morys Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 No i tyle widziałem SuSE. Niespodziewanie straciłem X-y w SuSE 9.3 Nie bardzo opamiętam co robiłem ostatnio w systemie. Prawdopodobnie było to zainstalowwanie Fluxbox i spolaszczenie office. Wydaje mi sie jednak że po dokonaniu z powodzeniem zreszta tych operacji wszystko było OK. Dotychczas miałem logowanie graficzne z możliwością wyboru rodzaju Sesji. W zasadzie niewiem w jaki sposób w textowym moge wybrać rodzaj sesji Obecnie start systemu zatrzymyje się na logowaniu textowym login: Mogę się zalogować jako user i jako root , wejść w MC jednakże startx nie powodzi się i jest powrót do login: w textowym Na konsoli widzę że nie wszystko jest done Importing Net File Systen (NFS) unused Mount SMB/CIFS File Systems unused Master Resource Control: runlevel 5 has been reached Skipped services runlevel 5: snobtfs nfs To tyle co rzuca mi się w oczy Nie rozumiem z tego nic mój ang. prawie (zero) Niewiem jak przez MC kopiować logi błędów do Windows (dobrze że go jeszcze mam bo byłaby kicha kompletna) Skąd , jak i czym przedstawić błędy ? Smutne ale okazuje się że bez windy ani rusz ! Poradzcie proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOOK@ss Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Prawdopodobnie było to zainstalowwanie Fluxbox i spolaszczenie office. .... Importing Net File Systen (NFS) unused Mount SMB/CIFS File Systems unused Master Resource Control: runlevel 5 has been reached Skipped services runlevel 5: snobtfs nfs To tyle co rzuca mi się w oczy Nie rozumiem z tego nic mój ang. prawie (zero) 1619904[/snapback] To zaloguj na root i wpisz: 'startx' albo 'init 5' [bez ciapek ''] Napewno wypisze co go boli albo sie uruchomi. Prawdopodobnie fluxbox wysypał ci gdm. Możesz też spróbować odpalić gdm przez wpisanie w konsoli 'gdm' albo 'kdm' [nie pamietam co jest w suse]. Jesli sie nie uruchomi to wpisz 'init 5 > lol.txt' to utworzy plik lol.txt i zgra wszystkie boleści do niego. Potem przegraj sobie gdzies ten plik i wklej na forum :) [jak sie montuje partycje to poszukaj gdzies w google...] .peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Przede wszystkim pokaż co wypluwa 'startx', jaka masz kartę graficzną i jakie sterowniki zainsalowane, możesz wkleić 'xorg.conf'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...