Gość ecikmen Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 oki :):D:D: mam HTT 350 :-P ale moge tylko screena walnac bo prema napewno nie zapuszze napiecie na zasilne spada mi do 11,34 heeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) napięciami sie nie przejmuj jesli nie są sczytane z miernika to co pokazują czujniki płyty to bujdy na resorach - mnie też pokazuje cyrki mam niby 11.7 na niekręconym. A bez spi to jakoś ludzie pezestają powoli wierzyć- wcześniej 340 teraz 350 i nawet screena z spi 16m trwajacego ok 15 min nie dajesz.... Sorry ,zę to mówie ale takich ściemniaczy co maja super wyniki to jest paru w tygodniu- zrób spi 16m z cpu-z w tle i będzie ok. A screeny z cpu-z to wieesz mozęsz sobie wsadzić tam gdzei śwaitło nie dochodzi Proc moze sie w spi 1m sypać a cpu-z odpalisz. 0% pewnosci stabilności. Ja sobie moge zrobić tak na 2.55 a proc leci ledwo 2.44 stabilnie Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Luknij na stronie 1 tam ma screena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) no kufa ty masz jakies uposledzenie z tym k8ns? dałes ciała z wyborem płyty i teraz to tak przezywasz?? k8ns ma liniową regulacje spermonów 64.... rev 2 ma procentową :mur: nie wiesz, nie udzielaj sie :mur: 1619656[/snapback] Nie rozumiem po co te nerwy? Zadnego ciała nie dałem z płyty jestem bardzo zadowolony i nie zamieniłbym jej na 2xGA Widzę,że robisz 2600MHz ramu masz 1Gb więc wrzuć próbkę SPi 16M pokaż ja( nie gołego screena jak kolega poniżej) i wtedy wszystko bedzie jasne,epitety niczemu nie służą :) Niczego sie nie uczepiłem po prostu bezpodstawnie są rozpowszechniane pewne opinie i z tym mam prawo się nie zgodzić :) Edit Z brakiem regulacji liniowej w GA-K8NS+Semp64 zaznaczyłem,że wiedza pochodzi od ich userów,być może w innych rewizjach jest inaczej. Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Luknij na stronie 1 tam ma screena 1619742[/snapback] daj screena z spi 16m wyliczonego z otwartym obok 2x cpuz- - 1 z zakładką cpu 2 z pamięciami. Bo taki screena to sobie mozesz...co on ma pokazywać? Że sie jeszcze komp nie zdążył zwiesić? Jaka jest gwarancja choćby namiastki stabilności ? A nawiasem mówiać to temt był o selekcji- o platformie s754 jest oddzoelny przylepiony temat,, o sem,pach 64 też... A ecikman zamilkł- bez screena z spi i cpu-z to racej nikt mu w te wyniki nie uwierzy.... a gadać to mozna wszystko.... ja np że mam 4ghz na sempie... moge nie? :lol: Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Właśnie cały czas o to chodzi :) Sry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Co do platformy to DFi i Sempy 2800+ i 3100+ ale nigdzie tego drugiego w sprzedaży nie widze? Co do kolegi to chyba się przestraszył i się boi dać screena :lol: A wcale to takie trudne nie jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 3100+ jest chyba w arescie A zreszta panowie, po co te nerwy... przecież on zawsze może odpalić kompa na stock ustawieniach, zrobić spi 16m, potem clockgenem pojechać na 350, odpalić wtedy cpu-z i zrobić fotkę z tamtym spi w tle ;) do pewnego stopnia trzeba wierzyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 a takie cos ? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20705 tylko mnoznik maly :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) 3100+ jest chyba w arescie A zreszta panowie, po co te nerwy... przecież on zawsze może odpalić kompa na stock ustawieniach, zrobić spi 16m, potem clockgenem pojechać na 350, odpalić wtedy cpu-z i zrobić fotkę z tamtym spi w tle ;) do pewnego stopnia trzeba wierzyć... 