biELik Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam! Mam zamiar kupić w niedalekiej przyszłości jakieś w miare dobre monitorki do pokoju 12m^2, + jakiś wzmacniacz - używany rzecz jasna. Do wydania mam max. 1500-, na wszystko (monitory, wzamacniacz, okablowanie). Całośc bedzie podpięta do kompa. W przyszłości jak dozbieram pomyśle na zakupem CD. Jestem laikiem w tych sprawach także proszę Was o pomoc. Jeśli chodzi o monitory to mam na oku: Mission M32 B&W DM 600 S3 PARADIGM PERFORMANCE FOCUS v.3 Wzmacniacz zostawiam Wam. Ewentualnie nakierujcie mnie na jakieś inne zestawy głośnikowe. Z góry dziękuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 zastanawiam się skąd się wzięło określenie "monitor" w odniesieniu do zestawu głosnikowego. Może ktośmi to wyjasni, bo ja do tej pory uważałem, że głośnik lub kolumnę określało się mianem monitora jeśli pełnił on funkcję podglądu dzwięku... Może ktoś mnie oświeci... :) co do kolumienek.. co znaczy określenie dobre... czy chodzi o jakość dźwięku? czy o skuteczność w przenoszeniu niskich tonów? najelpiej po prostu odsłuchać.. i tak sugerując się czyimś zdaniem na forum posłuchasz go i kupisz głośniki A, a co jeśli głośniki B grały "lepiej:? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...