Skyp Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam.. wiem ze temat byl podejmownay w podobnych watkach... ale nigdzie nie znalazlem interesujacej mnie odpwoeidzi.. stad ten watek. Aktualnie pracuje na athlonie 1600 mhz(8*200 49C)... Zalezy mi na jak nacichszym chlodzeniu dla tego procesora... Sam zasilacz mam praktycznie bezglosny.. dysk tez daje rade.. jedynym slabym elementem zestawu jest wentyl na procku. Teraz pracuje Spire... 1-2 lata temu dosc popularny(wtedy kosztowal 50 zeta)... ale jest zdecyowanie za glosny(jak na moj gust od pocztku taki byl). Czy poza chlodzeniem wodnym mglby ktos zaporponowac cos prawie bezglosnego? Opcjonalnei fajnie by bylo gdyby pasowalo to potem pod A64 939. Zalezy mi na tym zeby aktualny zestaaw byl jak najcichszy... bez ogladania sie na przyszle porcesory.. gdyz penwie i tak bede musialw tedy wymienic wentyla. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Powiedz ile masz funduszy na to przeznaczone, bo to jest kluczowa sprawa. Osobiscie co do cichych wentyli to polecam: Zalman CNPS 7000B-Cu Zalman CNPS 7700-Cu Sa to naprawde ciche wentyle, i wydajne i pasuja na A64 Jesli masz bardziej ograniczone fundusze to polecam: FreeZone QC-80 Cu FreeZone QVC-100 Cu + FreeZone QVC-120 Cu + Ale wszytko zalezy juz od funduszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Musisz też zobaczyć czy masz dość sporo miejsca żeby zmieścić tam np. FreeZone QVC-100 Cu + FreeZone QVC-120 Cu + I wszystko zależy od kasy :) Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Powiedz ile masz funduszy na to przeznaczone, bo to jest kluczowa sprawa. Osobiscie co do cichych wentyli to polecam: ... Zalman CNPS 7700-Cu ... 1618812[/snapback] To nie wchodzi na socketA Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) max 100 jesli zagwarantuje mi faktyczna cisze... komputer bedzie prawie nieslyszalny(cos pod wzgledem glosnosci jak zasilki tagana)... max 150 jesli bedzie to na tyle wydajne aby pociagnac w przyszlosci bez problemu jakiegos A64 3000-3200 przy sensownej ciszy. Zas co do miejsca... tu moze byc problem... :/ mam msi na nforce2... dwa kondensatory pod wentylem moga wadzic... bo sa dosc blisko :/ Genelrnaie zalezy mi na minimaliacji kosztow.. ale chcialbym w koncu miec sensowna cisze.. stad moglbym sie jak wyzej wykosztowac(konkluzja z tego punktu widzenia... ze nigdy nie kupilem wentyla drozszego niz 60 zeta ;)) Dzieki za odzew... :) Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Skyp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Zalmana 7000 cu można dostać używke na allegro w granicach 85zł, a na minimalnych obrotach jest praktycznie niesłyszalny (1400rpm), ja własnie ostatnio kupiłem na allegro i jestem jak najbardziej zadowolony. A64 3200 też bez problemu schłodzi. Lista kompatybilnych mobo. Nie wejdzie <_< Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) A jakie ciche świecące wentyle 80mm do budy polecacie??? Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Joker_king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 A jakie ciche świecące wentyle 80mm do pudy polecacie??? 1618956[/snapback] looooooooool....po co sie tu pytasz skoro założyłeś swó temat ? end ot :) @hary86 A jakie temp. trzymie ten zalman na min. obrotach ? Pytam tak z ciekawości B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) U mnie proc jak w podpisie (2400@1,85), obroty minimalne, w pokoju jakieś 23stopnie(tak mi się wydaje :lol: ), otwarta buda i mam na procu 38 stopni podczas szperania w necie i słuchania muzyki w winampie3. W stresie jest na minimalnych jakies 44. Przy maksymalnych obrotach temp spada w stresie o okolo 5 stopni w stresie. Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmi Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Też szukam tego co skyp ale cena nie gra roli, za to mam taką budę, że mój Abit NF7-S dotyka wręcz do zasilacza. W związku z tym Zalman 7000 niestety odpada (zmierzone), Pentagramy nie są wystarczająco ciche. Ma ktoś inne propozycje? Ciekawe czy ten Gigabyte g-power by mi się zmieścił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Kup thermalrighta si-97 i do tego jakiś cichy wentyl 92x92, może papsta albo zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 a co byście powiedzieli na coolermaster hhc l51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 A co powiecie o tym http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=228 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 To już lepiej to: http://www.4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=916 lub to: http://www.4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=915 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...