Skocz do zawartości
1234

Obrobka Filmu Z Kamery, Mp3->wav Pomozcie

Rekomendowane odpowiedzi

To najodpowiedniejszy dzial jaki znalazlem, podchodzi pod aparaty cyfrowe/kamery.

Pomozcie prosze to ma byc niespodzianka na urodziny a sam wszystkiego nie ogarniam.

Mam filmy pociete na kawalki i obrabiam je programem Ulead Video Studio7, pojawilo sie pare problemow zktorymi nie poradze sobie sam, a chce sie wyrobic na czas. Moze w skrocie:

1)czy mozna polaczyc film nieskompresowany (nie z kamery, po prostu filmik z netu) ktory zajmuje az 200 mega (zalezy mi na jakosci) i trwa 10 sekund z filmem normalnie skompresowanym Divixem? Proboalem programem VirtualDub, polaczyc oba sample skompresowany i nieskompresowany oczywiscie mozna, problem pojawia sie w momencie jak chce zapisac, wtedy jak nie dam kompresji to caly film ma kilka GB! I analogicznie jak dam kompresje to w calym spada jakosc :/

2)chce dodac podklad muzyczny, mam ja w mp3 a tego Ulead ani VirtualDub nie czytaja albo sa przeklamania - musze mp3 przerobic na .wav -jakim programem to zrobic?

3)mam rozne pliki muzyczne, zalozmy ze wszystkie juz w .wav formacie -problem w tym, ze jedne sa ogluszajaco glosne a inne cichutkie ze prawie ich nie slychac -mozna w jakis sposob regulowac glosnosc tak zeby wszystkie byly na jednym poziomie? Jakim programem?

Dzieki jak ktos mi pomoze, szykuje wielka niespodzianke :rolleyes: i obawiam sie ze moze wyjsc niewypal :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi