Skocz do zawartości
.icy

Komputer Naścienny

Rekomendowane odpowiedzi

spokojnie, nic się nie spadnie, nie odklei - wszystko się trzyma na śrubkach/zapinkach, 0 taśmy i kleju :)

@Pigmej - jaki tam wieśtunig ;) jeszcze nie dalem naklejeki "kenłud". ni nie obkleiłem dysku/cd-romu folią aluminiową, ni też radiatorów nie mam chromowanych sprayem za 15 zł. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wspomniałem. Wykonałeś to dosyć starannie, ale po prostu mi się to nie podoba. Komp powinien być w budzie- to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tu widze inny problem, bardziej zlozony niz tylko z plyta i CDromanem...

Ludzie nie probujcie byc oryginalni "na sile". To, ze przykleiliscie jeden z drugim kompa do sciany czy sufitu, to zadna modyfikacja, poprawa funkcjonalnosci, w koncu zero inwencji tworczej.

Wez jeden z drugim obudowe, flexa i wiertare w lapy, wymysl cos ciekawego, a pozniej to jeszcze dopracuj i zaprezentuj...

To co tu widac to jest wrecz smieszne, uniemozliwia normalne korzystanie z PCta, i nawet nie wyglada ladnie.

DNO totalne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie to świetny pomysł. Bo mi komp miejsca nie zajmuje, jak jest w ogromnej budzie to trzeba tą bude gdzieś na poziomie podłogi/biurka itd [wszedzie tam gdzie sie poruszam] umieścić, czyli gdzieś gdzie mi to zawadza. A tak na suficie czy ścianie nic nie mam i nawet sie tam nie zbliżam, czyli świetne miejsce do umieszczenia kompa. W ten sposób mam dodatkowa przestrzeń.

A tak jeśli chodzi o estetyke....można to bardzo łatwo zrealizować najprostrzym sposobem kupić wszystko jednego producenta (taki sam laminat) i już to wygłąda lepiej zwłaszcza jeśli to MSI (CZERWONY). Niektóre ścieżki pokolorować flamastrem UV i już by mi sie podobało (klimat ala TRON). Jeszcze tylko przezroczyste wentyle(podświetlane)+radiatory aluminiowe na wszystkim i mamy fajne widowiska (mówimy o szaraku).

I jeszcze W.C. z odpowiednim płynem i mamy pokoik w stylu Fallout.... Na chama to można całą ściane elektronika cyfrowa zastawić i w ten sposób cały pokój to nasz komp.....fajne wrażenie jakbyś do kompa wchodził. Katode UV można by było umieścić na głowicy, która zmienia położenia miedzy wygaśnieciami katody EFEKT=ścieżki by się różnie świeciły (jakby komp pracował). A dla niedosyconych 1000 różno kolorowych Ledów na mutliwidratorach (miganie na przemian) i mamy kompa jak z starych filmów s-f.

Ale to tylko moje skromne zdanie....w końcu jestem małą kaczuszką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie to świetny pomysł. Bo mi komp miejsca nie zajmuje, jak jest w ogromnej budzie to trzeba tą bude gdzieś na poziomie podłogi/biurka itd [wszedzie tam gdzie sie poruszam] umieścić, czyli gdzieś gdzie mi to zawadza. A tak na suficie czy ścianie nic nie mam i nawet sie tam nie zbliżam, czyli świetne miejsce do umieszczenia kompa. W ten sposób mam dodatkowa przestrzeń.

A tak jeśli chodzi o estetyke....można to bardzo łatwo zrealizować najprostrzym sposobem kupić wszystko jednego producenta (taki sam laminat) i już to wygłąda lepiej zwłaszcza jeśli to MSI (CZERWONY). Niektóre ścieżki pokolorować flamastrem UV i już by mi sie podobało (klimat ala TRON). Jeszcze tylko przezroczyste wentyle(podświetlane)+radiatory aluminiowe na wszystkim i mamy fajne widowiska (mówimy o szaraku).

I jeszcze W.C. z odpowiednim płynem i mamy pokoik w stylu Fallout.... Na chama to można całą ściane elektronika cyfrowa zastawić i w ten sposób cały pokój to nasz komp.....fajne wrażenie jakbyś do kompa wchodził. Katode UV można by było umieścić na głowicy, która zmienia położenia miedzy wygaśnieciami katody EFEKT=ścieżki by się różnie świeciły (jakby komp pracował). A dla niedosyconych 1000 różno kolorowych Ledów na mutliwidratorach (miganie na przemian) i mamy kompa jak z starych filmów s-f.

