.icy Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Oto moj komputerek: http://artemis.wszib.edu.pl/~mdudek/k1.jpg http://artemis.wszib.edu.pl/~mdudek/k2.jpg Plyta glowna abit bh6, zasilacz 250W (tajwan) i dysk twardy przykrecone do metalowej plyty. Calosc zawieszona na scianie - nie zajmuje miejsca i nieziemsko cieszy oko komputerowego swira. Chlodzenie 100% pasywne: 0 wentylatorow, 9 radiatorow. Totalna cisza. Procek PIII 750@841 na napieciu 1.55V zamiast 1.65 nominalnego. Temperatury przy 22 stopniach w pokoju: 34 stopnie na procku jalowym, 50 gdy go przycisnac na maxa (program prime95 - jak ktos zna cos bardziej meczacego procesor dajcie znac) Zasilacz 40-50 stopni. RAM SD-133 768 MB - temperatury kosci okolo 45 stopni. Grafika Radeon 9100 - radiator z wentylatorem zamieniony na sluszny duzy radiator z amd typu P1 - 60 stopni gdy mocno przycisniety. Radiatory na pamieci mocowane spinaczem do suszenia gaci. Karta muzyczna na slocie ISA - pol metrowy Sound Blaster AWE32 z 2MB pamieci RAM (to antyk - nie sprzedaje nawet za gory zlota). DVD-RW na metrowej smyczy lezy na ziemi lub na biurku. 100% stabilnosci - 3 radiatory pochodza z pentiumow II 233 (3.84 PLN / szt. na allegro - procesor zostaje jako brelok) dwa dla procesora jeden dla zasilacza. Miedziana plyta wazaca ze cwierc kilo odprowadza cieplo z rdzenia coppermine do 3 radiatorow, a jak ktos mnie wkurzy moze sie na nia nadziac bo wystaje 15 cm ze sciany. Brak katodowych lamp oraz promieni UV w poblizu, jedyne zrodlo promieniowania swietlnego to czerwona dioda hdd oswietlajaca w nocy moj komputerowy obraz. Duzy, ogniscie czerwony ale dyskretny guzik power po prawej stronie. W nastepnym odcinku - moj komputer akwariowy i jego glony chlodzace :) Dla leniwcow podlaczam ostatnie foty do pierwszego posta: Radeon w mobo frontalnie Termometr Z perspektywy I zawieszam ten topic, bo sie robi bydlo; jak cos zmienie i bede mial foty to wrzuce. Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez .icy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Masz świra co nie ? :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Nie no fajna opcja :D Po co się męczyć z wciskaniem na złość zalmanów 120mm skoro można wbić mobo na ściane i przyczepić mega radiatory :D 9/10 ziom :) -1 dlatego że kable troche za bardzo porozwalane, wszystko zakurzone :D no i edna z wtyczek na listwie zasilającej wygląda na 100 letnią ( chyba nie musze mówić że to niezbyt ambitny pomysł :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) Tyle że trza odkurzać ;]. Kolega ma wszystko na pająka na blacie od stołu ;] wygodniej ;) :D. Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Za wygode trzeba płacic :) teraz będzie musiał raz na miesiąć czyścić radiatory i płyty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 :blink: Fajna sprawa. Też bym sobie tak zrobił, ale pierwsza impreza i po sprzęcie. Może jak już studia skończę albo spoważnieje :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 kable kompletnie psuja efekt. a spialbys je ladnie, upchnal moze wszystkie w jeden grubszy peszel i wygladalo by supelnie inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Ta karta muzyczna to musi być dłuższa od GF 7800GTX ;) W twoim przypadku można sobie pozwolić na same radiatory... u niektórych raczej nie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A ja myślałem że komp włożony do kartonu po ciastkach (kiedyś to widziałem) to szczyt ...ale widzę że sie myliłem :-| Skoro twierdzisz że to ciche :huh: ale czy to nie ma być praktyczne? A tak w ogóle to...co tu jest "modowane"? Długość kabli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A jak myslisz ? :D Buda jest modowana na taki clean style że całkowicie znikneła :P BTW ja zamiast chować kable to bym wszystkie równiutko upioł przy ścianie :) wtedy to by wyglądało jak pożądna instalacja, a teraz ? przypomina krzaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Dziweczyna by mnie zabiła jakbym taki syf w pokoju zrobił....sorry ale pasywne chłodzenie może być ładnie zamknięte i upchane w obudowie:) do mnie to nie trafia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Dziweczyna by mnie zabiła jakbym taki syf w pokoju zrobił....sorry ale pasywne chłodzenie może być ładnie zamknięte i upchane w obudowie:) do mnie to nie trafia.... 1617834[/snapback] Tu chyba nie chodzi o to żeby było cicho tylko o prestiż :D wiesz...wchodzi kolo do Twojego pokoju a tam komp na ścianie i szczena opada :o! a te kable to są poprostu...no brak mi słów xDDDDDDDDDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A mi się nie podoba <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Na takim configu pasyw to zaden problem, zrob tak jakiegos a64 i grafe typu 6800 to bedzie cos :) A jak juz sie to robi to mozna elegancko poukrywac kabelki, zeby po scianie szla 1 listwa z wszystkim a erszta poprzypinana na maxa ze widac kompa a nie klebowisko kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 pomysl nawet fajny, ale wykonanie kiepskie. Te kable... Pewnie sie bedzie niezle kurzylo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 ja mam gołe płyty na biurku średnio 4 miesiące w roku.. i już mi się to znudziło... :) kurzy sie to... i wogle.. klepniesz w coś i juz wisi... :).. nawet spokojnie se oblac brata wodą nie można.. no bo komputer leży na biurku :lol: jestem na NIE... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraster Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) eheh smiechowy pomysł :D Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Fraster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g0thic Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 @.icy pomysłowy z ciebie gość :D Porównanie tego kompa do plakatu GITS też fajne ;) Czemu nie popędziłeś bardziej tej PIII? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalafior wyczesany w kosmos Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 komp jest elegancki, nowoczesny, to po prostu jest sztuka :-P daj na dole tylko tabliczkę jak nazwałeś to dzieło i wystaw je na aukcji za parę tysięcy :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Not Found The requested URL /~mdudek/k1.jpg was not found on this server. Apache/2.0.50 (Fedora) Server at artemis.wszib.edu.pl Port 80 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.icy Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Linki juz dzialaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palantunio Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Wygoda i cisza, ale jak to wygląda?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Właśnie się zastanawiałem gdzie umieścić mój nowy nabytek :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 :zonk:..... nie lepiej do sufitu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 może by i ładnie wyglądało gdyby nie te kable i gdyby cały komp był ładnie wyeksponowany a nie po prostu zawieszony na ścianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Efekt wizualny jest taki jakbyś na.... zrobił kupe na ścianę. No sorry, ale paskudzctwo. Gdyby to jakos ogarnąć i pospinać kable to by mogło byc ładne. Moznaby np. odsunąć płytę na dystansach od ściany i z tyłu jakieś LEDY (mały koszt a efekt może być ciekawy). Teraz :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Było juz... jednym słowem: Zieeeef, przygnębiające widowisko... Wstyd kogokolwiek wpuścic do pokoju... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 panie weź pan posprzątaj te kable i zrób cos z napedami no obleśnie wygladaja na ziemi, je też do ściany przywal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Mnie pomysł się podoba :) Chciałbym mieć takich kilka w pokoju na ścianach oczywiście bo nie ma gdzie postawić następnego :) Żeby to jakoś wyglądało mógłbyś walnąć tam jakąś katodkę albo inne fajne świecidełko. Może dałoby się coś z kablami jeszcze zrobić... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...