MasterOfPuppets Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 WItam! Przywiozłem sobie do domciu z Kanady prometeię mach 2 pod nasze napięcie... wczoraj włączyłem sobie samą prometeię i czekałem czy zacznie się schładzać....proca jeszcze nie mam ale jest już zamówiony(x2 3800+)... Nic się nie działo...wszystko pozostawało jak dawniej....na xtremesystems.org powiedział mi koleś żebym spróbował podłączyć do płyty głównej....podłączyłem(bez proca, ale zasilacz itp, wszystko podłączone) i nadal nic...niby się ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> ale nie schładza się...ppo jakimś czasie pokazuje się na ekranie "too slow". Po podłączeniu samego zasilania mryga z tyłu zielona dioda, po naciśnięciu power nadal mryga zielona ale obok zapala się pomarańczowa....jak pojawia się napis "too slow" świeci tylko czerwona. Co mam zrobić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Moze podczas transportu coś się rozszczelniło. Ja bym napisał na pw do Berkuta. On nam przerabiał promkę na OOC/modders 2005 więc się na tym zna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 hmmm... też biorę to pod uwagę.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ta prometeia nie jest przypadkiem pod 110V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 nie...jest wszystko pod napięcie europejskie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 czy możliwe jest to że to wszystko przez molexa z którego żółty kabelek się wyrwał podczas podróży... nie wiem czy łączy....PS. i kompresor i samam prometeia mają na nalepkach że pod 220V....POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 u nas jest 230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wrach. tyle ślą z elektrowni, w domu sie wacha 210-230V. a co do sprzętu... podłącz ten kabelek i załóż wszystko na miejsce. może zadziala ;) nie mam doswiadczenia z takim sprzetem, wiec mowie co bym zrobil - podłaczyl wszystko jak nalezy i wtedy dopiero zobaczyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 dla formalnośći 220V-240V :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 na spokojnie posprawdzaj wszystkie możliwe wtyczki podłączenia i spróbuj ja odpalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 mi tam elektryk tak mowil, wiec przekazuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wszystko było popodłanczane oprócz proca...którego jeszcze nie ma.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 proemteia powinna sie uruchomic zeby nie wiem co po podlaczeniu do zasilania do zwyklego kompa ktory sobie chodzi bedzie pokazywac napis no shut down i chlodzic mimo wszystko jesli nie chlodzi to cos sie zepsulo i ta rzecza najprawdopodobniej jest ulamana rurka na skraplaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 jak to ci nie pomoże co napisali koledzy to widze tylko jedną możliwość: musisz sie skumać z berkutem, ravenem lub z kimś kto się na tym i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 tzn. gaz się ulotnił???? ile może kosztować naprawa i do kogo się z tym można zwrócić???? PS. Jeśli gaz uciekł to jaki najlepszy inny można nabić do tamtego modelu kompresora???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 ktoś mi odpowie na te pytania wyżej???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 tzn. gaz się ulotnił???? ile może kosztować naprawa i do kogo się z tym można zwrócić???? PS. Jeśli gaz uciekł to jaki najlepszy inny można nabić do tamtego modelu kompresora???? 1630288[/snapback] Np. berkut czy RaVeN155 Fachowcy w tej dziedzinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 no właśnie te pytania zostały zadane daaawno temu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 właśnie się dowiedziałem że chłodnica jest walnięta i freon "dostał nóżek"....czy to można napełnić zwykłym freonem????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 właśnie się dowiedziałem że chłodnica jest walnięta i freon "dostał nóżek"....czy to można napełnić zwykłym freonem????? 1635853[/snapback] A nie pisz już tutaj tylko napisz priva do berkuta za ile Ci to zrobi i tyle. Jak mu dasz to Ci naprawi i zatankuje freonem. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 niestety z tego co pamiętam, berkut mieszka w Warszawie...ja natomiast mieszkam w Mrągowie ale uczę się w liceum, w Gdynii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 jest cos takiego jak kurier ew poczta, Berkutowi mozna ufac, dasz mu troche siana i bedziesz mial dzialajacy agregat,.... tylko czy po tych wszystkich doplatach moze bardziej oplacalo sie kupic w polsce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Wstaw jakis nowy skraplacz/ew. napraw dziure w oryginalny i juz . Co rozumiesz przez "zwykly" freon ? popularny R22 ? Jesli tak to sie nada, ale temp. beda gorsze niz np. na R404a o jakies 5 *C (standartowy freon w 2 GT) . Najbardziej polecane do promek to R507 , R402a lub R404a. pzodro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 jesli skraplacz jest uszkodzony umiejetnie to mozliwe ze nie trzeba go wymieniac tylko naprawic, przy okazji trzebaby tez wymienic filtr i w najgorszym przypadku rowniez olej z kompresora ale to wszystko to i tak w jeden dzien da sie uwinac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 mozna sprobowac naprawic skraplacz, olej i filter trzeba zmienic koniecznie R507 jest w mach II gt, akurat mam tego 10kg ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 to olej na mineralke i bedzie ciszej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterOfPuppets Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 ok...już działa :P Tata zawiózł do jakiegoś faceta i okazało się że rurka od chłodnicy była rąbnięta....facet naprawił i napełnił freonem...tylko nie wiem jakim, ale chłodzi dobrze :P....w zwykłej mach 2 jest 134a....jaki najlepszy gaz mógłbym zapuścić na ten kompresor???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 a czytałeś posty fachowców z forum- wymieniłeś olej i ten filtr? bo jak nie to mozę coś sie chyba za jakiś czas rozpierdzielić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jelsi nie wymienili oleju i filtra to bedziesz mial problemy. Bardzo powazne problemy bo olej zamienil sie w kwas i stracil wlasciwosci smarne a filtr sie zapcha. LS chodzi na R507. Mach II zwykle chodzi na R134A, GT na R404A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...