Gość Dawidsfuturx Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 nie był bym taki pewny, karta nie ma nic do cpu fana, wg tych błędów to chyba cos za zasialczme, płytą lub procem, obstawiam raczej za czyms z pierwszych 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 (edytowane) Czy ja mowie ze to na 100% karta..po prostu po cos bios sygnaly wydaje..ktos madry spisal i opisal te sygnaly..i z nich wynika to co wyzej napisalem :P Tak na marginesie powiem ze numerek 8.7 i nic wiecej mialem gdy .........................spalilem moja intelowska AI7 :P i gdyby bylo cos z prockiem to by mial duzo krotkich sygnalow o roznym natezeniu (jak karetka :P) Edytowane 8 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Hmm jutro skocze na giełde i kupie jakąś starą grafe na pci i wtedy zobacze czy płyta , czy grafa jest walnieta . Dzieki za wszelkie sugestie , oczywiście zdam relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 To jest wina sterów nvidii (najnowze 6.66 sa skopane) na 100%, było juz kilka razy na forum o tym. Trzeba korzystać z np troche starszych 6.53 (link 1688363[/snapback] no ale jak zainstalowałem stere stery i włączył się firewall to też się system wywalił.. a potem jak odinstalowałem firewalla.. to się wywalał zawsze jak jakaś aplikacja chciała dostęp do inernetyu.. no i zresztą teraz jestem na tych nowych (tylko bez tych wszystkich sterów do zarządzania siecią) i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Witam Właśnie wróciłem z giełdy z nową grafą na pci ( S3 Virgin) , i niestety objawy są takie same . Więc chyba to płyta . Mam jeszcze pytanko czy jak wyjmę proca z płyty i bede chciał ją odpalic czy normalna ( czyt: nieuszkodzona) płyta bedzie w jakis spsób sygnalizować że nie ma cpu , czy po prostu sie nie odpali? Czy taka operacja jest bezpieczna dla sprzetu? Może A64 coś szwankuje , jestem już głupi co to może byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 jesli nei włozysz proca, powinien na tym wyswietlaczu post byc odpowiedni kod o braku prica, jak sie nei myle zrób tka jeszcze giełda jest czynna wiec bierz porca, płyte i zasialcz smigaj na giełde, tam za 10zł ci to sprawdzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Chyba tak zrobie . Może ktoś sie orientuje, na którym stoisku na warszawskiej giełdzie są prawdziwi fachowcy ,którzy bez problemu sprawdzą co sie stało i nie wezmą za to dużych pieniędzy ? Prosze o szybką odpowiedź. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 no i jak tam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Pojechałem na giełde i wymieniłem płyte . Nie chciałem wszystkiego taszczyć wiec postawiłem że to wina płyty . Wymienili mi od ręki na nową i właśnie piszę z mojej nowej maszynki . Narazie zainstalowałem Xp + stery , odpaliłem 3dmarka03 i musze przyznać ze skok wydajnościowy z AXp1700+ Radeona 8500 jest zajebis..... . Narazie nie bede nic kręcił , poinstaluje wszystko co mi potrzebne do codziennej pracy. Odpale pare gierek których nie mogłem uruchomić na starym złomie. I ogólnie bede sie cieszył nowym sprzętem :-), hmm że też jutro musze iść do pracy:-(. Jedno mnie troche irytuje , nie mogę ustawić mojego zestwau głosników LOGI Z-640 aby grały przednie głośniki . Nie wiem zmieniam wtyczki , raz gra tylnie , sub i centralny , albo zamiast suba/centralnego tylnie głośniki . Nie wiem jakby pierwszy od dołu chinc nie dawał sygnału . Jeszcze musze z tym powalczyć , może coś mi sie uda wykombinować. Tak wogóle dzieki Panowie za wszelkie pomysły rozwiązania mojego problemu . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 ja się jeszcze z Ciekawości zapytam ile dałeś za płyte i czy ciężko ją na giełdzie dostać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 W instrukcji jest wszystko na temat jak podlaczyc glosniki do dodanej karty dzwiekowej...chyba ze uzywasz innej to w takim wypadku sie nie orientuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Za płyte dałem 440 pln i nie jest cieżko dostać. Co do głośników podłączam tak jak jest w instrukcji i nie mogę ustawić dobrze .Tak jakby nie działało pierwszy chinch od dołu na sledźu . Może coś zmiana sterów pomoże , bo instalowałem te z cd które dostałem razem z płytą . Na stronie są niby jakieś nowe , ale nie moge ich sciągnąć. Jeszcze jedno zauważyłem ze jest problem z dzwiękiem w tunerze tv winfasta expert 2000. W starym złomie dzwięk był ok , a tu na niektórych kanałach jakby nie łapał stereo tylko jest szum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Jednym zdaniem - "Ty tomasz pecha z ta mobo" :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr23x Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam Problemy z kartą muzyczną ustąpiły . Przyczyną były żle wsadzone zworki na karcie muzycznej . Ja nic nie ruszałem od wyjecia z pudełka , dopiero gdy zajrzałem w instrukcje zauważyłem że są źle wsadzone. Teraz jest wszystko jest ok . Teraz zabawa ze sterami od TuneraTV i mam nadzieje że wszystko bedzie ok . Jednak to już chyba problem samych sterów ( i może konfliktu z NF4) a nie płyty gł jako takiej . Jednym słowem jestem (już:-) ) zadowolony z zakupu Abita AN8U. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Jaka według was jest największa klapa serii AN8...?? bo jak dla mnie totalnym nieporozumieniem jest rozmieszczenie pamięci tak żeby działały w dualu...1+2 lub 3+4 ...no co to ma byc..DO BUDY z takim czymś!!!! :wisielec: Edytowane 10 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Jaka według was jest największa klapa serii AN8...?? bo jak dla mnie totalnym nieporozumieniem jest rozmieszczenie pamięci tak żeby działały w dualu...1+2 lub 3+4 ...no co to ma byc..DO BUDY z takim czymś!!!! :wisielec: 1693674[/snapback] no i? W msi też tak jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 no mi strasznie brakuje w biosie menu bootowania - co już zresztą pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 no i? W msi też tak jest... 1693727[/snapback] o jak to no i ?? Pomyśl logicznie...to wprowadza pewna ograniczenia (np w wielkości radiatorow..poza tym jak sa blisko siebie to sie bardziej grzeja cheez :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 akurat w abicie miejsca jest całkiem sporo, zresztą po co do pamięci montrualne radiatory?? Miedziany slim taki jak w większości firmowych pamięci w zupełności wystarcza, czasem wspomagany jakimś wentylkiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ten miedziany slim to jak kazdy wie nieporozumienie...wszyscy przy większych Voltach ściągają te blaszko-radiatorki i polegaja na chłodzeniu wentylem...a co do miejsca to nie rozchodzi sie o to ze wszystko tam jest ciasno..tylko o to ze ta przestrzeń między pamięcaimi w dualu wynosi cale 0,5cm <okolo> To moje zdanie...Jeśli możesz podać wg siebie większą wadę tej płyty to prosze bardzo ;] Dla mnie ta którą wymieniłem jest największa PS-OT - Co tak słabo w 3dk5 i 3dk3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 bo to wyniki 9800np. :P z x800gt mam 5,8k...w 05. Hmmm trudno mi podac wade tej płyty bo nie mam jej ;) pierwsze wersje miały problemy z pamieciami 1t, ale Twój przykład pokazuje że te nowsze już nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 To raczej wina biosu Moje goodramy z tym defaultowym biosem nie chcialy iść na 1T przy 333 (standardowa prędkość) Po wymianie biosu nie dość że nie ma już przeklłamań w temperaturach to GoodRamy (powtarzam GOODRAMY !) poszly na 466 na timingach 3-3-3-9 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 To raczej wina biosu Moje goodramy z tym defaultowym biosem nie chcialy iść na 1T przy 333 (standardowa prędkość) Po wymianie biosu nie dość że nie ma już przeklłamań w temperaturach to GoodRamy (powtarzam GOODRAMY !) poszly na 466 na timingach 3-3-3-9 1T 1695501[/snapback] a mi kurde geile 400 MHz poszły na 420 przy timingach 2,5-3-3-8 1T, jestem wkurzony bo czytałem że te geile się dobrze kręcą i specjalnie dopłaciłem całkiem sporo - bo mogłem mieć tanio kingsotny - a tu [gluteus maximus] - jak już mówimy o pamięciach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Dobra jestem pewien na 99% ze temperatura podawana jako SYS to temperatura chipsetu...dalem testowo dodatkowy nawiew na radiator (ten srebrny)i temperatura spadla o 6*C... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 a nie bierzesz tego pod uwage ze tma moze byc własnie gdzies obok tego czujnik temp mierzacy temp w obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Dawidsfuturx może mieć racje :) wiecie co - mi się wydaje ze po prostu trzeba wysłać do abita imejla i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 a nie bierzesz tego pod uwage ze tma moze byc własnie gdzies obok tego czujnik temp mierzacy temp w obudowie? 1696286[/snapback] primo....co to bylby za lichy czujnik mierzacy temperature w OBUDOWIE gdyby wentylek 2x2cm wiejacy na mostek potrafilby przeszkdozic mu w pracy tak ze podawalby temperature nawet o 6*C nie w takt secundo KLIK Prosze spojrzec na temperature "Plyty glownej" w everescie i "SYS" w abit EQ Wiec albo to jest temperatura chipsetu albo plyty glownej..a jezeli plyty glownej to i chipsetu :P Pomysl z mailem nie jest glupi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 a jezeli plyty glownej to i chipsetuz tym sie nie zgodze, chipset zapewne jest cieplejszy niz pcb płyty głównej a co do maila to dobry pomysł wkońcu jest abit polska :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Chodzilo mi o to ze chipset jest na plycie glownej :P Ale logicznie myslac to po co mialby byc czujnik pcb a chipsetu juz nie ..przeciez temperatura chipsetu jest cenniejsza informacja To kto wysle maila ?? Moze zbiorowy mail od uzytkownikow an8 ? ;] Edytowane 12 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 a od byłych useró an8 tez moze byc ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...