BLACK_MONKEY Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 oficjalne parametry 12mbps Chello to 12mbps download i 1mbps upload więc jak na razie to najlepsza oferta dostępna na rynku, i [ciach!]a ja płacę tyle samo co to Chello a mam neo 640 :| aha no i jeszcze Chello 12 nie ma limitów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 neo 640 też nie ma limitów :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Pomyśleć że w mojej okolicy nie można założyć chello :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Tia a ja co mam powiedzieć, mieszkam w Warszawie, to raz. Dwa, że osiedle dalej goście mają chello a trzy, żę płace za osiedlówke 512/128 94 zł, więc czas się przerzucić na coś szybszego. Chello Ultra wg zapewnień będzie posiadało prędkość 12 Mbits / 1 Mbits co oznacza, że łącze będzie wyrabiało 1536 / 128 kb/s. Wartość ogromna lecz zobaczymy jak to dokładnie będzie chodziło, bo już przekonałem się, że broszurki wciskają kit :) Ustanowiono brak limitów w tym pakiecie, takie było zapewnienie konsultanta Chello. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Pierwsze screeny ;) ( chellopl.one.pl, Uzytkownik Brovar) download upload Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 ty romek ty jestes stare czy nowe bemowo??? bo cos mi sie wydaje ze u mnie jest chello :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Warszawa -> Bemowo -> Jelonki Faktycznie mam sieć Górczewską, czyli ani Aster City ani UPC. Pozostaje mi tylko sieć osiedlowa i cena 94 zł za 512 / 128. Takie życie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Warszawa -> Bemowo -> Jelonki Faktycznie mam sieć Górczewską, czyli ani Aster City ani UPC. Pozostaje mi tylko sieć osiedlowa i cena 94 zł za 512 / 128. Takie życie :/ 1646964[/snapback] Nie płacz, inni mają gorzej (mam 256 / 128 - 80zł brutto i jest to najszybsza opcja, jaka moge miec, nie mam żadnego innego wyboru providera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Nie płacz, inni mają gorzej (mam 256 / 128 - 80zł brutto i jest to najszybsza opcja, jaka moge miec, nie mam żadnego innego wyboru providera)a neościerwo :>??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Nie płacz, inni mają gorzej (mam 256 / 128 - 80zł brutto i jest to najszybsza opcja, jaka moge miec, nie mam żadnego innego wyboru providera)a neościerwo :>??? 1647013[/snapback] Nie mam domowego telefonu, niedawno sie wprowadzilismy do nowego domu i nie oplaca sie zakladac telefonu, zeby placic kolejne 50zł abonamentu, skoro i tak kazdy z rodziny ma kom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) witam Mieszkam na ochocie i mam astera 1,5-3mb i place za abona z tel 200zł (za sam net 146zł) A jak widze oferte chello 105zł za 2mb to mnie krew zalewa ,a co dopiero 12 mb :I ps .Chelo umnie tez niedostepne w okolicy :-( Edytowane 13 Września 2005 przez Gumis7777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 w czwartek goscie z chello zakladaja mi 1Mbit , place za to miesiecznie 109zl bo wziolem sobie jeszcze kablowke bo bylem na azarcie , chello na moim osiedlu rozwinelo sie raz dwa , 8 blokow kazdy po 11 pieter po 2 tygodniach juz smigaly na nowych kablach i centralkach , zalozenie sobie lacza to kwestia 3 dni od podpisania umowy , chello od pazdziernika wprowadza do swojej oferty takze telefonie cyfrowa wiec tpsa ma kawalek orzecha do zgryzienia , pozyjemy zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 a jak myslicie jak chello sciga uzytkownikow dzilacych taka 12-nastke?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Czy to jest prawda, iz Chello istnieje tylko w: :arrow: Warszawie, :arrow: Trojmiescie, :arrow: Krakowie? Bo cos czesto to slysze, iz tylko w tych miastach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 ja mieszkam na slasku dokladnie w sosnowcu i chello mamy w sosnowcu juz na kilku bardzo duzych osiedlach gdzie jest po pare tysiecy mieszkancow , chello ciagle sie rozwija bo upc dostaje kase i sprzet z amsterdamu , moge jutro monterow wypytac dokladnie o miejscowosci w ktorych chello jest lub bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 to popytaj i najlepiej kiedy beda w czestochowie!bo juz sie doczekac nie moge ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 to ze masz chello nie znaczy ze ultra pakiet bedzie dostepny u ciebie , oni musza przeprowadzic jakies testy itp , wiec nawet nie jest wszedzie dostepne gdzie jest juz kablowka z upc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 wiem tylko gdzie chello jest dostepne na terenie woj slaskiego czyli miasta bedzin , bytom , chorzow , czeladz , dabrowa gornicza , gliwice , katowice , laziska gorne , mikolow , piekary slaskie , ruda slaska , siemianowice slaskie , sosnowiec , tychy , zabrze , niestety pelnej gamy wojewodztw i miejscowosci poza slaskiem monterzy nie znali , mysle ze mozna wyslac meila i zapytac z dostepnoscia w danym rejonie , nie powinno byc problemu , ogulnie necik fajnie smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 te wszystkie testery sa do d... na kazdym mam inny wynik , najlepiej sprawdzic jak sie cos sciaga :P http://img397.imageshack.us/img397/2069/ch2zh.jpg edit: Zapomnieliśmy jaka jest max. szerokość obrazka. Przypominam, wynosi max. 650 pix. Romek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Czemu zamazałes nazwe tego linuxa? ;] Jaka to dystrybucja? Co tak wolno? Edytowane 15 Września 2005 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 zamazalem bo to nie linux :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 jest ktos z rybnika kto ma chello? bo Verb wymienił wszystkie mista do około a pominoł rybnik, albo i nie a co ja mam powiedziec o moim necie, radiówka ile kb? leci jak sobie leci, raz leci mi po 100-200, raz 500kb, a czasem po 10 :D , a pingi to srednio od 400-3000 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Czy Chello jest dostepne tylko w: Warszawie, Krakowie, 3-Miescie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 m@ły czytaj kilka postów wyzej ;\ było napisane, że nie, kilka innych miast także oferuje uslugi a sieć się powiększa. Zadzwoń zapytaj itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Lada moment jak tylko wejdzie inny operator niemiecki Neo też zniesie limity na każdym neo oraz zwiękzy prekośc i to juz naprawde niedlugo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Skąd info? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamrooz Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Ja tez mam neo 640. Gdzie moge sie dowiedziec czy moge miec chello ? Podobno aktywacja nie jest droga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 zadzwon pod 9495 , a instalacja razem z aktywacja kosztuje 299 zl jesli nie masz kablowki upc chyba ze jest jakas promocja i jest za 1 zl ale watpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Lada moment jak tylko wejdzie inny operator niemiecki Neo też zniesie limity na każdym neo oraz zwiękzy prekośc i to juz naprawde niedlugo 1652041[/snapback] Neo nie zniesie limitow bo znowu zaczelyby postawac male sieci LAN, a co za tym idzie potencjalna sprzedarz uslugi spadlaby. Predkosci tez juz nie moga zwiekszyc, a przynajmniej nie korzystajac z aktualnej technologii bo jest to poprostu technicznie niewykonalne. Zanim wprowadza cos nowego beda musieli to przetestowac, a ta procedura wcale krotka nie jest. Poza tym, o jakim niemieckim operatorze mowisz? Edytowane 16 Września 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Wg reklamowki ktora mam przed oczami mamy do 12 Mbps / 1024kbps czyli tak naprawde mozemy miec i 128kbps i bedzie to zgodne z umowa(?) a raz w miesiacu pelna oferowaną przepustowosc (może i się myle) nie widzialem jeszcze umowy na oczy. Druga sprawa to routing ktory u chello lezy.. chyba, ze ostatnio cos sie zmienilo w co watpie. Jesli ktos posiada owa usluge i chce sie pochawlic transferami to niech podaje adresy... niech poda pingi do roznych polskich i zagranicznych portali i trasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...