Sid Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Cześć ;) Dostałem teraz na miech 20MB więc postanowiłem używać ;) najlepszym rozwiązaniem by było według mnie np. GG over WAP. Zrobiłem wszystko gra, ale: Gdy próbuję wysłać waidomość, to na razie udało mi się tylko raz wysłać. w dodatku była to wiadomość JEDNOWYRAZOWA :/ Inaczej wywala "błąd w komunikacji" :/ I potem GPRS już leży - musze wyłączyć i włączyć telefon :/ Tak samo jak zrobiłem skrypt do wysyłania maili: http://83.16.218.134/~sid/sendmail.php?pass1=ppp&pass2=ppp Też u mnie leży - błąd w komunikacji i [gluteus maximus] :/ BTW. Znacie inne możliwości do wykorzystywania GPRS? Oczywiście SET310 Javy nie obsługuje więc aplety odpadają :/ A zauważyłem że 20zł/MB to dosyć dużo, w dwa dni zużyłem może 50gr :D [added] Zauważyłem że dzieje się to prawdopodobnie jak wpiszę spację, gdziekolwiek w formularzu - bo maila, gdzie nie uzylem spacji wyslal, sprawdzic musz inne znaki, ew. %20 ;) [added2] Zrobiłem próbę. Gdy nie robie spacji, wszystko działa... Troche meczace jest pisanie z kropkami czy "_" Ale trudno. Pisanie %20 niby działa ale wysyła "%20" jako tekst. Ma ktoś jakieś pomysły? :> Nawet wap.google.com się ścina jak zapodam spacje :D [added3] Nie poddaje sie i nadal walcze - już się cieszyłem jak zobaczyłem że można w RTG(Ruchomy Terminal GG) włączyć przesyłanie POST a nie GET - ale to nic nie dało :/ chyba że nie odświeżył ustawień w co wątpię... Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdmen Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 no więc tak, proponuje usunięcie wszystkich profilii odpowiadających za wap i gprs w telefonie, i ponowne wysłanie konfigurwacji zdalnej ze strony ideii, jeżeli to nie pomoże to wprowadź ustawienia ręcznie, jeżeli błąd nadal będzie występował NIESTETY BĘDZIE TO JUŻ WINA SOFTU W APARACIE = serwis. co do używania tego zagadnienia w inny sposób: np telefon jako modem:) do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) Też myślałem o resecie. Nie chciałem robić bo potem trzeba ustawiać itp. Ale przełamałem się i... działa! ;) Dzięki ;) EDIT Skonfigurowałem sobie telefon na nowo i spróbowałem drugi raz - znowu się zwiesza... trudno - bede pisał z "_" ;) Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...