aesde Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Witam. problem: win98se outlook express. komp 1000mhz,512MB,20GB problem polega na tym ze przychodzi na niego duzo wiadomosci e-mail. przy outlooku expressie gubił wszystkie wiadomosci przy jakis juz 500 lub 700 wiadomosciach. plik skrzynka odbiorcza był słusznych rozmiarów czyli jakies 500MB. szciaga nowe wiadomosci ale niestety nic sie juz nie pojawia a plik rosnie. jedynie po wywaleniu tego pliku zaczyna sciagac nowe wiadomosci tracąc przy tym stare. Rozwiązałem (czesciowo) ten proble instlujac mozille thundrtbirda. lecz niestety ten rowniez zaczyna wariowac. nie wyswietla wiadomosci i sciaga nowe. naszczescie pokazuje nowe. plik w mozilli odpowiedzialny za wiadowosci przychodzace oczywiscie wielki. po ponownym uruchomieniu klienta wiadomosci ktore sie sciagnely znow znikaja i pojawiaja sie tylko te ktore sciaga sie teraz. Juz powoli nie wiem co mam robić? (rozwiazania w stylu: zmien na XP lub linux - nie interesuja mnie bo komp jest na firme i winda98se też kasuj codziennie wiadomosci tez nie wchodzi w gre bo są wazne mozna to robic tylko w e-mailami starszymu niz tydzien, ale to i tak nie pomaga bo przez tydzien jest ich tyle ze sie wszystko zapycha.) Czy to sie ma prawo tak zapchac ze az umiera? czy to jakiś zonk w ustawieniach albo w samej windzie. Winda legal wiec update jest robiony automatycznie. wszystkie poprawki itp są. Proszę o pomoc lub text jaki mam sprzedać klientowi do którego nalezy sprzęt aby się odczepił :D to ostatn ie rowiązanie to oczywiscie żart bo nie lubie niczego zostawiac jak nie działa. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Żeby zmniejszyć rozmiar "skrzynki", w Thunderbirdzie daj File --> Compact folders, możesz tez zainstalować rozszerzenie do kasowania niepotrzebnych załączników. Na jakim serwerze jest to konto ? Pierwszy raz słyszę o takich problemach z TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...