Beckson Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam mały problem i chcę się Was poradzić. Otóż Mostek Północny (Northbridge), czyli inaczej chipset mojej płyty głównej jest bardzo gorący. Gdy go dotknę po około 2 sekundach parzy. :? Czy to nie jest szkodliwe dla MOBO??? Jak go lepiej schłodzić??? Czekam na odpowiedzi. Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Beckson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Najlepiej zamocowac niebieskiego Zalmana (jesli wejdzie ci na mobo). A co do szkodliwosci to jeszcze zalezy jaka on ma temp. bo jesli niewiecej niz 50 - 60* to moze byc. Ale zchłodzenie napewno nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Chodzi Ci o tego Zalman'a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kidroch Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 tak to ten... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ktoś go ma?? Czy można odczuć znaczącą poprawę?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevermind Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jesli masz AC, odpusc sobie tego zalmana i kup sobie to, sam mam takie (nie dlugo zmieniam na blok wodny, bo chce miec kompletna cisze) i w trybie silent mam 32 stopnie C max, na abicie nf-7s, przy fsb 250. Co ci da niska temp na mostku? Napewno wieksza stabilnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jesli masz AC, odpusc sobie tego zalmana i kup sobie 1618631[/snapback] Pomyslę nad tym. Co prawda na razie nie mam żadnych zwiechów, ale lepiej się zabezpieczyć choćby z uwagi na ewentualny O/C. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja bym niekupował tego Thermaltake bo cichy to on niejest a powiedział bym ze raczej bardzo głosny jak to bywa u Thermaltake. A na zalmana montuja nawet na mocno podkreconych kompach i swietnie sie spradza i jest pasywny czyli niebedzie chałasował zapychał sie kurzem i jest tanszy. Z całego serca odradzam tego Thermaltake. Pozatym popatrz na starz "nevermind" a mój :D, Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Też bym Ci nie polecał tego Thermaltake bo jest głośny chyba, że Ci to nie przeszkadza. A tego zalmana zawsze możesz wykorzystać na GPU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jak myślicie czy duża temp. chipsetu może przeszkadzać w O/C?? PS> Chyba kupię tego Zalman'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 zawsze mozna dokleic na zalmana wiatrak niskoobrotowy w TYM poscie jest zdjecie mojego kompa, radiator jest chlodny a bez wiatraka byl goracy, wiatraka nie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...