, ale biosy nowe są chyba co 2-3 tyg i obecnie jest już f16. Na starych biosach płyta była kaprysna od ok f12 w góre jest już niezle. 1618563[/snapback] Wiadome jest ze po DFI jest Gigabyte. Moja plyta tak szalala, bo jak ja kupilem to miala biosa f8, ale aktualizacja do f11 niewiele pomogla wiec ja spylilem i kupilem DFI. Nie wiem jak dokladnie sie zachowuje na nowych biosach, ale ostatnio poczytalem troche o niej i jest juz calkiem niezle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A msi <_< chyba jeszcze jest przed gb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A msi <_< chyba jeszcze jest przed gb :wink: 1619154[/snapback] niby skąd taki pomysł ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 W tym momencie chodzi o wybranie płyty do selekcji procków sempów64 z zabl c&q jak i odblokowanym Chodzi o to aby można było podać na procka jak najbardziej zróżnicowane Vcore: 1.Zwolenicy GA-K8NS są tak zapatrzeni w tą płytę że niezauważyli że w przypadku sempronów S64 nie ma regulacji liniowej napięcia Vcore( przynajmniej tak wynika z relacji userów GA-K8NS+S64) co całkowicie eliminuje ją do selekcjonowania procków. 2.W tym przypadku Epox równiez odpada. 3.MSI odpada do S64 z zabl c&q nie wiem czy jest liniówka w przyp S64 z odbl c&q 4.DFI wiadomo że ma liniową regulacje należy sprawdzić czy w wspópracy S64 pozostaje nadal i z jej należałoby skorzystać :) A teraz co do userów którzy samoobwołali GA-K8NS druga po DFI 1. W challange Super Pi są płyty(754) DFI,EpoX,MSI,Abit, no a GA-K8NS=0 brak?-no to co jest z ta płytą taka świetna a wynik gdzie? 2.Co rusz userzy tej płyty chwalą się słownie dobrymi wynikami (2600-2700MHz CPU) a jak pada prośba o screena to ich reakcje bywają różne : -denerwują się że ktoś im nie wierzy screena nie podają -piszą że nie mają ochoty robić screena bo to bardzo dużo pracy-screena brak -coś im przeszkadza zasilacz niedomaga itp-screena brak To po prostu jest farsa siakaś.Bardzo proszę zluzujcie z tym samochwalstwem i pokażcie rzeczywiste wyniki w SP-2004 ,SPi16M ze screenami oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 popieram przedmowce, do selekcji tylko DFI, na moim S64 2800+ dziala liniowa regulacja napiecia, mnoznik oczywiscie zablokowany, a htt plyty na poziomie 350 i wiecej (i mowa tu o htt bootowalnym a nie jakims clockgenie) daje juz prawie calkowita swobode w podkrecaniu sempow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 1.Zwolenicy GA-K8NS są tak zapatrzeni w tą płytę że niezauważyli że w przypadku sempronów S64 nie ma regulacji liniowej napięcia Vcore( przynajmniej tak wynika z relacji userów GA-K8NS+S64) co całkowicie eliminuje ją do selekcjonowania procków. 1619475[/snapback] no kufa ty masz jakies uposledzenie z tym k8ns? dałes ciała z wyborem płyty i teraz to tak przezywasz?? k8ns ma liniową regulacje spermonów 64.... rev 2 ma procentową :mur: nie wiesz, nie udzielaj sie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) oto screien dla niedowiarkow dzisaj zapuszczam prima i obnize napiecie ,bo krecilem go dzisaj na maxa i niechcialo mi sie napiecia zmieniac do screena. Blogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli :lol: Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez ecikmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...