Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Sorki, że nie pisałem, ale napisałem już posta, klikam na 'Dodaj odpowiedź', czekam... jak zawsze czekam... coś długo - patrze na GG - niedostępny :mur: i po kilku godzinach bez neta jestem - Logos p*******e s*******e szmatławce :mad: :sad: :sad: :mur: :angry: No to skopiowałem posta, macie :) : No to u mnie jest tak: Próbowałem: Żeby wcześnie zasnąć próbowałem już oczyścić myśli, nie myśleć o niczym - ale ja po prostu jestem beznadziejny i muszę o czymś myśleć :) Próbowałem nie zansąć, ale niestety skutecznie (zazwyczaj wtedy zasypia się najwcześniej), starałem także jak najdłużej trzymać palca w górze i o nim myśleć, ale już mnie ręka zaczęła boleć, chociaż od zaśnięcia byłem bliski.... również praca (zmęczenie) nie jest w stanie pomóc mi zasnąć, po malowaniu pokoju (przy odpadającej ścianie) od 10 do 2 zasnąłęm po 4 :mur: Aha, no i oczywiście próbowałem takich taktyk jak liczenie do/od 100, ale niestety muszę się przy tym skupić (tak już mam, po prostu :) zapominam co jest po 63 i muszę się skupić), macie jakieś lepsze pomysły? I jeszcze o tym maratonie, nie przespałem całej nocy, udało mi się zasnąć o 22 (chociaż mogłem kiedy chciałem :) ) ale następnego dnia to samo :mur: Niewyspanie: Może się wydawać, że po 4-5h snu jesteś wyspany, ale siądź do książki.. ja od razu zaczynam ziewać i nie wiem, o czym czytam... a po wspomnianym malowaniu po 6h snu może i czułem się wyspany i gotowy, ale ile razy upuściłem pędzel czy nawet zupę w międzyczasie i przypadkiem zbiłem piwo... ale to już bardziej fizyczne zmęczenie. Bo tu chodzi o to, że mózg po tych 5h snu nie będzie w stanie się uczyć, znudzi mi się szkoła, popadnę w depresję... :D Bo ze wstawaniem to nie mam za bardzo problemów, ale nie oszukujmy się - wyspać się trzeba. Jak to się mówi: Pliz ambeginju! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ale mam pomysł :) Nagram na kasetę jeden z tych Brainwave'ów i zapuszczę na Walkmanie, kaseta szybko się skończy, a przy tym jednym prawie zasnąłem przy komputerze przed chwilą :) Tylko magnetofon muszę skombinować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) mozna wyprowadzic sie do usa np [; nie trzeba sie przestwiac :D Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Tak gdzieś godzine przed snem wypij sobie z cztery pieć piwek albo i wiecej tak aby mieć całkiem konkretną faze (ale nie do zrzygania) zapewniam ci że uśniesz na 100% (pifko ma właściwości usypiające) Na bezsęnośc dobra jest też trafka też pomaga zasnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ja w ogole nie mam z tym probleme, a awet mam w odwrotna strone, spie za czesto :|. Klade sie o 21 - 22, a budze o 5 - 7, potem o 15 - 16 znowu mi sie chce spac, no i tak na next day :wink: :twisted: Takze z snem nie mam problemow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ja jakoś nie mam problemu ze wstawaniem i zasypianiem. Moja norma to w roku szkolnym od 23 do 6, czyli 7 godzin. Nie powiem abym był wyspany ale to mi wystarcza do normalnego funkcjonowania. A na wakacjach to było tak, chodziłem spać o ok 0.30 a wstawałem o ok 8. Co sobotni wyjątek, tak jak dziś to powrót z impry o 2.30 a pobudka o 6.30. Coś ciężko było się pozbierać :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jak chcę/wiem że muszę wstać to nie jest dla mnie problemem nawet po 2h snu :) Ale jak tu funkcjonować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jak przyjdzie rok szkolny to wole nie myslec jak zmienic moj zegar biologiczny z 2/3 - 7:00 na chociazby 11-12 - 7:00... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 juz kilka razy sie pojawilo, najlepiej oczyscic umysl ze wszystkich mysli, ale jak wiadomo bardzo ciezko to zrobic ja radze sobie tak: wiadomo, spimy z zamknietymi oczami i co widzimy? ciemnosc no wiec patrze sie w ta ciemnosc, starajac sie zanalezc jej punkt centralny i skupic na nim swoja uwage ale uwazajcie zeby sie za bardzo nie skupiac bo to nie o to chodzi, miesnie twarzy luzno przy tym skupianiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visual Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ja chodze spać 24-01 wstaje średnio 9-10 :| trudno sie bedzie przestawić :| próbowałem raz wstać o 8 to mnie szlak trafil i poszedlem spac do 11 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ja wczoraj, a dokładniej dzisiaj zasnołem o 5 rano, ledwo sie z łóżka wyczołgałem o 14 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A