RepsOn Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Dfi > Abit w OC, poprostu. 3-4 osoby inaczej sądzą inaczej na tym topicu. Dfi jest dłużej w sprzedaży niz abit i wiekszośc problemów jest rozwiązywalna. Co to mojego problemu wymieniłem sie z kolesiem na innego Hynixa i działa wszytko. Ale i tak Dfi > Abit :D 1714462[/snapback] No cos ty...czyzby to jednak były pamieci ?? Do takich jak ty to sie powinno strzelac @badek zamów płytę w sklepie internetowym..tam ci nie powiedza "sam se ja bedziesz serwisował"...jeśli ci sie zwali bo jest awaryjna w co nie wierze bo jeszcze nikomu ta płyta tutaj nie padła ot tak sobie to wyślesz na gwarancje i bez zająknięcia ci naprawią ew. wymienią ...a tak na marginesie Abit AN8 Ultra ma japońske kondensatory..takie jak w DFI Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Pod względem zasilania Abit jest anwet lepsz aod DFI - ma nie tlyko kondensatory Rubicona, ale takze 4 fazowe zasilanie. Panowie sprzedawcy mówią o kłopotach z kondensatorami mając na myśli stare płyty Abita - między innymi dlatego Abit wprowadził w nowych japońskie kondziorki i opatentował Bulletproof Technology... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Nie tylko z Abitem takie hasełka lecą... zacząłem się ostatnio rozglądać za tym Epoxem z siga (bodajże nawet Srekal go ostatnio miał)...w 2 sklepach mi powiedzieli mniej więcej to samo co Tobie o tym Abicie...zresztą...bodajże na znak.pl piszą że nie polecają płyt firmy Epox bo jest be... Właśnie się ostatnio zacząłem zastanawiać czy tego Abita nie wziąć...coraz bardziej mi się podaba to mobo - cena/możliwości zwłaszcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Aduke nie ma to jak kłapac jęzorem na lewo i prawo, a w czym innym jest wina ty cżłowieku wejdz w topic o dfi, gdzie pod konkretne ramy są inne biosy dobre niech jest to dfi lepsze, ale nie duzo, a cena ok 120-140zł większa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aduke Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Zaczyna sie zasmiecanie topica o waszej ukochanej płytce. Jeden powiedział co wiedział, starczy. Dosyć o mnie. Jestem jakimś skandalistom czy co ? :lol: Jeden mnie już podsumował, wiec sie nie powtarzajcie i piszcie o sprzecie. Tak na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 To skoro juz ci wszystko dziala to pochwal sie ile wytargales ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Nie tylko z Abitem takie hasełka lecą... zacząłem się ostatnio rozglądać za tym Epoxem z siga (bodajże nawet Srekal go ostatnio miał)...w 2 sklepach mi powiedzieli mniej więcej to samo co Tobie o tym Abicie...zresztą...bodajże na znak.pl piszą że nie polecają płyt firmy Epox bo jest be... Właśnie się ostatnio zacząłem zastanawiać czy tego Abita nie wziąć...coraz bardziej mi się podaba to mobo - cena/możliwości zwłaszcza... 1714774[/snapback] Tak miałem potwierdzam :) Ale sprzedałemz a dość wysoką cenę ;) i kupiłem Abita - trza eksperymentować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 ja się tylko tak wetne z pytaniem czy widzieliście list od abita, bo ja edytowałem swojego posta umieszczając go i mógł ujśc uwadze zainteresowanym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 czytałem ten list :P wyszło na moje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 nie da się ukryć.. ale chyba wszyscy się zgadzamy, że to troche głupio że nie mamy do wglądu temperatury chipa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 zawsze możemy organoleptycznie...chipset nie jest na tyle wrażliwym na temperaturę chipem żeby mu monitorować ciagle temperaturę...jak będzie za gorąca to radiatorek po prostu będzie parzył i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 A tak wracając do kondensatorów to wydaje mi się że gdzieś czytałem że te japońskie to tylko Fatal1ty ma. Ale głowy nie dam i moge się mylic. Ale mniejsza o to jak wszystko pięknie działa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Na pudelku od mojej mobo (AN8_Ultra) pisze ze w 100% japońskie kondziory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 " 100% japanese Capacitors for best Quality" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Na wszystkich abitach sa kondensatory japonskie Rubycon, lukałem wczoraj na mobo nf7, av8 no i moja an8 ultre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Problem z grafąrozwiązany. Okazało się że te x1300 pro to kiszka, ponoć je wycofuja bo coś w nich spieprzyli :(. Chwilowo mam gf 6200 i jest OK. Cieszę się że to nie mobo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 to jak oni to wypuśćili?/ :/ dostaniesz zwrot kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 nie wiem jak to sie stało ale trąbią na zagranicznych stronach ze cos tam w strukturze tych ukladow spierd*** i sa z nimi problemy i faktycznie mailem jaja z ta grafa :(, chwilowo mam 6200 ale jak wszystko ok bedzie to doplace i wezme 6600 gt :) co sadzicie o: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19223 pod czerwony laminat abita bedzie git :P, a jak z oc ??? ma ktos to cacko na tym an8 ultra ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 ja teraz sobie składałem komputer i chciałem tez kupić 6600 GT, ale wszyscy mówili że lepiej kupić X800GT, jest wydajniejszy praktycznie pod każdym względem. jedyne co nie ma - to pixel shader 3.0, a tak to jest gites - i tak też zrobiłem, też się nad tym zastanów, chyba że nie masz wyjścia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) sam nie wiem :(, miałem ostatnio złe doświadczenia z radkami i mam jakieś opory w tym kierunku :P. A ten radek chyba 100 pln więcej kosztuje ???. Grunt że mobo jest ok bo przez weekend bym zdrowie przez tego x1300 stracił, i pare lat życia :) Edytowane 24 Października 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 6600gt chyba mozna zmodowac na 6800 co nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Ty to poważnie napisałeś RepsOn? Zresztą co to za OT? Moze wróćmy d tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 No piszemy o temacie ;] Teraz sie zastanawiamy jaka karte lepiej obsluzy Abit AN8 Ultra :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 sam nie wiem :(, miałem ostatnio złe doświadczenia z radkami i mam jakieś opory w tym kierunku :P. A ten radek chyba 100 pln więcej kosztuje ???. Grunt że mobo jest ok bo przez weekend bym zdrowie przez tego x1300 stracił, i pare lat życia :) 1717159[/snapback] mój radek kosztował 649 zł (bulk - ale ze wszystkimi kablami - jest ich od groma), w sklepie internetowym komsad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 jak ja bym brął, to albo 6600gt, albo x800gt 128, a 256 nei opąłca sie kupic, wtedy lepiej dołozyc do x800gto (750zł kosztuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 chyba zostane przy 6600 GT, a teraz wracjąc do wątku o an8u, ktoś testował ten modowany bios od TicTac'a do naszej mobo ??? jakie rezultaty ? Szkoda że nikt się nie bierze (modowanie) za ten nowy bios 1,8, choć w sumie po co:P Generlanie mi brakuje tylko ustawienia na ram 366 a reszta ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Jakieś informacje o tym biosie są dostępne ?? Chętnie bym spróbował..tylko najpierw chciałbym o tym biosie poczytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Cholera jasna zobaczcie to KLIK Tam pisze że rekord htt na an8 to 395HTT....a z tego co pamiętam to któryś tutaj mial 400HTT !!!! Polak rekordzistą świata!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 http://www.lejabeach.com/ABIT/an8/abitan8bios.html --> tu siedzi ten bios:), szkoda że jest oparty na niezbyt nowym biosie :( mogli by na bazie 1,8 coś sklecić :), choć ten orginalny jest OK, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 który z nich to ten modowany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...