Felson Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Mam płytkę Gigabyte Ga-5aa i na niej K6-2 400@420 (szyna 105). Pokręciłbym go chętnie więcej ale przy szynie 110 wymięka modem (zoltrix scorpius). Z kolei kręcić mnożnikiem się boję bo nie chcę nic popalić. Niestety płyta nie ma wbudowanego czujnika temperatury, a mierzenie ciepełka ręką to chyba nie to... Czy ktoś się orientuje czy istnieją jakieś zewnętrzne czujniki temperatury, które można by podpiąć do płyty? Jeśli tak, to jak się je podłącza i ile takie cuś kosztuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Sprobuj go puscic na 450 (4.5x100). A co do czujnika - jezeli masz zlacze na plytce do niego, to kupisz sobie taki na gieldzie za pare zlotych, ewentualnie mozesz sam zmontowac (opis jest chyba na www.moded-kompz.prv.pl ,ale glowy nie dam). Jezeli w ogole na plycie nie masz pinow dla "termometru" to mozesz kupic zewnetrzny czujnik z wyswietlaczem (chyba cos kolo 60zl byly w www.4max.com.pl). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Generalnie plyta musi miec opcje zainstalowania takiego czujnika. wtedy to kupujesz termistor (czy jakos tak) i za 10 zlotych czy niewiele wiecej masz zalatwione. A druga opcja to kupic sobie cyfrowy termometr z czujnikiem na kabelku (koszt ok 50 zlotych) i mozesz sobie wtedy mierzyc gdzie chcesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Płyta nie ma możliwości podłączania czujnika :( Będę musiał spróbować drugiego sposobu. Thanx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 ten na www.4 itd to hala - ludzie liosci zeby za kawalek termometru placic 60 zl !!! jak dobrze poszukasz to juz za 20 zl kupisz lepszy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Cytat ten na www.4 itd to hala - ludzie liosci zeby za kawalek termometru placic 60 zl !!! jak dobrze poszukasz to juz za 20 zl kupisz lepszy.. PROSZE POWEDZ MI GDZIE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 Cytat Mam płytkę Gigabyte Ga-5aa i na niej K6-2 400@420 (szyna 105). Pokręciłbym go chętnie więcej ale przy szynie 110 wymięka modem (zoltrix scorpius). Z kolei kręcić mnożnikiem się boję bo nie chcę nic popalić. Niestety płyta nie ma wbudowanego czujnika temperatury, a mierzenie ciepełka ręką to chyba nie to... Czy ktoś się orientuje czy istnieją jakieś zewnętrzne czujniki temperatury, które można by podpiąć do płyty? Jeśli tak, to jak się je podłącza i ile takie cuś kosztuje? Ja na tej plycie spokojnie samum mnoznikiem wykrecilem na 450Mhz. Po podkreceniu magistrali zwiekszeniu napiecia i podniesieniu mnoznika wyciagnolem 525Mhz na standardowym coolerze. Zrobilem do niego miedziany ale podczas zakladania ladunek na plyte przeskoczyl i poszla sie je*** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Cytat Cytat ten na www.4 itd to hala - ludzie liosci zeby za kawalek termometru placic 60 zl !!! jak dobrze poszukasz to juz za 20 zl kupisz lepszy.. PROSZE POWEDZ MI GDZIE? heh kumpel sobie sam zrobil i wyszlo go to 12 zl - ale biore pod uwage ze nie wszyscy sie znaja na elektronice - polecam poszukac w sklepach motoryzacyjnych !!! tak tak pamietam widzialem w autoswiecie testy termometrow i cena wahala sie od 25 zl w gore - dokladnosc takich urzadzeb ok 0.1 C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...