themOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) 6.66 bez sterownikow do ide i bez nam-a. Dzisiaj wyszly stery 6.70 takze polecam sprawdzic :) Edytowane 27 Października 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 1721932[/snapback] to samo jest tutaj... http://www.znak.pl/index.php?search=twinmos&x=0&y=0 czy tak jest faktycznie to sami musicie sobie odowiedzieć.. ja tylko mogę stwierdzić że jeszcze niecały miesiąc temu płyty sprzedawali.. tylko że jakoś nie mogli się dystrybutora dopchać.. i mimo że płyty były w ofercie to nie było w magazynach. Może to dlatego wystawili taką opinie. Co do sterów.. zważywszy na moje wcześniejsze problemy już lece nowe sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Ten sklep ZNAK.PL to jakas lameriada..abitow nie sprzedaja..twinmosow nie sprzedaja..zaniedlugo nie beda sprzedawac DFI ( o ile sprzedaja wogole) bo beda dla nich zbyt skomplikowane.. Wkoncu zaczna sprzedawac tylko gotowe kompy i podkladki pod myszy Wyrazajac to emotikonem : :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti155 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 A co myślicie o płycie Abit KN8 ULTRA. Kupiłbym AN8 ULTRA ale nie mam kasy. Czy ta płyta jest warta uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 6.66 bez sterownikow do ide i bez nam-a. Dzisiaj wyszly stery 6.70 takze polecam sprawdzic :) 1722104[/snapback] A ja na stronie abita znalazłem tylko wersje 667 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) 1722104[/snapback] a czemu bez IDE? nowe stery zainstalowane... Edytowane 27 Października 2005 przez margielm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) 6.66 bez sterownikow do ide i bez nam-a. Dzisiaj wyszly stery 6.70 takze polecam sprawdzic :) 1722104[/snapback] bez ide znaczy sie tego ide sw ?? tak ??? zaraz zaciągne i zainstaluje sobie ;) p.s. a do audio ?? mam "wdm_a371" i one mi najmniej systemu zjadaja :( na najnowszych opczyt i zapis mocno spadł mi ;( Edytowane 27 Października 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 na dfi street pisza aby nie instalowac sw-ide driver jezeli nie uzywasz raid-a, bo moze to powodowac bled/zwiechy/zle dzialanie cd/dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Czyli najlepiej teraz zainstalowac 6.66 bo sa bez tego ide sw ?? pogubilem sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ja mam "nforce4x32-812-[Guru3D.com]" i na nich ok :) są bez zbędnych dodatków itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 A jak sądzicie czy nowy freezer 64 pro bedzie ok do abita an8 u ?? Waga tego cacja ponad 0,5 kg czy to aby nie wpłynie zle na plyte- odksztalcenia itp ?? ma ktos tego nowego freezera lub tego starego na tym mobo ??? moze ktos cos w tym temacie powiedziec ??? czy aby ta zapinka da rade ??? i nic zlego sie nie dzieje ??? no bo musze jakis coolerek kupic :) a freezer ma ok cene :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 da rade..spokojnie ;p juz ciezsze chlodzenia ludzie zakladaja zreszta jak nie ufasz abitowskiej zapince to wraz z coolerem dostaniesz tez zapinke (taka sama) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ufam ufam :) tylko wiesz te poważne wielkie systemy chłodzące sa mocowane do płyty śrubami, a w pzrypadku abita + freezer to zaczep jest realizowany pzrez zapinke, tak więc czy to wszystko da rade ??, masz freezera ??? płyta sie nie odkształca itp ???. Chyba poczekam te 1,5 tyg, i z allegro wersje pro zamówie :0 fajnie pasuje do abita bo ciepłe powietrze jest wywalena na tył budy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam zwyklego freezera64 :D Raczej sie nic nie odegnie bo socket ma "usztywniacz" przeciez po tylnej stronie (takiej samej wielkosci co to do czego przypinasz cooler) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) Czyli najlepiej teraz zainstalowac 6.66 bo sa bez tego ide sw ?? pogubilem sie :D 1722507[/snapback] najlepiej instalować bez sw-ide obojętnie którą wersje :), no chyba że masz raida to wtedy instalujesz. Edytowane 27 Października 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 spoko :) zawsze człowiek śpi spokojniej ;) poczekam na tego pro :) a i tak mam jeszce do dokupienia zasilacz i można wreszcie mocniej pomęczyc ten zestaw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) najlepiej instalować bez sw-ide obojętnie którą wersje :), no chyba że masz raida to wtedy instalujesz. 1722720[/snapback] Kurcze no a ja wlasnie zainstalwoalem te 670..na poczatku dalem bez SW-ide..ale potem cos wyszlo jakie to nie jest pro i elo i wkoncu to zaznaczylem..bo cos o optymalizacji pisali..a moj dysk cos juz powoli wymieka wiec sie skusilem jak bede mial zwisy..bsody errory ...crashe...wybuchy...to odinstaluje :D KLIK Na allegro sa juz wersje PRO...na co wiec czekasz...montuj to diabelstwo :D Edytowane 27 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Na allegro sa juz wersje PRO...na co wiec czekasz...montuj to diabelstwo :D 1722743[/snapback] no ale przecież te wiatraki są na allegro od dłuższego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 No ja wiem :D Ale Virus chce czekac poltora tygodnia nie wiem na co ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 No ja wiem :D Ale Virus chce czekac poltora tygodnia nie wiem na co ;] 1722834[/snapback] dokładnie nad tym samym się zastanawiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 (edytowane) bo ten koleś z allegro wysyła te wersje pro za ok 1,5 tyg bo z nim gadałem :(, tak więc trzeba czekać :) nawet w opisie coś dorzucił na ten temat :) Edytowane 27 Października 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 bo ten koleś z allegro wysyła te wersje pro za ok 1,5 tyg bo z nim gadałem :(, tak więc trzeba czekać :) nawet w opisie coś dorzucił na ten temat :) 1722883[/snapback] no i wszystko jasne :) koleś handluje wirtualnym towarem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Z tego co wiem bedzie wysyłamł po 5.11.2005 więc wziąłem zwykłego freezera 64 dużo gorszy nie będzie, mam nadzieję :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ja bym poczekał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Tak mnie natchnęło i skoro to jest topic o spostrzeżeniach o Abicie an8u to małe co nieco napisze – moje odczucia o tym mobo. A wiec płytka jest ok., mimo swoich zalet i wad. Mam do abita pełne zaufanie (wcześniej miałem nf7, nf7s, av8). Teraz na abita znowu padło. I tak: Na plus: - b. dobre wykonanie - pasywne chłodzenie na Nb - dobre oc - dobry i łatwy w obsłudze bios - u guru (nie ma jak regulowane wentyle) - 3,5 v na ram :), BH5 śmigają aż miło - wyświetlacz post - ten czerwony laminat :P - szybka, wydajna - dobrej jakości karta muzyczna (mało wymagający jestem) - dużo wyjść na wetyle na mobo i wszystko można regulowac ;) Minus: - brak portów com (musze dokupić kartę z choć jednym com, bo gdzieś musze podpinać moje programatory do epromów, tunerów sat, car audio, tel. kom., modem radiowy) - pasywne chłodzenie na NB (trochę się grzeje), może tak ma być ??? - mało ustawień czasów (timingi) dla ramu , moja stara płytka av8 miała więcej - problemy z ramem na tccd max to ok., 550 mhz - brakuje mi dzielników na ram nietypowych np.366 itp. Jak w dfi. Choć w modowanym biosie są :) - ten pasyw na NB mogli przesmarować pastą a nie dawać jakąś gumę :P Generalnie chyba wszystko jak coś mnie najdzie dopisze coś . Jak dla mnie mobo jest ok, wszystko śmiga OK., nie mam powodów do narzekania , musze tylko zmienić zasiłke bo mój szef 360 ma wtyczkę 20 pin i czuje że wymiękł. Edytowane 28 Października 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 mnie osobiście wkurza ułożenie złacz ATA.. nie chodzi mi o miejsce w którym są tylko kierunek w który "patrzą" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Mi COM'a tylko dlatego brakuje bo przez jego brak nie moge pograc w settlers1 :P Edytowane 28 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) RepsOn, ach to były czasy (piekne) z setlersami :) no i zauważyłem że im nowsze stery audio mam to wydajność odczyt/zapis do pamieci mi spada a na starszych wersjach jest lepiej ??? dziwne :) p.s. a do działu technicznego abit-usa napisałem co by mi się przydało w nowym biosie, i co by mogli poprawić :P (ciekawe co odpiszą). A co do minusów tego mobo (może to wina biosa), miałem takie jaja że na nowym biosie 1.8 znikał mi port ps2 i myszki brak (Mysz A4tech - Swop3). Wgrałem 17 juz ok, mysz pracowała normalnie. Ciekawe bo jak miałem mobo Abit av8 miałem to samo stare biosy ok, nowe port ps2 znikał i myszki brak ? jak jest teraz nie wiem ?, bo kupiłem mysz na usb i problem z głowy mam :), a jak do abita napisałem to mi kazali nie krecić kompa :) hehe i że płyta zgodna jest z myszami microsofta logitecha i wymienili jakieś serie :). No to ja im na to kręcic bedę bo po to kupiłem :) a mysz sobie zmieniłem :) hehehhe i już brak odezwu ?? Edytowane 28 Października 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 (edytowane) Napisz im ze ma byc div150 i conajmniej 3.5V na ram spowrotem..bo tam pojade i ich rozjebie Edytowane 28 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 :-P spoko :) między innymi o tym im pisałem :) może na forum zrobimy zrzutke i wszyscy posiadacze abita :) pojada im skuć mordki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...