Skocz do zawartości
biELik

Jakie Monitorki + Jaki Wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić w niedalekiej przyszłości jakieś w miare dobre monitorki do pokoju 12m^2, + jakiś wzmacniacz - używany rzecz jasna. Do wydania mam max. 1500-, na wszystko (monitory, wzamacniacz, okablowanie). Całośc bedzie podpięta do kompa. W przyszłości jak dozbieram pomyśle na zakupem CD. Jestem laikiem w tych sprawach także proszę Was o pomoc. Jeśli chodzi o monitory to mam na oku:

Mission M32

B&W DM 600 S3

PARADIGM PERFORMANCE FOCUS v.3

Wzmacniacz zostawiam Wam. Ewentualnie nakierujcie mnie na jakieś inne zestawy głośnikowe. Z góry dziękuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam się skąd się wzięło określenie "monitor" w odniesieniu do zestawu głosnikowego. Może ktośmi to wyjasni, bo ja do tej pory uważałem, że głośnik lub kolumnę określało się mianem monitora jeśli pełnił on funkcję podglądu dzwięku... Może ktoś mnie oświeci... :)

co do kolumienek.. co znaczy określenie dobre... czy chodzi o jakość dźwięku? czy o skuteczność w przenoszeniu niskich tonów? najelpiej po prostu odsłuchać.. i tak sugerując się czyimś zdaniem na forum posłuchasz go i kupisz głośniki A, a co jeśli głośniki B grały "lepiej:? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi