FumFel_20 Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Siema. Koleś ze sklepu komputerowego poleca mi tą płytke.Bardzo se ją chwali.Gadałem nawed w sprawie wcześniej zadawanego postu o gigabyte GA - 7VAX.POdobno gigabyte jest do du**, często sie psują i ogulnie odradził mi ją.A co myśliće o tym SHUTTLU??Kosztuje 370zł w Giżycku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 FumFel słuchaj dalej kolesi ze sklepów to skonczysz z ECSem. Ten Shuttle jest według mnie super, sam chciałem go kupić ale ma jedną wadę ; nie ma dzielnika 1/5 i dlatego wzięłem GA-7VAX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 !! NIema dzielnika?? !! W sklepie koleś dał se ręke uciąć że jest dzielnik !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Faktycznie wyczułeś sprawe bo koleś mi polacał jakiegoś ecs'a :D Sam właśnie chciałem brać tego gigabyta ale podobno się często psuje(wmawiałmi to dosłownie)., bo już chciałem go zamawiać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 nie wiem czy się psują, ale Gigabyte zawsze wydawał mi się niezłą marką. Zresztą jak pamiętasz z wześniejszych wątków kupiłem tego VAXa niedawno i po początkowych problemach teraz jestem super zadowlony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Siema. Koleś ze sklepu komputerowego poleca mi tą płytke.Bardzo se ją chwali.Gadałem nawed w sprawie wcześniej zadawanego postu o gigabyte GA - 7VAX.POdobno gigabyte jest do du**, często sie psują i ogulnie odradził mi ją.A co myśliće o tym SHUTTLU??Kosztuje 370zł w Giżycku. Powiem Ci dlaczego facecik tak powiedzial, bo maja tych plyt duzo nakupione i chca sie ich pozbyc, bo sie wlasnie boja, zeby serwisy nie wracaly. Wiem bo sam pracowalem w sklepie i taie byly prikazy od szefa jak mielismy na stanie czegos duzo to to zawsze bylo najlepsze! :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 No to już kwesta gigabyte jest wyjaśniona, ale dalej niemam opini co do tego shuttla a bardzo potrzebuje jej :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 zanim kupiłem tego Gigabyte`a czytałem sporo o Shuttlu i wszędzie go bardzo chwalili. Prawie już biegłem do sklepu żeby go kupić ale zapytałem jeszcze o dzielniki no i miałem szczęście że zapytałem bo generalnie większość twierdzi że dzielnika 1/5 nie ma ale jest kilka osób które twierdziły że ten Shuttle ma 1/5. wolałem nie ryzykować więc kupiłem Gigabyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 aha.To już sam niewiem.Najlepiej ie dogadami wezme tą mobo na sprawdzenie, wtedy napisze czy ma czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 dokładnie tylko zdaj raport bo jestem strasznie ciekawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 Shuttle dot 35 GT2, Bardzo fajna płytka :D dielnik 1/5 zaskakuje powyżej 160 bardzo stabilna, a to czego nie ma, to regulacji napięć AGP czy ranu :( napięcia na procesorze możesz ponad 2 V ustawić, ja odważyłem się na max 2.10 :D dźwięk sześciokanałowy na CMI 8338 ładniej gra niż moje ACL 650 Wszyscy ci co jakieś bzdety wyssane z palca chcą ci wcisnąć, to nie mieli z tą płytą do czynienia (takie opowieści o żelaznym wilku :evil: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A moż MSI KT3Ultra2(tylko bez C)-jest lepsza od Shuttla, ma 1/5(fsb166-no problem),usb 2.0 a i cena podobna i niewiele na nią skarg. No chyba że kupujesz gdzie z jakiś powodów nie ma dojścia do tej MSI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 A moż MSI KT3Ultra2(tylko bez C)-jest lepsza od Shuttla, ma 1/5(fsb166-no problem),usb 2.0 a i cena podobna i niewiele na nią skarg. No chyba że kupujesz gdzie z jakiś powodów nie ma dojścia do tej MSI.Racja płytka MSI KT3Ultra 2(bez C) czyli 6380E kosztuje w tej chwili 450 zł czyli tyle samo co Shuttle :!: :!: MSI KT3 Ultra2 C czyli 6593 kosztuje 400 (co tej płyty brać czy nie brać :? ) Brać jak najbardziej brać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 amoniak ja żądnych bzdetów nie wciskam tylko czytałem na dwóch serwisach(jeden niemiecki, drugi angielski) testy tej płyty i tam wyraźnie było napisane że dzielników 1/5 płyta nie ma. Poza tym na tym forum użytkownicy tej płyty też to przyznawali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 no to szanownym panom polecam: http://www.amdforums.com/showthread.php?th...84&pagenumber=1 oraz http://home.t-online.de/home/ghanja/filez/ak35sdiv.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 no to szanownym panom polecam: http://www.amdforums.com/showthread.php?th...84&pagenumber=1 orazhttp://home.t-online.de/home/ghanja/filez/ak35sdiv.zip No i co Pajacyk czytał raz ma dzielnik 1/5, raz nie ma :( Wiem, że płyta krórą ma moja żona w swoim kompie dzielnik 1/5 ma procesor ATHLON 1400 tb ze standardowo odblokowanym mnożnikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Siema. Koleś ze sklepu komputerowego poleca mi tą płytke.Bardzo se ją chwali.Gadałem nawed w sprawie wcześniej zadawanego postu o gigabyte GA - 7VAX.POdobno gigabyte jest do du**, często sie psują i ogulnie odradził mi ją.A co myśliće o tym SHUTTLU??Kosztuje 370zł w Giżycku. Nie polecam tego Shuttle. Mój nie miał dzielnika 1/5 albo nie działał tak jak powinien. Na Shuttle za nic nie mogłem ustawić 166Mhz na procku , nawet przy napieciu 2V. Natomiast na nowej płycie na KT400 bez problemu ten sam procek poszedł na FSB 166Mhz i to działa nawet przy napieciu 1.75V ... Nie polecam tego Shuttle. Bierz Gigabyte i nie oszczedzaj kasy bo to się zemsci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 dokładnie tylko zdaj raport bo jestem strasznie ciekawy Jakiś czas na forum dokładnie opisywałem moje boje z Shuttle AK-35GT2. Moja płyta mimo najnowszego biosu nie miała dzielnika 1/5 lub źle on działał. Wyminiłem na płyte na KT400 i wreszcie mogłem ustawić sobie procka na FSB166 co na Shuttle nie było możliwe ... NIE POLECAM !!! Są ciekawsze płyty głowne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Kaszpir o twoich bojach czytałem ale jak widzisz niektórzy podobno mają dzielnik 1/5 na tym Shuttle. Ja kupiłem płytę na KT400 tylko ze względu na dzielnik, zresztą za 425zł VAX to chyba niedrogo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 27 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2002 Kaszpir o twoich bojach czytałem ale jak widzisz niektórzy podobno mają dzielnik 1/5 na tym Shuttle. Ja kupiłem płytę na KT400 tylko ze względu na dzielnik, zresztą za 425zł VAX to chyba niedrogo :) Zgadza się ... U mnie nie działał lub źle działał . Pozatym na zachodnich serwisach raz podają że ma a na innych że nie ... U mnie okazało się że nie mam dzielika 1/5 lub źle on działał. U mnie ta płyta jest przegrana. Sa inne ciekawsz więc po co się w tę płytę pchać ? Tego nie rozumię ... Jest przecież nie dużo droższy Gigabyte , MSI KT3Ultra2 lub nawet DFI gdzie producent podaje że jego płyty działają w 100% w FSB 166 a Shuttle w tym modelu o tym wogóle nie wspomina ... Ja testowałem tego Shuttle ze względu na jego dobre opinię i niestety się mocno na niej zawiodłem. Nie potrafiła stabilnie pracowac z 2 różnymi układami pamieci a moja nowa płyta bez problemu działa z nimi takze jak z FSB 166 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 I w końcy zdecydowałem i kupiłem tego gigabyte :) . ale relacji jeszcze niezdam Wam bo teraz niemam jeszcze pamięci na ddr :( .Faktycznie, kumpel <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> przcuje na serwisie dla przekonania sie czy ten shuttel ma dzielnik 1/5 wziął ją do domu na sprawdzenie i co? NIEMA DZIELNIKA albo jest ale niedziała :) .Czyli teraz jestem na Gigabyte 7VA :D I czyje że sie niezawiode.Dzięks ALL!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 28 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2002 No coz ja tylko moge sie pod tym podpisac: Shuttle GT2 nie ma 1/5. Wszyscy liczyli na nowy BIOS i nic :( Na szczescie pan w zaprzyjaznonym sklepie wymieni mi na Nforce2 ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...