ja wam powiem, że wcale nie mam zamiaru sie przestawiać;) Kładę sie jakaś 1-2 czasem 3, a o której wstaje to mi nie robi różnicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A ja mam jeszcze miesiac wakacji :D a potem studia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ja chodze spac 1-2 w nocy w budze sie o 9.00..dzień w dzień o tej samej porze sie budze..nie wiem dlaczego sie tak nauczyłem..kiedys poszedłem spać o 5 rano..obudziłem sie o 9.00 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszkA Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zawsze można liczyć barany przed snem :-P a tak na serio to proponuje kubek gorącego mleka ... i ZZZzzzZZZZzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 rok szkolny - ide spac o 0, wstaje o 7 wakacje - ide spac o 1-2 wstaje o 9-11 i jak tu sie przestawic? :? sprobuje brainwave..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 szkoła - spac o 0:00 wstaje ok 7:30 wakacje - spac o 3-4 wstaje ok 9-10 i jestem wyspany ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ale jak mam używać tego Brainwave Generatora? Założyć na noc słuchawki i spać z szumem :blink: ? Jakie dokładnie 'programy' i ile czasu dziennie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Mój zegar w wakajce też się "nieco" przestawił. W roku szkolnym szedłem spać ok. 23, wstawałem o 6:30 W wakacje jest różnie, ale przeważnie nie wcześniej chodzę niż o 2 i wstaję ok. 12 :lol:, dziś w nocy pobiłem kolejny rekord, 4:40, wstałem o 14:10 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ale jak mam używać tego Brainwave Generatora? Założyć na noc słuchawki i spać z szumem :blink: ? Jakie dokładnie 'programy' i ile czasu dziennie? 1619695[/snapback] przeczytaj FAQ, bez tego ani rusz jesli nie bedziesz czegos pewien to lepiej nie probuj bo jeszcze sobie zapuscisz nie ten preset co trzeba.....i zamiast zasnac bedziesz mial jakies horrorowe halucynacje albo wyjdziesz z ciala i nie bedziesz mogl wrocic :lol: nie ma zartow :wink: najlepiej zapusc na 25-30 min, lepiej nie wlaczaj loopa bo sie dziwne rzeczy moga dziac.....nie bedziesz mogl sie obudzic albo cos :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 dziś w nocy pobiłem kolejny rekord, 4:40, wstałem o 14:10 :lol: 1619714[/snapback] U mnie to norma [; Ide spac kolo 3-4 a wstaje o ~12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 No i o tym mówię :[ chyba ze 2h walczyłem o to, aby zasnąć, próbowałem nawet tym BWgenen, doopa! A wstaję o 7. Chyba jestem skazany na niewyspania, bo już od dłuższego czasu próbuję się przestawić na tą 22. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Spróbuj zaśpiewać kołysankę :P Albo weź jakiś zeszyt to na sam widok uśniesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ja jak nie mogę zasnąć to piję kawę i OD RAZU po wypiciu kładę się do łóżka. zasypiam bez mrugnięcia okiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 kuran dobry jestes po kawie idziesz spac xDDDD ja mam na odwrot 1 kawa na noc moge nie spac do rana :D ristekpa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A mnie juz strzela, czy sie położe o 22, czy o 2 to i tak wstane najpóźniej o 8 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Wczesniej sie poloz ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Kiedyś sie położyłem, o 20, to tragedia była, 0twieram oczy 5:00... grrrrrrrr.... nie udało mi się już zasnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) a myślałem że nie ma takich ludzi jak ja ;] ja nie potrfi przed drugą zasnąć poprostu nie potrfie no nie ma na mnie siły wypije pare piwek i tak bede siedział, wódke i tak bede siedział jedyne dobre zioło ale nie można za często bo mózg zeżre, praca nic takiego nie pomoga poprostu nie potrafie. Przeważnie kłade się spać tak 3-5 a wstaje tak 13-15 nie wiem nigdy nie mogłem sie przestawić nawet jak chodziłe do szkoły to sziedziałem do 1 potem sie przewracałem w łózku z boku na bok. To jest straszne, strzy mówia że to przez kompa ale ja nawet jak nie miałem kompa podobnie miałem podobnie, może to trzeba dzieś leczyć ?? Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez MaKaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 No raczej nie leczyć :) Ale metody na pewno są jakieś, myślałem, że może ktoś poda coś skutecznego, ale chyba będę musiał tak codziennie o to 10 minut wcześniej iść i się męczyć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...