havana Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Pytanie jest takie: co zrobić żeby w przypadku jak w temacie uniknąć spadku jakości obrazu. Używam przełącznika kupionego na giełdzie, wtyka się w toto kable od kart graficznych od myszy i klawiatur, po czym można się przełączyć na jednen lub drugi komp. Ale obraz przy tym przełączniku jest nieostry, rozmywa się, itp.. Z kolei codzienne przełączanie kabla monitora z jednego na drugi komp jest bardzo upierdliwe. Macie jakieś rozwiązanie w tej kwestii? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 kupic drugi monitor :P a tak na serio to wg mnie ten przelacznik powininien dawac lepsza jakos obrazu... jak cos wiecej wymysle to dam znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 u mnie pomogło jak odsunąłęm od siebie kabel wychodzący do kompa od kabla wychodzącego do monitora (wcześniej szły blisko siebie). Obraz się porawił ale czasami są "odbicia" tzn. robi się tło dla literek :) Myślę, że to nie tylko wina przełącznika ale i kabla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Nie ma za bardzo alternatywy. Taki dobry przełącznik kosztuje - a w/g mnie nie ma sensu. Ale jak możesz to podepnij się pod jeden komputer a drugim zarządzaj przez sieć (tu masz wiele możliwości - zależy do czego wykorzystujesz ten drugi komp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Może NetBus :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 z tym zarzadzaniem przez siec to niezly pomysl :) netbus sie na pewno przyda ;) 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 z tym zarzadzaniem przez siec to niezly pomysl :) netbus sie na pewno przyda ;) 8) :lol:Ale panowei NetBUS to badziewie!!! WinVNC, PCAnywhere, DameWare NT Utils rzadza!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Pytanie jest takie: co zrobić żeby w przypadku jak w temacie uniknąć spadku jakości obrazu. Używam przełącznika kupionego na giełdzie, wtyka się w toto kable od kart graficznych od myszy i klawiatur, po czym można się przełączyć na jednen lub drugi komp. Ale obraz przy tym przełączniku jest nieostry, rozmywa się, itp.. Z kolei codzienne przełączanie kabla monitora z jednego na drugi komp jest bardzo upierdliwe. Macie jakieś rozwiązanie w tej kwestii? A moze po prostu kup lepszy monitor, ktory moze byc podlaczony do 2 komputerow jednoczesnie. Przelancza go sie tam, gdzie zmienia sie parametry obrazu. Sam mam taki. Troszke jednak kosztuje... :D 8) :wink: P.S. Zatrowalem tylko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinN Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A jakiego używasz przełącznika? Analogowego? Ja ostatnio testowałem cyfrowy (również monitor+klawiatura+mysz). Ma na obudowie tylko jeden przycisk do przełączania między wejściem A i B. Obraz był bardzo dobrej jakości - nie zauważyłem żadnej różnicy w stosunku do konfiguracji bez przełącznika. Wadą takiego rozwiązania jest cena - z tego co pamiętam, to coś pomiędzy 300 a 400 PLN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Istnieją bardzo dobre przełączniki, korzystałem z takiego jeszcze do niedawna ;) Miałem przy jednym biurku dwa kompy (matki i mój). Urządzenie jest firmy ATEN i nazywa się "Master View - mini KVM Switch". Nie było jakichkolwiek strat na jakości obrazu - mam niezły monitor i zauważyłbym różnicę ;) Pamietam jednak, że jak ojciec go kupował to kosztował ponad 150 PLN :( Super jest w nim to, że monituje klawiature i podwójne wciśnięcie Ctrl powoduje przełączanie między stacjami roboczymi. Może obsłużyć dwa kąpy poprzez jeden zestaw myszka, klaw i monit. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Ja uzywalem jakiegos noname przelacznika to bylo idealnie i to na dosc duza odleglosc. A jako alternatywe polecam: http://www.famatech.com/ Remote Administrator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...