Ale to tylko moje skromne zdanie....w końcu jestem małą kaczuszką.

Czekamy na fotki. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale przede wszystkim jakie to rozwiązanie wygodne... można MOBO co sobotę przejechać odkurzaczem :banana: :banana: i będzie czyściutka...

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
żart!
Edytowane przez Pekaok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba :) Ale to ma wadę i zaletę :):

- Jak wysoko przymocujemy to może być problem z kablami; trzeba głowe zadzierać aby podziwiać :)

+ Napewno będzie osiadać mniej kurzu niż w wersji naściennej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, zgadzam sie ze z estetyka system jest na bakier - teraz to ciut poprawilem (wszystkie radiatory tej samej serii i koloru) no i mobilnosc oczywiscie prawie zadna. Ale bede obstawal przy tym ze to najlepszy sposob na zwolnienie miejsca w pokoju. Kwestia wiochy jest kwestia gustu, dla mnie np. katody to wiocha. Dzieki za wszystkie pozytywne i negatywne komentarze - daliscie mi duzo do myslenia. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, powracam, jako i tweak.pl powraca z popiolow, z nowymi fotami.

Najpierw przedstawie wam koszt, przerobienia mojej zabawki, ktora dla niektorych jest komputerowym koszmarem: (Ale juz niedlugo przedstawie nowe zdjecia kompa z 15'' panelem lcd w budzie, ktory mial byc "obiektywnie ladny")

Koszt:

- 3 * pentium II 233 potrzebne byly do pozyskania duzych radiatorow - 2 na zasilke 1 na procek (dodatkowo do standardowego) 3*3.34 PLN = 10.02

- Termometr z instalacji CO - 10 zl

- Kabel IDE do DVD - 20 zl

- Inne rzeczy pozyskane z odzysku

Suma: 40 zl

Nowe foty:

Radeon w mobo

frontalnie

Termometr

Z perspektywy

Edytowane przez .icy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWIEM TAK!! tej modyfikacji na targi nie zaniesiesz :D

czemu nie :D w IKEI mają takie wycinki kuchni, czy łazienki np ze ścianami, wiec też możesz taką expozycję zrobić :lol::D

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cicho!!! :-P :-P :-P

I oceniajcie to.

A komp doskonale sie nadaje do noszenia, po zdjeciu ze sciany nosi sie w rece jak siateczka z warzywami :-P

O qde :lol2: Nie no stary teraz to dałeś po garach. Wyglada masakrycznie. Sorry ale to nie ma nic wspólnego z estetyką. Koło estetyki to nawet nie leżało :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale o ktorym mowisz o nasciennym czy o lcdpc?

powiedz co ci sie nie podoba, albo przynajmniej rzuc

jakimis linkami co dla ciebie jest estetyczne.

wiesz, zeby to bylo konstruktywne, a nie tylko zeby zjebac dla z[ciach!]ia.

Efekt wizualny jest taki jakbyś na.... zrobił kupe na ścianę. No sorry, ale paskudzctwo. Gdyby to jakos ogarnąć i pospinać kable to by mogło byc ładne. Moznaby np. odsunąć płytę na dystansach od ściany i z tyłu jakieś LEDY (mały koszt a efekt może być ciekawy).

Nie czaje, mowisz ze to wies tuning malucha a chcesz wsadzac LEDY za mobo?

Nie no, inna epoka chyba, inne filmy SF nas uksztaltowaly...

Nie wiem jak to wytlumaczyc inaczej

--

Nie, teraz sie wk..rwilem, jedziecie po kims nie podajac argumentow, to ja cie

tez zjade (wiem, to nie po chrzescijansku): sadzac z tego co mowisz estetyczny

dla ciebie jest komp z oklepana pleksa w budzie pomalowany na rozowo i

mrugajacy blekitna katoda w rytm tekno ktore leci...

powiem prosto, pokaz mi co masz, pokaz co ci sie podoba - pogadamy

Edytowane przez .icy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale o ktorym mowisz o nasciennym czy o lcdpc?

powiedz co ci sie nie podoba, albo przynajmniej rzuc

jakimis linkami co dla ciebie jest estetyczne.

wiesz, zeby to bylo konstruktywne, a nie tylko zeby zjebac dla z[ciach!]ia.

