RepsOn Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie dojdziemy do tego chyba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Znajdę to choć bym miał z głodu zdechnąc przed tym kompem !! :D trza się dowiedzieć co to jest VTTMEM port :D O czym Abit myślał umieszczająć tą opcję w BIOS-ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 witam bede bardzo wdzieczny za podanie ustawien ramu w biosie, bo juz mi rece opadaja :mur: pamiatki to GeIL Dual 2 x 512MB UltraX PC-400 CL2 (Bh-5) thz z gory !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Ustawiaj tak jak ja (kilkanascie postow z tylu podalem pelna konfiguracja)...w razie czego luzuj alfy bo to wkoncu kosci 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Nie dojdziemy do tego chyba :PTo jest napięcie na port przerwań :) i jak się ustawia napięcie na ram ręcznie to te na port zawsze powinno być półowa tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 A co ten port robi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 A co ten port robi ??oj sorry nie dodałem chodzi o port przerwań :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) No dobra "port przerwań" ale do czego on jest, co ciekawego wprowadza, czemu jest niezbedny ? :P Moze teraz sie lamie..ale serio nie wiem :P Edytowane 8 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Mozeszm i podać swoją konfigurację napięcia itd... co do przerwań za dużo tłumaczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 No powiedz...chyba po to tu jestesmy..by nauczac i byc nauczanym ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 No dobra "port przerwań" ale do czego on jest, co ciekawego wprowadza, czemu jest niezbedny ? :P Moze teraz sie lamie..ale serio nie wiem :P Poczytaj http://rainbow.mimuw.edu.pl/SO/LabLinux/WE...index2.html#1.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) :blink: Ciężka lektura ;] .. ale juz wiem o so chozi mniej wiecej..tylko pytanie czemu musi byc rowno VDIMM/2 ?? VTT > VDIMM/2 = niestabilnosc ?? Tutaj tez znalazlem o przerwaniach..troche jasniej jest to wytlumaczone ;] klik Edytowane 8 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Robson jaką masz wersję BIOS-u ja mam 18 i napięcie na CPU mam 1.525V A na pamięci mam 3.10V Jak miałem BIOS wer. 16 to takiego napięcia wysokiego na CPU nie musiałem dawać i na pamięci Teraz pamięci mi pracują na 450 cl2 ; 3; 6 ; 3 Wczęśniej na starszej wersji BIOS na takie ustawienia pamięci wystarczyło że dam 2.8V-2.9V A nie wiem jak zrobić bo jak ustawię pamięci na 550MHz cl3 5; 10; 5; to napięcie musi być 3.4V aż Pamięci mam Kingmaxy Hardcore 500MHz czy wcześniejszy bios zanizał napięcia czy ten obecny co mam zawyża ? Bo jak mam 450MHz to napięcie muszę aż dać 3.10V to nie jest normalne jak pamięci nominalnie chodzą na 500MHz cl 2.5 Co o tym sądzisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 RepsOn jestem a nie robson :P Chcesz powiedziec ze na nominalnym napieciu z biosem18 twoje kingmaxy nie chca isc 500MHz ?? Porąbane..u mnie z tego co pamietam takich problemow nie bylo..z tym ze nigdy nie mialem wersji 16 ;] (albo 17..juz nie pamietam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 kolega ma maly problem z plyta, zakladam, ze trafiony jest kontroler pamieci, bo inne podzespoly sa ok Symptony sa takie -pamieci nie chca isc na 200 (geile ultra-x 2x512) 193 prawie stabilne, ale tylko prawie .... - bluscrenny (zrzucnie pamieci) -ciagle restarty i problem z instalacja windy Wczesniej byl opteron i tez pamieci max 195 (kingmaxy hardcore) obecnie Proc venice 3000+ zasilacz 460 w Vantec co to moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Skoro trafiony kontroler to czemu piszesz ze problem z plyta :D kontroler jest w cpu..Niech wyciagnie pamiec.nr1 i niech zobaczy tylko na nr2..potem na odwrot..poza tym skoro i piszesz ze byl tez inny proc i inny ram...to masz racje..moze plyta sie skopala a jaki kolega ma bios ?? Ot..po co ci tyle watt ? :P ot.off Edytowane 9 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Wersja biosu to 18 Jak mogę sprawdzić czy faktycznie cos jest nie tak z płyta ? Chodzi mi oto czy jest to temat do naprawy, czy mogę kupić sobie inna płytę (myślę o DFI), bo gdyby była wymianka na nowa to bym sprzedał na allegro i każdy był by zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Sprobuj inne pamieci..jak tez nie pojda te 200 to juz wtedy masz prawo wyslac na gware ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 wczesniej byly kingmaxy i bylo podobnie nic powyzej 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 A walicie timingi na AUTo czy jak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 A walicie timingi na AUTo czy jak ?? Auto lub By Spd. Proc na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 A walicie timingi na AUTo czy jak ??RepsOn Proszę prześlij mi swoje tymingi i konfiog biosu jak masz ustawiony i jaką masz wersję BIOS zrób to proszę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) no to jak na SPd tez wysiada to ciezko bedzie ;p bo AutO na tej mobo to porazka @xpavlo post numer 450 w tym temacie ;].. reszte waznych rzeczy znajdziesz w sigu Edytowane 9 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 no to jak na SPd tez wysiada to ciezko bedzie ;p bo AutO na tej mobo to porazka wiec jak twoim zdaniem na poczatek ustawic pamiec, by pokrecic proca, wiem, ze na 9x300 przy 1,5 venice wstaje bez problemu, teraz tylko kwestia pamiatek. (geile 2x512 ultra-x) Moze cos jeszcze trzeba wlaczyc lub zmienic, czego ja nie wiem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 A wiesz jakie to kosci ?..bo ja sie nie znam ;]..poza tym by SPd to powinno wyciagnac dane z ramu.. daj by SPd..potem by USER..i troche zluzuj timingi..np 2.5-3-3-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lian-li Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 A wiesz jakie to kosci ?..bo ja sie nie znam ;]..poza tym by SPd to powinno wyciagnac dane z ramu.. daj by SPd..potem by USER..i troche zluzuj timingi..np 2.5-3-3-8 kosci to wlasnie geile ultra-x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 he duzo to nie mowi :D Moglbys opisac jak wygladaja ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 kosci to wlasnie geile ultra-x Chyba pani lian-li cos sie pomylilo :D Jesli chodzi o pamiatki to dokladnie te BH-5 (napewna sa sprawne) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13187 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 No..o to mi chodzilo wlasnie Wiec mamy tu UTT BH-5 Proponuje na dziendobry dac okolo 3V-3.3V (na czas testow, bo te blaszko-radiatory tylko przeszkadzaja w odprowadzaniu ciepla..chyba ze dacie nawiew) i przy ddr400 timigi 2-2-2-5 1T obadaj post numer450 w tym temacie..tam sa moje alfy..daj asekuracyjnie troche luzniejsze oczywiscie jedzcie 1:1 zeby bylo pewne ze nie wina proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 No..o to mi chodzilo wlasnie Wiec mamy tu UTT BH-5 Proponuje na dziendobry dac okolo 3V-3.3V (na czas testow, bo te blaszko-radiatory tylko przeszkadzaja w odprowadzaniu ciepla..chyba ze dacie nawiew) i przy ddr400 timigi 2-2-2-5 1T obadaj post numer450 w tym temacie..tam sa moje alfy..daj asekuracyjnie troche luzniejsze oczywiscie jedzcie 1:1 zeby bylo pewne ze nie wina proca Słuchaj ja jak chce zrobić pamięci na 550MHz to msuzę dać aż 3.4V napięcie Pamieci mam 500MHz z radiatorami ? czy takie napięcie moze je zabić ? Komp jest stabilny działał tak kilkanaście godzin na pełnym obciążeniu Jak uważacie można zostawić takie napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...