Paweeell Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Witam. Mam taki problem. Kupiłem nową płytę główną. Włączam komputer i ustawiam prawidłowo niby bios, komputer testuje komponenty włącza się dalej i wyskakują mi błędy coś o boot disc i coś tam żeby sprawdzić kable. Choć jest wszystko na 100% dobrze podłączone z dyskiem bo formatowałem go i wsadziłem odnowa windowsa a później i tak te same błędy wyskakują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Co to za płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Uruchomić gold memory :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) To moja płyta : http://allegro.pl/show_item.php?item=58961468 Co to gold Memory??? Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Paweeell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) To taki program do testowania RAMU czy nie są uszkodzone i takie tam. Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Cyna58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Na 100000% nie mam nic popsute. Tylko mam źle skonfigurowany bios. Wyskakuje mi : "Disk boot failure insert system disk and press enter. A Windows jest nowo zainstalowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 To przynajmniej napisz jaki masz sprzęt :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ASUS A7N8X-E Deluxe , dysk 60gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ASUS A7N8X-E Deluxe , dysk 60gb 1619167[/snapback] Do biosa mozęsz wejsć , spróbuj ustawić Load optimalize defult taka opca jest czyl uruchom optymalne ustawienia , może pomoże. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Raczej nie, już próbowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Raczej nie, już próbowałem 1619179[/snapback] No to clear comos :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ale co to da? Orginalne ustawienia też nic niedają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Spróbuj to nie boli, sprawdx jeszcze kabel od dysku zmień na inny, bo mozę być walnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Wyciagnij dyskietke z napedu. Zmien bootowanie w biosie na HD0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) zresetowanie nic nie dało i kabel też nic nie dał. Na innej płycie głównej było ok. Dyskietki żadnej nie mam i botowanie też zmieniałem Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Paweeell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak zainstaluje windowsa to pierwszy raz z płyty mi odpala. Mam jedną partycję i w programie fdisk jest ona ustawiona jako aktywna. To ja już niewiem co robić. Pomocy! Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Paweeell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Dokładnie wszystko zżynając z ekranu to tak to wygląda : Yukon PXE v1.11 (jakie s liczby) © Copyright 2003 Marvell ®. PRE-boot eXecution Environment (PXE) v2.1 ©COpyright 1997-2000 Intel Corporation. PXE-E61: MEdia test failure, check cable PXE-M0F: Exiting PXE ROM. DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER I jest coś jeszcze wspominane o Nividia boot agent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ten dysk jest na SATA <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...