Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) elo :> szukam jakiegos fajnego linuxa\unixa na laptopka :> laptop to ibm 600e (pentium2 400 jakies 192mb ramu) narazie mam slacka 8.1 ale mi sie znudzil i nie chce mi sie wszystkiego aktualizowac :> najlepsze by bylo jakies distro co ma sterowniki do karty wi-fi pcmcia dlink dwl-610(nie chce mi sie szukac :P) Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 polecam linuxa z serii 2.6.x :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Debian i pochodne - knoppix bardzo ładnie bryka na starych modelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 gen2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Na p2 400? Nie żartuj ;] Przecież kompilacja go zarżnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Polecam VectorLinux :D , tylko nie wersje SOHO :-P .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 zarknij na to SLAX fajne male distro :wink: mozna calosc zaladowac do ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Na p2 400? Nie żartuj ;] Przecież kompilacja go zarżnie ;] 1619913[/snapback] zawsze można stage2 albo 3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 zawsze można stage2 albo 3 :) 1621539[/snapback] Robienie z binarek na gentoo mija się z celem. Od tego jest debian ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Robienie z binarek na gentoo mija się z celem. Od tego jest debian ;] 1621837[/snapback] Kolega na serwer 200mhz kompilował gentoo na innej maszynie ;) Potem tylko rozpakował archiwum z gentoo i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Tia. Oczywiście można tak zrobić. Można nawet zrobić distcc. Tylko weź tydzień później zrób update'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Tia. Oczywiście można tak zrobić. Można nawet zrobić distcc. Tylko weź tydzień później zrób update'a. 1622144[/snapback] Faktycznie, ciężko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ubuntu jest fajny na laptopa , sam bede go instalowal u siebie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ubuntu jest fajny na laptopa , sam bede go instalowal u siebie . 1622736[/snapback] fajny bo go bedziesz instalowal? takie debilne odpowiedzi tylko mieszaja w glowach ludzi, ktorzy chca sie czegos dowiedziec.. Moze umotywuj,dlaczego polceasz mu wlasnie ta dystrybucje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Moze umotywuj,dlaczego polceasz mu wlasnie ta dystrybucje 1622833[/snapback] To moze i ja tez sie umotywuje :D Polecam VectorLinux, dlatego ze jest oparty na Slack'u (a Arnie pisze, ze wczesniej mial wlasnie to...). Wersje nie-SOHO, dlatego, ze zawiera lekkie srodowiska (do wyboru: Fluxbox, IceWM, XFce), wiec nadaje sie na starego komp'a. Spotkalem tez sporo pochlebnych opinii jesli chodzi o prace na laptopie :-P No i na koniec, jesli chodzi o ta karte wi-fi to nie wiem, ale stery do neostrady (sagem) kompiluja sie bez najmniejszych problemow (ostatnio sprawdzane w wersji 4.3 tego distro :wink: ...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 dzieki wszystkim knoppix nie startuje z calym wykrywanie sprzetu jakos zaintalowalem ale srednio sie w nim czuje :P znalazlem taka stronke http://eedok.voidofmind.com/linux/chooser.html :P polecilo mi vector no zobaczymy. zassam jeszcze jakiegos debiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Mi wywalilo Slackware/Debian ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 OT. heh, mi wywaliło gentoo, czyli to co mam. i to w 100%. potem arch i LFS :) a najgorzej mandriva i fedora :P czyli tak jak powinno być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 fajny bo go bedziesz instalowal? takie debilne odpowiedzi tylko mieszaja w glowach ludzi, ktorzy chca sie czegos dowiedziec.. Moze umotywuj,dlaczego polceasz mu wlasnie ta dystrybucje 1622833[/snapback] Sadzac po twoim hamstwie sam jestes "debilem" . Skoro nie podoba ci sie moja wypowiedz to moze tak ocenisz swoja ; chodzi mi o ta na samym poczatku . Wprost tryska inteligencja . Uwielbiam takich intelektualnych blyskaczy jak ty . Pewnie jestes osiedlowym Linuxowym "guru" z jakimis kompleksami . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...