Skocz do zawartości
polonex

Pasta Termoprzewodząca Nowość -flussigmetall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich .

Natknołem się w sieci na coś lepszego niż arctic silver 5 i ocz ultra 5+.Czy może ktoś więcej wie na temat produktu o nazwie Coollaboratories Flussigmetall,a może jest dostępny w polsce. proszę o dyskusje na ten temat

!http://cgi.ebay.de/Coollaboratory-FLUSSIGMETALL-Waermeleitpaste-82-W-mK_W0QQitemZ6797183050QQcategoryZ78803QQrdZ1QQcmdZViewItempost-119414-1125313708_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszałem że zamiast pastą można proca olejem posmarować bo ma "doskonałe właściwości termoprzewodzące"  <_<

Próbował ktoś?

1620486[/snapback]

Ja myśle, że smalec też może być dobry... Tylko trzeba skwarki wybrać... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę ta pasta amatorsko wygląda. Z opisu wynika, że jest ona z metalem. Jak na moje oko jest troszkę droga ~10 Euro = 40 zł wraz z przesyłką. Jeżeli nadal będzie o niej coś słychać i nie pojawi się oficjalnie na polskim rynku, będę mógł załatwić parę tubek dla forumowiczów. :D Tranzakcja byłaby oczywiście przez Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy ta pasta,będzie dostępna w kraju?Bo jest w podobnej cenie jak Arctic Silver 5,tylko ceny w Niemczech są wyższe niż w Polsce.Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.Chyba że jest to produkt przeznaczony dla labolatoriów,i nie będzie powszechnie dostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Legierung aus Gallium und Indium sowie geringe Mengen an Edelmetallen-mógłby ktoś to przetłumaczyc na polski?Z tego co wiem niejaki gal-jest metalem,i przechodzi w stan ciekły już w temperaturze 30 stopni celciusza,a w połączeniu z indem i innymi ustrojstwami da sie tą temperature jeszcze obniżyć.

Podobno karty graficzne mają być czymś takim chłodzone ,zamiast wody ,właśnie ciekły metal ma odprowadzać ciepło, w obiegu zamkniętym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze sie robi ładny topic o tej paście .... ja szzcerze mówiąc jestem zainteresowany ... ale nie chce mi sie do konca wierzyc .... tylko troszeczke sie zastanawiam ..jezeli .... takowa istnieje dlaczego takie koncerny jak Intel i Amd nie zaaplikowaly jej do swoich nowych proców ... < miedzy rzdeniem a metalowa nakladka ... > Jak i tez uwazam ze zakup dobrej pasty ma sens gdy mamy procesor z odkrytym rdzeniem < socket A > gdyz w nowych AMD 64 jak i PIV powierzchnia odprowadzanie ciepla jest dosc duza ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo moze ten materiał jest szkodliwy albo gostek zwyczajnie rozwalił heat pipe i przelał to cos. Istnieje tez opcja ze to jest mr kowalski szary chemik i postanowił zglebictajemnice odprowadzania ciepła.

Znaki życia :D http://www.scitoys.com/scitoys/scitoys/the...quid_metal.html

Edytowane przez Shiningami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi