Shakell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 bede podkręcal mojego celka 600 mhz na soleku 65fvb jakie radzicie mi wybrać chlodzenie - podkręce zapewne przez zmiane fsb na 100 (dotychczas 9x66) i za niewielkie pieniądze??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jeśli nie będziesz podnosił napięcia to nie ma potrzeby zmiany chłodzenia chyba że masz już wysoką temp. podaj jaką masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 w tej chwili nie moge sprawdzić bo siedze u kuzyna na necie a napięcie i tak będe chyba musiał podnieść bo radykalnie zminie fsb (z 9x66 na 9x100 tak podobno najlepiej dzielnik FSB/DRAM na 1:1 , Napiecie Vcore na 1,75V - tak poradził mi best-boy) tak więc chlodzenie jest potrzebne , na razie mam niewielki standardowy wentylatorek i mały radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 jak ma byc dobre i tanie to moze byc legendarny :D TITAN D5TB. Ja mam go na bartonie, wiec do celka @ 900 MHz starczy az nadto :) koszt kolo 30 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 a może nadawalby sie spire falcon rock II?? jest chyba podobny do titana czy do titana jest dołączony radiator?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Falcon Rock i Whisper Rock IV sa swietne i ok.25zł kosztuja, ale pytanie, czy zapinka Ci podpasuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabo^ Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 shakell ciekawi mnie o ile podkrecisz tego procka jak tobie sie uda to moze ja sprobuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Taaa... - jak sobie spale to mala strata, a jak się uda to wszyscy by chcieli;))))) chcę podkręcić z 9x66 na 9x100 (zmiana FSB) Moglbym też przestawić na 75.83 ale to by mi mogło spieprzyć dysk:(( podkręce o 300 mhz, może się uda jeżeli zadbam o chlodzenie. A swoją drogą czytalem kiedyś że celek 600 bez dodatkowego chłodzenia chodzil bezproblemowo na 750. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mysle, ze spokojnie go podkrecicsz o 300, bo dla Celkow to nie byl az taki wielki wyczyn :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 mi poszedł taki celek na 112 na mobo ecs no i z wypasionym CPC Water cośtam:P tylko ze to było dawno:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mój kumpel ma celerona z dokładnie takim samym taktowaniem jak Twój... Wykręcił go bez wiekszego problemu do 1100MHz tylko, że później rozwaliło kondensatory na płycie i trzeba było przelutowywać :) Nie żebym Cię straszył ale poprostu mówie jak było :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...