Skocz do zawartości
Lemik

Nvidai Firewall / Active Armor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem od kilku dni zaczęły mi wyskakiwać artefakty na niektórych fotkach ładownych w przeglądarce albo gdy ściągam jakaś mp3 to są szmery szumy archiwa nie rozpakowują się.

Z początku myślałem że to wina grafy szczególnie przy tych fotkach. lecz odtaktowanie nic niedało. to pomyślałem że to ram lub procek. szybko jednak po przemyśleniach uzanałem że to raczej nie to.

Przyczyna tkwiła w systemowym firewallu wbudowanym w nf4sli. niedawno aktualizowałem do niego sterowniki i się wgrały przy okazji. Uznałem je za ciekawe i zrezygnowałem z oprogramowania Symanteca. Jak widać coś z nim jest nie tak. a szkoda Bo zaczynał mi się podobać ale uszkodzone pliki to za wysoka cena za pare % ociąrzenia cpu mniej

Mieliście podobne problemy????

Dołączona grafika

Edytowane przez S!nY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem od kilku dni zaczęły mi wyskakiwać artefakty na niektórych fotkach ładownych w przeglądarce albo gdy ściągam jakaś mp3 to są szmery szumy archiwa nie rozpakowują się.

Z początku myślałem że to wina grafy szczególnie przy tych fotkach. lecz odtaktowanie nic niedało. to pomyślałem że to ram lub procek. szybko jednak po przemyśleniach uzanałem że to raczej nie to.

Przyczyna tkwiła w systemowym firewallu wbudowanym w nf4sli. niedawno aktualizowałem do niego sterowniki i się wgrały przy okazji. Uznałem je za ciekawe i zrezygnowałem z oprogramowania Symanteca. Jak widać coś z nim jest nie tak. a szkoda Bo zaczynał mi się podobać ale uszkodzone pliki to za wysoka cena za pare % ociąrzenia cpu mniej

Mieliście podobne problemy????

Dołączona grafika

Tak też to miałem...moim zdaniem to jest jednak jakiś niewypał i tyle.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

MAm płytę A8NSLI-Premium i dokładnie te same problemy co opisane powyżej, czyli uszkodzone obrazki, błędy crc, a nawet okresowe blue screeny i restarty. Ewidentnie jest to wina sieciówki.

Widziałem taką poradę:

Polecam instalowac wszystkie stery z pakietu pod x16:

http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_x16_6.82

aha i tak jak wyzej pisal @Uriziel - ustawiamy Active Armor\Port na not Offloadable , wtedy nie ma bledow CRC

Czy ktoś już wypróbował takie rozwiązanie na zwykłem nForce4 SLI (czyli 2x8PCI-E)?

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

MAm płytę A8NSLI-Premium i dokładnie te same problemy co opisane powyżej, czyli uszkodzone obrazki, błędy crc, a nawet okresowe blue screeny i restarty. Ewidentnie jest to wina sieciówki.

Widziałem taką poradę:

Czy ktoś już wypróbował takie rozwiązanie na zwykłem nForce4 SLI (czyli 2x8PCI-E)?

Ja i nie polecam. Ogulne zwolnienie systemu. Problemy z grafiką w niektórych grach. A i jak zainstalujecie te stery pod zwykłym N4 to możecie się przyotować na reinstal windy. No chyba że zrobicie back-up. Nieda się powrucić do zwykłych tzn. nieda się siecówki zainstalować. System jej nie widzi. Ja zrobiłem Przywracanie systemu ale i tak musiałem kombinować żeby wszystko działało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie mi jak to sie wogole spisuje na nf-4x? ja mam softwarowego z tego co wiem...

Tak nie zaciekawie. Czasami niby jest włączony alę w logach jest cisza tak jak by wogóle nic nie filtrował. Czasami odłancza całą sieć nidzie się nieda wejść. Trzeba restartować program. Ogólnie mało niezawodny. Po pierwszej takiej akcji go odinstalowałem i nie używam. Może to ja coś źle robiłem. Albo to jest poprostu lipa. Proce 3D to Nvidia wychodzą całkiem całkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam... trochę odgrzewam kotleta ale mam pytanie co do mojej płyty... Właśnie zainstalowalem nvidia firewall i zonk... wg. danych nvidii moj chipset (mcp430+6150) obsługuje Active Armor a ustawień w panelu nvidii nima:/ Mam zainstalowaną paczkę nForce_430_410_8.22_winxp2k_international.exe. Jest to możliwe że mam już to włączone na stałe? Ewentualnie jeśli nie jak udostępnić te opcje?

Pozdrawiam

Robert

edit: Ciekawy jestem nadal jak to włączyć/używać, ale po pierwszym włączeniu emula znowu zainstalowałem Kerio... Brrrrrr tragedia! Proc sie spocił, emule sie zatkał i zwisł... Taaaa sprzętowy firewall:/ Proszę o pomoc bo akurat w tym temacie Google nie za wiele pomaga, przynajmniej mi.

Edytowane przez robyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie jest to

Active Armor\Port chce ustawic not Offloadable i nie moge tego znalesc!

Zauwazylem że dc++ strasznie dlugo sie otwiera i w dodatku nie chce ściągać (jest dodane do aplikacji)

Mam wewnętrznego huba dc na miasteczku akademickim i mogę się połączyć tylko z osobami z mojego akademika

mam wersje 4.65

Edytowane przez kypro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi