Skocz do zawartości
*Bzyk*

Dziwny Dzwiek Seagate Barracuda 7200.7 80gb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wyzej wymienionym dyskiem.Od jakiegos miesiaca dysk wydaje dziwne piszczenie "tak jak naped czyta porysowana plytke".wystepuje znaczne spowolnienie przy kopiowaniu lub usuwaniu plikow.Ta sytuacja wystepuje tylko jak jest podlaczony jako pierwszy.jak ide z nim gdzies do kolesia to jest wszystko ok .zero szumow i kopiuje jak nalezy.sprawdzalem go hdd regeneratorem -zero bad sektorow.niemam pojecia co to moze byc :mur: .z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo, na takim samym dysku. Piszczało od jakiegoś czasu aż pewnego razu podczas psania w wordzie restart.

System zaczoł się ładować, i wyskoczył niebieski ekranik z informacją o braku jakiegos pliku.

Pomyślałem "jaki problem", Wkładam płyte z windowsem w celu naprawy i 8-O "Partycja 1 -Surowa, Partycja 2 - Surowa"

Edytowane przez Wojtek.86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wojtek.86 jak sobie z tym poradziles ja mam idenetyczny problem.

Grałem w gre i nagle bios zaczął piszczeć , pojawił sie niebieski ekranik

że brakuje jakiś plików to samo wyskakuje przy próbie robienia scana dysku.

HDDlife pokazuje {SCSI Informational exceptions not supported for this hard drive}

Edytowane przez szczepan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź pamiątki goldmemory, taśmy od dysków.

1632279[/snapback]

Taśmy sprawdzcie koniecznie. Kupilem nowy dysk na Allegro, i po 2 dniach zaczął świrować. wkutzyłem się, że sprzedawca zrobił mnie w wala.

Program testujący wykazał błędy :(. Ale cos mie tknęło i zmieniłem tasmę do HDD.

Program testujący zmienił zdanie o kondycji dysku, a wszystkie problemy jak ręką odjął :)

Tyle, że to optymistyczny wariant, niekoniecznie tak musi być u Was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi