Łukasz... Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Witam mam problem :? Mamy DSL postawiony jest server i porozdzielany swith'ami na 15 osób. Mam dwa komputery w domu podlaczone bezposrednio do swith'a i transfer pomiedzy nimi to....60 kb/s :/ Czy da sie zrobic zeby chodziła szybciej ? Kable sa podlaczone tak : w standardzie EIA/TIA568B: 1 - Biały z pomarańczowym 2 - Pomarańczowy 3 - Biały z zielonym 4 - Niebieski 5 - Biały z niebieskim 6 - Zielony 7 - Biały z brązowym 8 - Brązowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 a IP mają oba kompy z tej samej klasy adresowej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz... Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 a IP mają oba kompy z tej samej klasy adresowej??? 1620015[/snapback] tak wszystkie w sieci maja to samo tylko koncowka sie zmienia to jest chore przeciez ja szybciej z neta sciagam niz pomiedzy dwoma kompami leci :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 A sciąganie na obydwu z netu leci bez problemowo? Jak z transferem z innego komputera w lanie? Może masz firewall źle ustawiony... mi wogóle udostepnianie plików blokował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz... Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Z obu komputerów sciaga sie z neta po 256kb/s czyli max łacza. Wczoraj do kolegi z domu naprzeciwko (jestesmy w tej samej sieci sciagalem po 2mb... o co chodzi ? :? Firewall to Kaspersky Anti-Hacker ustawiony na Medium ale pozwala przesyłac pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 No to nie ma sily. Jak sciagaja oba z neta po tym samym kablu 256kB/s, a miedzy soba po 60kB/s to jakies ograniczenie musi byc nalozone, problem gdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja miałem ten sam problem. Okazało się, że wina leżałą w rozwalonych sieciówkach. Miałem "szrotowego", użuywanego 3coma który miał transfer rzędu 60-80 KB. Po przełączeniu się na jakiegoś "FLEXA" - ale nowego - wszystko było OK - i transfer jest o niebo lepszy. Sprawdź karty ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 a moze opisalbys i 2 wtyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz... Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 a moze opisalbys i 2 wtyk 1625506[/snapback] a może byś czytał ? Kable to liczba mnoga :] Sieciówki sa wporzadku. Ale zauważyłem dziwna rzecz jesli kolega mi wysyla to po 2mb a jesli ja to po 60kb/s to chyba ten firewall :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 firewalla sprawdz tak w opcjach networing, zakladka single adres wbij ip i maske kolegi kompa a w sp2 zapora -> zaawansowane->polaczenie lokalne->ustawienia ->uslugi->dodaj->nazwa, adres ip, nr. portu moze byc 1234 i masz pewnosc ze to nie zapory. stawiam na kabel. mozesz sprobowac jeszcze tak odnalezc sciezke Kod: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace potem usunac wpis Kod: {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...