1620140[/snapback] Denerwuje się strona od GA Nie chodzi oto by w ogóle zaliczyć test SPi16M ale sprawdzić jaki jest czas SPi 16M wpisać się do challanga SPi i na podstawie zajętego miejsca wychwalać doskonałość konkretnej mobo. :) @PITer Tym sempem 2500+ z tego co "wchłonołem" nie ma zbyt wielkiego zainteresowania (mnożnik 7 a cena nie aż tak atrakcyjna w porównaniu do 2600+,2800+) :wink: Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) dobra zalman na miejcu przymocowałem mu jeszcze małego wyjca dmuchajacego z boku. Kurde ale sie narobiłem-najpierwe spacerek w upale do sklepu a potem montaż. Mniejszych śruibek juz chyba nie mogli wymyslić :mur: Do tyego chyba z 10min dopasowywania rozstawu łapek potem wyduszanioe tej pasty- tubka mikro i do tego w srodku 3/4 powietrza :angry: a najlepse było wybebeszenie całego kompa. Akurat okienka w mojej budzie z tyłu blachy pod płytą są ok 2-3 cm obok cvhipsetu- to wszystko wyłączyć poodpinać moje wentyle powtyklane na przewodach w molexy itp... wyjąłem, zdjąłem namiastke chłodzenia(ważne- ten radiator na chpsecie nie przylega z wyjątkiem 4 narozników do chipsetu!) 20 min uzeral;em sie z poniownym miontażem wszystkiwego, kabli już tak ładnie jak poprzednio mie udało mi sie poupychać po kontach :? A najlepsze,ze ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m wszystko a komp martwy. Gdyby nie to ,że ostatnio też nie do końca poprawnie połączyłem kabelki od panelu przedniego to miałbym doline. a tak posprawdzłem jeszcze raz i działa. Zaraz opdalam clockgena spi i zobaczy czy wydałem sensownie 18zl czy tylko zafundowałem sobie spacerek i rozbebeszanie kompa na marne. Edit: ze wstępnych testów zalman g daje- chłodzeni mostka nie polepszyło o/c proca. Maxywalna stabilna szyna ta sama. Zalmanik z nawiewem jest właściwie chłodny bez był ciepły ale nie jakos bardzop. Na seryjnym byl ledwo letni. Albo mój mostek jakiś mało grzeja,cy sie albo nie wiem ska sie biorą chistorie o gorącym- no chyba,zę potrzeba do tego wyzszej szyny Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 @99tomcat: ja tez chcialem wrzucic tego zalmanka na k8ns ale olalem sprawe, przy htt300 radiator jest tylko cieply (na kt600 byl sporo cieplejszy przy fsb 200mhz), nadmuchy i inne cuda nic nie daja, htt 320-325 to max mojego egzemplarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Wydałem neipotrzebnie 18zl ale co paradzić przynajmneij chipset ma chłodniej :lol: A seryjny nie jest ciepły bo sie tylko rohgami styklała ta taśma z chipsetem. 95% powierzchni wlale albo prawie wcale nie przylegało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Wydałem neipotrzebnie 18zl ale co paradzić przynajmneij chipset ma chłodniej :lol: A seryjny nie jest ciepły bo sie tylko rohgami styklała ta taśma z chipsetem. 95% powierzchni wlale albo prawie wcale nie przylegało. 1620601[/snapback] mam pytanie jak u ciebie wyglada odczyt temp plyty??ile stopni?? u mnie jest tylko odczyt w okolicach 7 stopni C i 25stopni (2 pomiery w speedfanie) C, do tego odczyt temp procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 umnie ta płyta wytrzymuje na htt 325mhz bez podnoszenia napiecia ale nie wiem wogóle czy to podniesienia napiecia coś daje, oczywiście chipset posmarowany pastą bez nawiewu ma około 60stopni ale jak dam nawiew to i tak nie da razdy wiecej wykrzesać z tej płyty , więc nie wiem czy podniesienie napiecia coś da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja tych temp innych nie rozumiem- jest z proca, jest jakaś temp1 ok 25 stopni i temp- raz ma 1 stopień raz 35-36 nie wiem czy ta ma coś wspólnego z nb? A mostek macam na zalmanie i ledwo ciepły- ja nie wiem już może innym sie bardziej grzeją mostki? Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 umnie sie tak grzeje że cały laminat wokół ciepły , nawet kondesatory sie nagrzewają tak sie grzeje ale nawiew duża daje , wtedy laminat zimny a radiator na chipsecie 35-40 stopni , ale oc na tym poziomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 to czemu mi sie nie grzeje? Rozmumien na taśmie termo-ale teraz zalman i pasta i nieiwele cieplejszy jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) nie wiem czemu tak jest umnie zmiany pasty dała dużo radiator znacznie cieplejszy tzn gorący{da się przyłożyć palce na 5sek , póżniej ból więc temp duża} nałożoną mam zwykła białą paste bo taka wystarczy , nie wiem może masz inną wersje płyty bo ja mam rev 1.0 Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ja mam rev 2 i u mnie moge sobie palec trzymac jak mi sie podoba, poza tym w ogole nie czuc ze powietrze jest tam jakos specjalnie cieple, na DFI jest duza roznica i tam jesto duzo cieplej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) to mozxę to-ja mam rev 1.1 A już jest jeszcze nowsza rewizja. Acha mam na tym zalmanie wiatrak on na pewno też sporo schładza. Laminat po wyłączeniu kompa jest ciepławy ale nie parzy itp. Moze gb coś porobił aby tak nie grzało sie? Inna spawa,ze na seryjnej taśmie nie grzeje sie radiator ,bo prawie sie nie styka z chipsetem- warto nałożyć nawet najtańszą silikonówke- ja właśnie teraz myśle sobie trzeba było to zrobić- kupić silikon za 2-3zl albo iśc na całość i kupić ceramique i przy okazji proca amznać. Ten zalman w moim przypadku jest mocno na wyrost. Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) wiatrak daje bardzo dużo umnie puszczony na 7v powoduje że laminat zimny i wszystkie elementy sąsiadujące z chipsetem chłodne ale oc to samo ale chociaż żywotność płyty wzrośnie ale zauwarzyłem że temp też zależy od grafiki czy właczone agp*8 , fast write itd wtedy chipset bardziej grzeje , jeszcze jedno pytanie jak wygldają wasze chipsety tzn mają wkładke metalową pośrodku bo ja nie mam , bo to mogłoby znaczyć tą różnice temp Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Jaka mealowa płytka? Chipset js pokryty plastokiem nie ma gołego rdzenia ale to chyba nrmalne w nf3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) no myślałem że może są różne wersje nf3(różne rev tego samego chipsetu) , chodziło mi to czy chipset wyglada jak w np gf3 lub gf4 , może w starszych wersjach tych płyt na chipset jest rzucone wieksze napiecie nic innego nie wchodzi w rachube Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) No przecież napisałem,ze nie ma krzemu na wierzchu- i dobrze jeszcze by mozna było ukryszyć rdzeń- im mniej gołych jąder tym lepiej dla wielu niedoświadczonych uzytkowników, a mi też serce biło mocmneij jak grzebałem coś przy swoim athlonie xp. Oczywiście przez to temperatury sa wyższe ale za to większy konfort grzebania i bezpieczeństwo. Edit- po paru godzinach chodzenia kompa na zalmanie mimo wiatraczka jest już lekko ciepły zalman- widocznie pasta sie wygrzała już a chipset jednak sie troszke grzeje. Ale nie jest naprawde ciepły jedynie czuje lekkie ciepełko. Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 w gf3 i gf4 nie masz rdzenia na wierzchu tylko pośrodku ma metalową wkładke a po bokach plastik(tzn tworzywo sztuczne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ok mozliwe- ja przerabiałem w tym czasie ati- on mammetalowa ramke a w środku goły rczeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 A co myslicie o Sempronie 3000+ 64 bitowym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_c@lina Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 PITer ja jestem za; mnożnik 9 i odblokowane C`n Q to jest to za czym się sam oglądam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammm Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Z góry sory że tu pytam ale dlaczego akurat 16M w superPi jest najlepsze do testowania a nie np. inne przecież jest tam ich kilka do wybory może mi to ktoś wytłumaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...