Skocz do zawartości
Ukiman

Tv Do Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie. Ja już do kilku TV podpinałem kompa (grafa Radeon) i obraz nadaje się raczej tylko do filmów i gier. Mam TV 32" 100Hz i praktycznie nie ma różniczy w jakości obrazu między 100Hz czy 50 Hz. Wiadomo na tym 100Hz obraz nie migota i tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obraz wysyłany z wyjścia TVOUT odświeżany jest z częstotliwością 60Hz, więc to czy TV jest 100Hz czy 50Hz nie robi różnicy, bardziej wżne w tym przypadku jest, czy telewizor ma filtr grzebieniowy, dodatkowo Panasonic w wersji 100 Hz ma układy CTI i LTI, to poprawia trochę jakość wyświetlanego obrazu, ale to już dla bardzo wybrednych.

Wiadomo do czego służy ekran telewizora - filmy, zdjęcia, niektóre gry itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam TV 32" 100Hz i praktycznie nie ma różniczy w jakości obrazu między 100Hz czy 50 Hz. Wiadomo na tym 100Hz obraz nie migota i tyle  :)

1618455[/snapback]

Hmm, w takim razie jakis dziwny TV masz. U mnie roznica pomiedzy 50Hz a 100Hz przy TV-Out jest dosc duza. Obraz jest duzo wyrazniejszy i stabilniejszy, na upartego mozna i napisy pod ikonkami przeczytac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, w takim razie jakis dziwny TV masz. U mnie roznica pomiedzy 50Hz a 100Hz przy TV-Out jest dosc duza. Obraz jest duzo wyrazniejszy i stabilniejszy, na upartego mozna i napisy pod ikonkami przeczytac.

1618523[/snapback]

Wiesz . . . To zależy jakie 2 telewizory porównujesz. Jeżeli weźmiesz 10 letni TV 50Hz i roczny TV 100 Hz to napewno różnica będzie :wink:

Ja miałem na myśli 2 letni TV 50Hz i 2 letni TV 100Hz w dodatku tych samych producentów. . .

Edytowane przez PartyBOY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz . . . To zależy jakie 2 telewizory porównujesz. Jeżeli weźmiesz 10 letni TV 50Hz i roczny TV 100 Hz to napewno różnica będzie  :wink:

1618640[/snapback]

W moim przypadku porownalem 7-8 letniego, 25 calowego Philipsa 50Hz, do 4 letniego, 29 calowego LG 100Hz. Roznica jest widoczna, ale pewnie wszystkie te zabiegi poprawiajace jakos obrazu stosowane w nowych telewizorach daja o sobie znac.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi