Sheep Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Czy rez. DangerDen (na jedna zatoke 5,25) nie będzie za mały do obsługi 3 bloków i dwóch chłodnic ?Gdybys przeczytal temat, to bys wiedzial, ze jest wystarczajacy. Co innego gdyby nie bylo ani jednej chlodnicy. Ps: gdyby nie wystarczal taki rez, to ludzie nie stosowaliby polaczenia pompki inline .... w koncu w takim polaczeniu wody jest tyle, co w wezach, blokach i nagrzewnicy.... a wg testow wychodzi na to, ze to dosyc wydajny system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 sie zdecydujcie czy będzie wzrost temeratury czy nie i czy będzie ona taka sama przy 5 i 500l? z pierwszego wynika, że wcześniej czy później woda sie nagrzeje - choc wg mnie z samej uwagi na powierzchnię oddawania ciepła w wannie - się nie nagrzeje z drugiego wynika, że się nie nagrzeje myślę, że t ozależy od tego cz yzbiornik pracuje jak chłodnica - oddajac czy jak akumulator ciepła ... zaizoluj zbiornik pianką to z pewnością okaże się, że WC będzie miało mniejszą wydajnośc ze zbiornikiem niz bez :) mnie sięzdaje, że jeśłi chodzi o wydajność WC to z punktu widzenia wody - zbiornika i chłodnicy najważniejszy jest stosunek objętości płynu do powierzchni oddawania ciepła ... tak jak ze zwierzakami - duze wolno sięnagrzewają i wolno stygną ... małe szybko sięgzejąale i szybko stygną .... 1642695[/snapback] No według mnie bedzie duza roznica pmiedzy 5 a 500 l. Jak miałbys pełna wannewody z jadnej strony wlot, a z drugiej wylot to przeciez zanim woda by sie nagrzała to by sie schodziła. Nie mowie tu o pojemnosci cieplnej tylko o powierchni oddawania ciepła. Przeciez jest ogromna. Temperatura wody w wannie wzrosła by gora o 3 stopnie (w stosunku do temp pokojowej). Przy 5 litrach troche gorzej bo raz dwa woda sie nagrzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Ta :D albo lepiej podlaczyc uklad do kranu z zimna woda. Chlodnicy nie trzeba. Woda caly czas lodowata. Ale wtedy o rachunkach za wode wole nie wspominac :D 1642872[/snapback] Można chłodzić komputer nielegalnie. Wystarczy brać wode zprzed licznika. Tylko co z wodą która przeleci przez bloczki. Może podlewać ogródek?? 1642935[/snapback] dojście robisz przed instalacja z której bierzesz wodę do picia i mycia a odejście już za - coby nie pić wody zanieczyszczonej syfem :) i masz chłodzenie bez kradzieży wody :) tyle, że kamień ci zje układ w 3 miesiace :) a poza tym troszkie trujesz sąsiada co ma przyłącze nastepne w kolejnosci :) i pewnie jeszcze kilku innych takze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 No według mnie bedzie duza roznica pmiedzy 5 a 500 l. Jak miałbys pełna wannewody z jadnej strony wlot, a z drugiej wylot to przeciez zanim woda by sie nagrzała to by sie schodziła. Nie mowie tu o pojemnosci cieplnej tylko o powierchni oddawania ciepła. Przeciez jest ogromna. Temperatura wody w wannie wzrosła by gora o 3 stopnie (w stosunku do temp pokojowej). Przy 5 litrach troche gorzej bo raz dwa woda sie nagrzeje. 1670204[/snapback] o tym to ja pisałem jużna samym początku własnych wypowiedzi wiec powtarzać nie musisz :) woda nie zdąży sie nagrzać bo odda wszystko szybciutko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...