Skocz do zawartości
Songoku

Super Grace RADEON 8500LE 64MB DDR

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tej klarcie

jak jakość obrazu no i czy wydajność będzie lepsza niż r9000 pro bo czytałem tesy że w niektórych testach r9000 pro jest lepszy

Cena to 477 zł to mało a za r9000 pro ok 520 zł

to skusił bym sie na tego r8500le (dostane pod choinke)

aha r8500 róźni sie tylko taktowaniem od r8500le

ten w temacie ma 275/275(550)

proporcjonalnie so ceny jest zajebisty nieprawdaż

Pewnie zhcwile mi powyskakują a chasłem "szukaj" lub z tym obrazkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz R8500 skoro muwisz że 275/275 to to jest wykły Radeon (bez LE !!!)

nie wiem jak z jakośćą obrazu ale powinna być spox.

Aha jezeli na karcie bedzie pisało ATI Technologies to kup 20 takich kart. No i patrz jaki mają te karty czas dostępu jeżeli 4ns w zwysz to wystrzegaj się ich jak ognia.

A tak wogóle to szukaj. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sadze aby 8500LE tej znamienitej firmy Super Grace byla taktowana 275/275. Przymajmnije producent sie do takiej na stronie firmowej nie przyznaje. Jest jeden 250/250 a drugi 250/230, wiec troche nizej. Natomiast znalazlem w sklepach rodzynki nazwane 8500LE i taktowane 250/183-to dopiero wypasy. Takie karty stworzyly m.in. firmy Manli i Sapphire, a kosztuja one ponizej 500zl. Radze uważać, bo byc moze do grona producentow takich kart dolaczyl juz Super Grace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hercules - dobry zakup, idealna jakoś obrazu, wyjścia TV. Taktowanie 250/240(czasami podobno 250) ale za to z ostrzejszymi timingami, pamięci to hynix 4 ns. Ja mam taką i jestem zadowolony. Poszukaj dużo było o tym.

dzieki za opinie ale ja szukam coś takiego tylko z pamięciami 3.6 ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 5 ns i poszły z 200 na 275 bez artefaktów :P Żadnych modów- nic. Pamięci są Samsunga- a to przecież taki straszny szajs :P

PS- karta okazała się od Super Grace :lol: Inne pudełko, inny wyglad karty( wskazywał na Saphire),a w biosie jak wół Super Grace :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazje kupic Palit ExpertVision Radeon 8500 64Mb DDR

Co sadzicie o tej karcie?

Jakie jest taktowanie gpu i pamieci?

Ile ns maja pamieci na karcie?

Jak sie podkreca

W pudelku jast tylko kabelek S-video - S-video , gdzie mozna kupic S-video - Composite (dle radeonow sa podobno inne)???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazje kupic Palit ExpertVision Radeon 8500 64Mb DDR

Co sadzicie o tej karcie? 

Jakie jest taktowanie gpu i pamieci?

Ile ns maja pamieci na karcie?

Jak sie podkreca

W pudelku jast tylko kabelek S-video - S-video , gdzie mozna kupic S-video - Composite (dle radeonow sa podobno inne)???

Miałem - bo mi ukradli w poniedziałek całego kompa.

Karta na ECS k7vta3 v 3.1 pracowała stabilnie tylko w AGPx2, na innych płytach (Gigabyte na kt400, soltek na kt333 i shuttle na kt266a) pracowała już dobrze na AGPx4. Pamięci 3.6 ale nie wiem jakiej firmy bo zamiast nazwy byl jakiś symbol. Taktowanie standardowe 250/250 (nie wierz w to że będzie wyższe bo nawet na nalepce z hurtowni było że to pełny 8500, dopiero w domu wyszło że to LE). Rdzeń kręcił mi się na 295 po zmianie pasty, pamięci na 275 ale były artefakty (pewnie zanizone przez producenta ne napięcie na pamięciach) na 270 było OK. Na tym co poniżej w 3d marku 2001 se deafult miałem 7650 z groszem, po podkręceniu grafy zamknąłem 8000. Ogólnie zła nie była ale z czystym sumieniem bym Ci jej polecić nie mógł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...