blood9 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam, Czy ktos moze podsunac mi pomysl jak nagrac obraz iso na pendrive. THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 plik iso przegrywasz normalnie, a zawartosc obrazu iso mozesz przegrac na pendrive przez UltraISO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) A żeby zaabotować z tego "obrazu"wystarczy przegrać tym programem czy trzeba coś jeszcze zrobić? Dokładnie chodzi mi o dystr. Linuxową "GeexBox". Chce to botować z Pena albo karty CF z czytnika. Bios i czytnik na to mi pozwalają, tylko jak to się robi ? Dzięki. Edytowane 18 Października 2005 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 (edytowane) Z CompactFlash udaje już mi się zabotować kampa, jeśli chodzi o GeexBoxa to wystarczy normalna instalacja tak jak na twardziela (czyli w odpowiednim momencie napisać INSTALL), z tym że CF w czytniku jest widziany jako SD0. Z Pendrivem jeszcze powalcze, też jest widziany jako SD... ale przy próbie instalacji wyświetla jakiś ERROR. Wiecie może, czy port USB przy bootowaniu z niego, pracuje jako USB1.1 czy 2.0 ? Uruchomienie 6MBgo Geexboxa z CF trwa około 35 sek. to troszkę porażka. Dodam jeszcze że jest bootowalna dystrybucja AdvanceCD (emulator MAME), uruchamiony pod windowsem "makeusb.bat" tworzy botowalnego pena, póżniej można dodać gry do folderu "rom" z ulubionymi automatówkami. Edytowane 27 Października 2005 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Podbije temat :cry: Mam takie pytanie dotyczące szybkości kart CF w czytnikach komputerowych, zauważyłem że są różne karty np. tzw. "high speed" lub podane prędkości w MB/sec lub krotności jak w CDromach np: x8 itd. czyli różnej prędkości... Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z bootowaniem różnych systemów z kart pamięci i zauważył różnice w prędkości ich uruchamiania? Przy starcie komputera (bootowaniu z USB) napędy USB działają jako USB1.1 czy USB2.0 ? Mam 8MB karte CF, na niej 6MB system (GeexBox) uruchamia mi się on około 35sek, czy przy szybszej karcie np High Speed, szybciej mi się uruchomi? Geexbox jest "systemem" do... oglądania filmów, zdjęć, słuchania muzy, obsługa pilota, TVouta, streaming po lanie itd:... dla mnie jest ważne żeby uruchamiał się jaknajszybciej. Będę wdzięczny za pomoc od osób które już coś kombinowały w Tym kierunku . Edytowane 27 Października 2005 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloochy Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 witam co do bootowania z PEN'a to zrobilem sobie wlasna dystrybucje oparta o redhata 7.3 (wymagania odgorne) i dziala oki (isolinux + odpowiednie spreparowane jajko + wlasny initial RAM disk) odnosnie: predkosci usb to w moim przypadku dystrybucja wykrywa czy komp ma usb 1 czy 2, i jesli kernel ma wbudowana obsluge usb 2.0 to naped dziala jako usb 2.0 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 a jak najszybiej i pewnie zrobic boot pendrive z dosem do flashowania kart graficznych i bosa na mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1728058 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...