Wystarczy, że zerkniesz na to forum. Jest tu masa estetycznych obudów. Po prostu w twój "projekt" nie włożyłeś za wiele. W środku boku wyciołeś nierówno dziurę, nie obrobiłeś krawędzi i ordynarnie przykręciłeś kilkoma śrubami LCD (śruby zresztą też niesymetrycznie). Po prostu aby robic coś takiego (bo sam zamysł jest może i ciekawy) to najpierw trzeba zrobić plan działania. W twoim przypadku myślę że wszystko powstawało "na gorąco" i efekt jest taki jaki jest, czyli opłakany. Były juz sugestie że należałoby coś zrobić z samą obudową (np. pomalować).

No po prostu nie ma w tym nic, na czym możnaby się skoncentrować w sensie pozytywnym oprócz pomysłu.

Co do LEDów. Rzuciłem taki pomysł bo widać, że twórca dysponuje niskim budżetem. LEDy są tanie- i tylko dlatego je podałem. Nie napisałem żeby wstawił DWA LEDY- tylko ogólnie coś co podświetli. Może to da jakiś efekt fajny. O ile nie podoba mi się podświetlanie obudowy o tyle tutaj mogłoby to wyglądać fajnie.

A. No i nie stresuj się tak bo implodujesz. Peace. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie implodowac, kiedy siedzisz nad czyms kilka dni a ktos nie

zescrolluje na dol strony zobaczyc nowe foty.

Buda w lcdpc jest juz pomalowana, zalaczylem nowe foty.

Peace.

sorki dood, ale teraz stanie po drugiej stronie barykady - kilka dni powiadasz ? zobacz na Radka, czy Pelzaka - oni już od dłuższego czasu siedzą nad swoimi modami, nie kilka dni, a nawet po kilka miesięcy. moje osobiste zdanie na temat twojego moda jest takie - jak kolega Carlos już wspomniał, mało to praktyczne, estetyka też kuleje. Gdybyś się postarał, to zrobiłbyś coś naprawdę fajnego. Pomysł ciekawy, ale imo, na pokaz, nie do użytku. Użyj wyobraźni i włóż tam coś od siebie. Gwoli ścisłości, powiem, że mojego kompa do sufitu przykręcałem - 2 godz. Zdemontuyj to wszystko, zrób jeszcze raz, po woli i z wyobraźnią.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby tak... ale zważ też na to że mnie nie ma w domu przez 98% roku :D... gdyby się uprzeć to moja bude dało by się zrobić od podstaw do satnu aktualnego w półtora tygodnia..

Długi okres modowania wpływa tylko korzystnie na to że można wykombinować coś innego niż się miało zamiar zrobić... I tak mój reaktor, mimo zachowania głównego kształtu aktualnie będzie miał już chyba 5 wcielenie - tj wykończenie szczegołów etc...

be rzy dal :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahahah kilka dni siedział i już mają cię wszyscy wielbić ! Swietnie ! jak dla mnie lipa panie i nie podam argumentu ani wytłumaczenia bo wszystko na ten temat zostało powiedziane. PA

bez argumentu alberto56 to ja cie wysylam na orbite w twojej

zmodowanej rozowymi katodami budzie z napedem na rozowe wiatraki.

mow do mnie dopiero jak bedziesz wiedzial co to jest PDP - 12.

a przed odlotem katoda w odbytnice i PAPATKI BEZ ARGUMENTU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.icy- Po co zamieśliłeś swoje posty i w ogóle zabierasz głos? Każdy kto śmiał skrytykować twój niezwykły "kunszt" rzemieślniczy został zrównany, przez Ciebie z błotem. Oczekujesz samych pochwał? Idź do mamy- ona na pewno powie że ładnie zrobiłeś. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.icy------Heheh swietna odpowiedz naprawde, nie znam całego twojego dorobku wypowiadam sie na temat tego co zaprezętowałeś teraz a nie przedtem, a co do mojej budy to jest jaka jest, widocznie też jej nie miałeś okazję obejrzeć.

Jeżeli nie skonczyłeś moda albo wiesz że pokazałeś coś czego nie powinieneś to dlaczego się rzucasz ?

Pozdrawiam.

Edytowane przez alberto56

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi