Skocz do zawartości
hellmut

Nowy Zestaw Do O/c - Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie zamierzam złożyć nowego kompa - do niedawna miałem zamiar kupić AMD64 3200+ na 754, ale poczytałem trochę (między innymi na tym forum) i zdecydowałem się na 3000+ na 939 głównie ze względu na możliwości podkręcenia.

Po lekturze forum wybrałem cos takiego:

1.płyta: DFI LanParty NF4 Ultra-D s939

pytanie - czy żeby bawić się w podkręcanie trzeba ją jeszcze jakoś dodatkowo chłodzić ( jakieś radiatory ) - Wiem, że jakieś chłodzenie już ma, a nie chciałbym go wymieniać z obawy o utratę gwarancji.

2. procesor: AMD Athlon 64 3000+ Venice + Arctic Freezer 64

pytanie: czy moglibyście mi poradzić jaką serię wybrać, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo udanego pdkręcania? Jakieś numery, czy coś co mógłbym podać sprzedawcy.

pamięć: TWINMOS SPEED PREMIUM 512MB (PC 400) BOX 2.5 na kościach BH-5

Pytanie: czy trzeba ją jakoś dodatkowo chłodzić? Jeśli tak, to co polecacie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEMAT O DFI NF4

TEMAT O VENICE

TEMAT O TWINMOSACH

3 minuty i masz wszystko bez potrzeby zakladania nowego tematu pozadawaj poszczegolne pytania w odpowiednich tematach i bedzie ok

od siebie dodam ze najprawdopodobniej najlepszy z venice bedzie 17 tydzien choc nie ma reguly i ja inwestowalbym w procesor selekcjonowany , pamieci z odpowiedniej serii bedzie Ci raczej ciezko dostac

Edytowane przez KEILTNH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi