Skocz do zawartości
MasterOfPuppets

Problem Z Prometeią Mach 2....

Rekomendowane odpowiedzi

WItam! Przywiozłem sobie do domciu z Kanady prometeię mach 2 pod nasze napięcie... wczoraj włączyłem sobie samą prometeię i czekałem czy zacznie się schładzać....proca jeszcze nie mam ale jest już zamówiony(x2 3800+)... Nic się nie działo...wszystko pozostawało jak dawniej....na xtremesystems.org powiedział mi koleś żebym spróbował podłączyć do płyty głównej....podłączyłem(bez proca, ale zasilacz itp, wszystko podłączone) i nadal nic...niby się ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> ale nie schładza się...ppo jakimś czasie pokazuje się na ekranie "too slow". Po podłączeniu samego zasilania mryga z tyłu zielona dioda, po naciśnięciu power nadal mryga zielona ale obok zapala się pomarańczowa....jak pojawia się napis "too slow" świeci tylko czerwona. Co mam zrobić???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrach. tyle ślą z elektrowni, w domu sie wacha 210-230V.

a co do sprzętu... podłącz ten kabelek i załóż wszystko na miejsce. może zadziala ;) nie mam doswiadczenia z takim sprzetem, wiec mowie co bym zrobil - podłaczyl wszystko jak nalezy i wtedy dopiero zobaczyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proemteia powinna sie uruchomic zeby nie wiem co po podlaczeniu do zasilania do zwyklego kompa ktory sobie chodzi

bedzie pokazywac napis no shut down i chlodzic mimo wszystko

jesli nie chlodzi to cos sie zepsulo i ta rzecza najprawdopodobniej jest ulamana rurka na skraplaczu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn. gaz się ulotnił???? ile może kosztować naprawa i do kogo się z tym można zwrócić???? PS. Jeśli gaz uciekł to jaki najlepszy inny można nabić do tamtego modelu kompresora????

1630288[/snapback]

Np. berkut czy RaVeN155

Fachowcy w tej dziedzinie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie się dowiedziałem że chłodnica jest walnięta i freon "dostał nóżek"....czy to można napełnić zwykłym freonem?????

1635853[/snapback]

A nie pisz już tutaj tylko napisz priva do berkuta za ile Ci to zrobi i tyle. Jak mu dasz to Ci naprawi i zatankuje freonem. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstaw jakis nowy skraplacz/ew. napraw dziure w oryginalny i juz .

Co rozumiesz przez "zwykly" freon ? popularny R22 ? Jesli tak to sie nada, ale temp. beda gorsze niz np. na R404a o jakies 5 *C (standartowy freon w 2 GT) .

Najbardziej polecane do promek to R507 , R402a lub R404a.

pzodro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli skraplacz jest uszkodzony umiejetnie to mozliwe ze nie trzeba go wymieniac tylko naprawic, przy okazji trzebaby tez wymienic filtr i w najgorszym przypadku rowniez olej z kompresora ale to wszystko to i tak w jeden dzien da sie uwinac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok...już działa :P Tata zawiózł do jakiegoś faceta i okazało się że rurka od chłodnicy była rąbnięta....facet naprawił i napełnił freonem...tylko nie wiem jakim, ale chłodzi dobrze :P....w zwykłej mach 2 jest 134a....jaki najlepszy gaz mógłbym zapuścić na ten kompresor????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi