chojrakrock Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) . Czy przypadkiem w Sapphire tylko x800gto2 daja sie odblokowac? Ja mam x800gto A Ty nie masz przypadkiem connecta? Pozdro Zgadza sie ja mam Connecta 3D wyselekcjonowanego przez Pitera a co do Sapphirow to GTO2 napewno sie moduje do X850XT a ze zwyklym GTO to nie wiem czy idzie odblokowac do 16. a jakie biosy wgrywales?? Ale naprawde jak chcesz gadac to przeniesmy sie do topicu o GTO tutaj piszemy o AN8, tam ci odpowiem na pytania. Edytowane 2 Grudnia 2005 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 mam pytanko: mam płytę an8 i gdy w OCguru włącze quiet to komp pokazuje mi niebieski ekran i wyskakuje błąd STOP:0x0000009c. w biosie mam włączone q'n'q więc nie wiem o co chodzi. Procesor nie jest podkręcony. Nawet pamięci ostatnio przestawiłem na By SPD.o co chodzi w tym wszystkim??Komputer ma około 4 miesiące i na początku wszystko chodziło bez zastrzeżeń.Pomóżcie!! :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Sprobuj wgrac nowe stery do Q&C pod windowsa i sprobuj wtedy,a tak pozatym to radzilbym ci to wogle wylaczyc bo jest to nie potrzebne wedlug mnie i wielu innych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) mam pytanko: mam płytę an8 i gdy w OCguru włącze quiet to komp pokazuje mi niebieski ekran i wyskakuje błąd STOP:0x0000009c. w biosie mam włączone q'n'q więc nie wiem o co chodzi. Procesor nie jest podkręcony. Nawet pamięci ostatnio przestawiłem na By SPD.o co chodzi w tym wszystkim??Komputer ma około 4 miesiące i na początku wszystko chodziło bez zastrzeżeń.Pomóżcie!! :-| OCGuru w an8 jest zwalone...stanowczo odradzam uzywania tego :P Gdy mialem intelowska AI7 tooc-guru chodzilo fajnie..a na an8 nawet o 200mhz na tym podkrecic nie moge :P I chyba opcja quiet w OCGuru nie ma za bardzo duzo wspolnego z Q&C...po prostu jest to jakby taki profil oc, tak jak Turbo itp ( w przypadku quiet sa to ustawienia troche zanizone)....moze wlasnie dlatego sie wiesza bo masz wlaczone Q&C Dla jasnosci powiem tak..albo Q&C..albo OCGuru i opcja quiet...moze wtedy nie bedzie sie wieszac Edytowane 2 Grudnia 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Ja tam nie używam ani C&Q ani ocguru wszystko robie w biosie i jest spoks. Sa to wedlug mnie niepotrzebne narzedzia zreszta niedzialajace tak jak powinny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Tak RepsOn ma rację - to quiet z Guru to poprostu profil.Być moze ten profilw połączenie z prawdziwym C&Q powoduje kłopoty.Jesli korzystasz z C&Q daj sobie spokój z profilami - on tak naprawde super działa przy niepodkręconym procesorze. U mnie Guru działa dobrze ale raczej nie stosuje go do podkręcania - mówie o tym okienkowym wydaniu.Znakomicie natomiast nadaje się do "profilowania" wentylatorów i podglądu co mamy ustawione w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Ja tam nie używam ani C&Q ani ocguru wszystko robie w biosie i jest spoks. Sa to wedlug mnie niepotrzebne narzedzia zreszta niedzialajace tak jak powinny :) Dokladnie..nic nigdy nie przebije starego dobrego biosu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 no więc tak: czym zmieniacie wartości fsb i szybkość wentylatorków?? :) bo mnie strasznie wnerwia to jak sie kręci ten z płyty głównej lub od cpu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Wszystko masz w biosie, jakie napiecie ma byc podawane na wentyle i od jakiej temp maja sie wlaczac. Zerknij dobrze do biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 to ja wiem....przestawiłęm sobie to co trzeba ale nie chce mi sie tak grzebać w biosie...nie ma jakiegoś fajnego programiku do tego?? wiem że jest speedfan (to każdy chyba wie :-P ) ale on nie chce mi działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Mozesz pobawic sie jeszcze w ocguru ale nie polecam :) jak tak ci zalezy to zaloz sobie reczne regulatory a na NB zalozmy zalmana jesli lubisz cisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Mozesz pobawic sie jeszcze w ocguru ale nie polecam :) jak tak ci zalezy to zaloz sobie reczne regulatory a na NB zalozmy zalmana jesli lubisz cisze :)co do ocguru to już nie używam a z tymi regulatorami to dobry pomysł :) a na mostek to już od dawna chce założyć pasywne zalmana ale nigdzie u mnie w pobliżu nie mają go :-| szkoda...czytałem że ten zalman nie styka sie całą powierzchnią z chipsetem to prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) niee mam zalozonego takiego u brata na asusie a8n-e i zadnych problemow a te nowe chipsety wygladaja jak stare procki pod socket a, dokladnie tak http://chojrakrock.w.interia.pl/Tweak%20A64/chipset.JPG wiec sie nie martw :) A zalmana ja kupilem sobie w tczewie za 18zl., zamow sobie chocby w gralu :) Edytowane 2 Grudnia 2005 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melgadis1 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) mam pytanie otuz mam taki sprzet jak w opisie czyli athlon 64 3000+ (taktowany jak wszystkie 1800mhz) i plytke abita an8 i dzisiaj tak patrze a tutaj mam napisane ze mam taktowanie 1.98 mhz ;O a nic nie zmienialem ani nic nie robilem. Jaka moze byc tego przyczyna ktos wie ? ponawiam pytanie :D Edytowane 3 Grudnia 2005 przez melgadis1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam mam opcję Cool'n'Quiet włączoną działa wyśminicie procek podkręcony ta opcja dopiero szwankuje i są blue screeny jak się ruszy w duł mnoznik CPU jak mnoznik jest na deuflaut to jest wszystko dobrze nawet przy HTT 300 (9*300) u mnie Opcja uguru to prawda nie wiele ma wspulnego z Cool'n'Quiet ale jest logiczne że jak jest włączone Cool'n'Quiet to CPU mniej się grzeje i ustawiona opcja uGuru do tego i wiatraczki wolniej się kręcą ! Ja mam to tak pokonfigurowane i Cool'n'Quiet i uGuru działa bez zastrzeżeń w tej chwili jak piszę to mam (screen) Komp jest cichutki przy odpaleeniu gry wiatrak na Procesorze Graficznym dochodzi do 2600rpm bo jest też podłączony do mobo i działa na niego uGuru A to że przy O/C Cool'n'Quiet nie działa Lub żle działa to jest TOTALNA GŁUPOTA i zawsze to działa i nie ma z tym żadnych problemów poprubujcie tego super sprawa jak się przykładowo film ogląda komp tak nie chuczy ! Ruszacie mnożnik CPU na niższy aby więcej wycisnąć z HTT i dlatego wam Cool'n'Quiet się krzaczy :) To jest opisane w dokumentacji technicznej Athlona 64 :) mam pytanko: mam płytę an8 i gdy w OCguru włącze quiet to komp pokazuje mi niebieski ekran i wyskakuje błąd STOP:0x0000009c. w biosie mam włączone q'n'q więc nie wiem o co chodzi. Procesor nie jest podkręcony. Nawet pamięci ostatnio przestawiłem na By SPD.o co chodzi w tym wszystkim??Komputer ma około 4 miesiące i na początku wszystko chodziło bez zastrzeżeń.Pomóżcie!! :-| sprubuj zwiększyć napięcie na cpu minimalnie jak masz ten błąd na blue screen, i przy q'n'q nie ruszaj mnożnika procesora kręć samą FSB a będzie dobrze A jeżeli nie kręcisz to odinstaluj sterownik od q'n'q i zainstaluj najnowszy jeszcze raz poprostu pokombinuj mi q'n'q chodzi bardzo pięknie na lekko podkręconym CPU i z uGuru A mam Abita AN8-v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 ok dzisiaj takie pytanko mam czy dorabiajac 4 piny aby wtyczka miala 24 piny (teraz mam 20 pinów) da to cos w podkrecaniu procka?? tzn dokladnie chodzi mi o to czy procek przy 24 pinach może wymagac np 1,5V do pracy na 2700, które na 20 pinach juz potrzebuje np. az 1,55V do 2700?? chyba nie ma to związku ale wole sie upewnic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Więcej przewodów to więcej prądu można dostarczyć. Jak płyta będzie w pełni zasilana to podczas maksymalnego obciążenia nie będzie niedoboru prądu i może ale nie musi to pomóc w OC. Podłącz co ci szkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Więcej przewodów to więcej prądu można dostarczyć. Jak płyta będzie w pełni zasilana to podczas maksymalnego obciążenia nie będzie niedoboru prądu i może ale nie musi to pomóc w OC. Podłącz co ci szkodzi. szkodzi mi to że nie chce mi sie robic tej wtyczki :) ale nie zrozumiales mnie do konca chyba..czy jesli ta wtyczka bedzie to procek moze potrzebowac mniej V do pracy na 2700?? (np. 1,6 bez wtyczki a 1,5 z wtyczką) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 szkodzi mi to że nie chce mi sie robic tej wtyczki :) ale nie zrozumiales mnie do konca chyba..czy jesli ta wtyczka bedzie to procek moze potrzebowac mniej V do pracy na 2700?? (np. 1,6 bez wtyczki a 1,5 z wtyczką) Moze nie tyle ze od razu bedziesz mial 2700 na 1.45Vcore, a np 2820 przy 1.55Vcore podczas gdy bez dodatkowej wtyczki max bylo np 2730 przy 1.55Vcore...mam nadzieje ze wiesz o co chodzi...po prostu proc wiecej poleci...w teorii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 @xpavlo ale z temperaturą na procku to ja jestem lepszy:D ja miałem 16 stopni jak miałem włączone q'n'q i na quiet w ocguru....co to tych sterowników to dzisiaj sie pobawie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Naprawde dam wam rade nie bawcie sie w ocguru ani q&c bo to tylko wacha stabilnosc windy lepiej ustawcie raz wszystko w biosie i spokoj. co wam da ze zanizycie procka jesli w razie konieczosci i tak wzrosnie jego mnoznik i taktownie ?? Ja tam wole miec moja moc caly czas dostepna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Przeczytalem niemal calego tego posta i doszedlem do wnosku ze nie ma sensu wydawac kasy na DFI. Na abicie AN8 ultra podoba mi sie calkowity brak wentylatorkow a i blok wodny moze podejsc. O czym na DFI moge pomazyc. Wiec gdy juz zdecydowalem sie na abita okazuje sie ze go nigdzie nie ma :/// Co mam robic ?? Czekac na nastepce Abit AN8 x32 ?? Czy szukac na upartego AN8 Ultra ?? Moze wiecie gdzie moge zakupic te plytke ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) np tu http://www.apollo.pl/?menu=store&grp=10#0 zwykla tu http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19219 ale w ostrowie a w gralu jak sie dogadasz to ci sciagna bo znam ich dobrze, a jaj nie to polecam Fatal1ty lub zwykla :D a tu bys musial poczekac http://w2.sirius.pl/towar_karta.php?PubKat...0&TowarId=15382 Edytowane 3 Grudnia 2005 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 oj nie wiem czy to takie proste... wedlug moich informacji tej plyty juz nie produkuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Ale jest nadal zwykla rozni sie chyba tylko tym ze ma wentyl na NB a to mozna zmienic a w OC jest taka sama chyba, na allegro tez nie ma :( tu moze beda jeszcze mieli http://www.barwkomp.pl/sklep/Abit_AN8/MBAABIAN8GUL1.html prosze stawiasz mi piwo jak jeszcze sa http://www.pcprojekt.pl/?p=katalog_produkt...1&id_produktu=7 Powodzenia spiesz sie!! daj znac jak poszlo Edytowane 3 Grudnia 2005 przez chojrakrock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfa555 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) Na stronie znak.pl w dziale płyt głownych > Abit natknąłem się na coś takiego : Abit (nie polecamy, nie sprzedajemy) OPINIA ZNAK Centrum Komputerowe: Abit, firma która do 2001 była jednym z liderów sprzedaży płyt głównych w Polsce. Płyty główne Abita nie były tanie, ale użytkownik zyskiwał bardzo wydają i stabilną płytę główną z dużymi możliwościami podkręcania. Niestety od wielu lat Abit należy do najbardziej awaryjnych płyt jakie sprzedawaliśmy. Ten czynnik łącznie ze słabą dostępnością oraz z kiepskim serwisem, który więcej czasu spędza na wymyślaniu przyczyn nie uznania usterki spowodowały, że wycofaliśmy się ze sprzedaży płyt głównych tej marki. Piotr Doliński Trochę się zdziwiłem. Jak to jest tak naprawde z tymi abitami ? Bo chce kupić an8 ultra ale jak ma być awaryjna to ..... :/ Edytowane 3 Grudnia 2005 przez alfa555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Powiem ci ze najbardziej zalezy mi na wersji ultra . A to z powodu pasywnego chlodzenia. Jedynymi wentylatorami sa 1 w zasilaczu i 1 na chlodnicy zaden nie przekracza 800 obrotow;min. Wiec zalezy mi na tym. W pcprojekt pytalem :) studiuje w krakowie wiec sklepy z tego rejony przeszukalem odrazu :D - apollo, pcprojekt, proline, bitcomputer :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Ale zwykla byz tez przerobil wtedy np. na NB zalmana i spokoj a otesy na mostfety mozesz zmniejszyc nawet do kolo 1000obr wiec cisza ") Na stronie znak.pl w dziale płyt głownych > Abit natknąłem się na coś takiego : Abit (nie polecamy, nie sprzedajemy) OPINIA ZNAK Centrum Komputerowe: Abit, firma która do 2001 była jednym z liderów sprzedaży płyt głównych w Polsce. Płyty główne Abita nie były tanie, ale użytkownik zyskiwał bardzo wydają i stabilną płytę główną z dużymi możliwościami podkręcania. Niestety od wielu lat Abit należy do najbardziej awaryjnych płyt jakie sprzedawaliśmy. Ten czynnik łącznie ze słabą dostępnością oraz z kiepskim serwisem, który więcej czasu spędza na wymyślaniu przyczyn nie uznania usterki spowodowały, że wycofaliśmy się ze sprzedaży płyt głównych tej marki. Piotr Doliński Trochę się zdziwiłem. Jak to jest tak naprawde z tymi abitami ? Bo chce kupić an8 ultra ale jak ma być awaryjna to ..... :/ Bzdura nie wierz im nikt tu nie mial wiekszych problemow z abitem a jak znajdziesz wersje ultra to daj znac gdzie bo trudno z nimi ostatnio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam Zależy mi na ciszy i mam zamiar wymienić Wentylator BOX na Venice co leprze Co lepiej chłodzi i jest cichsze co polecacie z tych dwóch : 1. http://allegro.pl/show_item.php?item=73317615 2. http://allegro.pl/show_item.php?item=73789269 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Jeśli naprawde zalezy ci na ciszy to doplac i kup pasywna scythe ninje :) polecam sam uzywam i jest super :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...