Skocz do zawartości
Szmugler

Abit An8 - An8\an8-v\ultra\sli

Rekomendowane odpowiedzi

No do skrecania to bede uzywac clock gen4...Ale ten rmclock tez nie jest zly...

Do podkrecania biosa...:P

A jeszcze jakis sofcik do regulowania RPM-ow na wentylach...SpeedFana jakos nie chce...

A moze znalazl by sie jakis taki sofcik co mial by: regulacje HTT, mnoznika, V cpu, RPM-ow na wentylach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze znalazl by sie jakis taki sofcik co mial by: regulacje HTT, mnoznika, V cpu, RPM-ow na wentylach...

chyba takiego nie ma oprócz uguru :? ja używałem do lekkiego o/c albo do zmiany napięcia mniejszego niż 1,400v na starym procku właśnie clockgena..spisał sie na full moich oczekiwań. Szkoda bo stary proc chodził na 1,100v na 1900mhz B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xrobcio moze po prostu włącz q'n'c ..wszystko sie będzie robic automatycznie

też to miałem zaproponować :D ...chyba że będzie miał problemy ze startem kompa jak ja - trzeba spróbować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały OT...czy ten coolerek na abicie jest z miedzi?? bo nawet jak mam HTT 300 to po wyjęciu wtyczki chipset nie ma aż tak wielkiej temperatury...ale faktem jest to że lepiej go nie dotykać radiatora bo sie można poparzyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nawet jak mam HTT 300 to po wyjęciu wtyczki chipset nie ma aż tak wielkiej temperatury...ale faktem jest to że lepiej go nie dotykać radiatora bo sie można poparzyć ;)

Czy to zdanie nie przeczy same sobie? :D

Chyba jest aluminiowy i lakierowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam klawiature na Usb Compaqa(HP) nie wazne!

na USB an starym kompie -czyt abit bx 133 raid- dziala normalnie, ale jak ja przeloze do An8 ultra przestaje dzilalac, system ja wykrywa instaluje sterowniki i sie zaczyna problem wyglada to tak jakby komunikowala sie z pc "seriami" tzn dioda NumLock nie swieci caly czas tylko miga, jezeli probuje cos poisac to przez chwile nic i dopieero po chwili wyskakuje to co pisalem!w biosie jest to samo przy post tez!

czy ktos sie juz spotkal z takim problemem!

Bios mam 20 ver i ustawione v1.1+2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no wlasnie...Co do klawiatury to tez mam pytanie...Chce sobie zrobic tak jak na poprzedniej mobo NF7-S, ze komputer da sie tylko wlaczyc poprzez napisanie pewnego hasla...(po wpisaniu hasla dopiero PC sie uruchamia...ale listwa z napieciem musi byc wlaczona podczas wpisywania...)

Wiem ze tu na pewno jest to mozliwe bo opcja jest w biosie...Ale gdy w biosie juz sobie ustawie to haslo i wylacze pc i wpisze to haslo to PC sie nie uruchamia bo do klawiaturyc (PS2) nie dochodzi napiecie (numlocki sie nie swieca a listwa jest wlaczona) I zeby w tedy wlaczyc PC trza clear CMOS zrobic...

Pytanie moje brzmi.

Co musze uaktywnic zeby po wylaczeniu PC (listwa z napiecie wlaczona) klawiatura odpowiadala (numlocki sie swiecily...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@xrobcio

zabardzo nie zrozumiałem o co ci chodzi ;)

Z ktorym postem :?:

Jesli chodzi o skrecanie to pisalem o tym wczesniej...

A jesli o haslo do pc to cenie sobie prywatnosc i poufnosc...

To ze sie nie rozumiemy to sie nie dziwie...poprostu przeszlosc...

Edytowane przez xrobcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy u was też był taki głośny?? bo u mnie harczy jak poje**** ;)

True, true ;)

u mnie byl cichutko :D przesmarujcie se AS5 i ustawcie szybkosc w biose bo moze chodzi wam na maxa caly czas :lol2:

A oto moje osiagniecie w skrecanie z pod win... Nizej nie dalo rady bo sie win wieszal... Do DL i GG na pewno wystarczy...

Tylko jeszcze potrzebuje programu do regulacji wentylatorow...

SpeedFan odpada...

widze ze niezle oszedzasz na pradzie ale o juz chyba mala przesada :lol2: zwlaszcza z ramem :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...widze ze niezle oszedzasz na pradzie ale o juz chyba mala przesada :lol2: zwlaszcza z ramem :lol2:

A nobo jesli moj pc chodzi prawie 24h to jak go nie uzywam to przeciez skrecic go mozna, a i rachunek bedzie mnijeszy :P Tylko ciekawe o ile...Ale z czystym sumieniem moge juz mamie powiedziec ze wiecej sie go skrecic nie da :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

............

Wiec zainstalowalem sobie OC Guru i jak przyjdzie potrzaba to klikam na QUIET. W tedy zwieksza sie o 4 mhz HTT i wentylator na CPU zmniejsza swoej obroty z ~2200 do ~1600. Grafike wyciszam w CoreCell 3D od producenta. Warczy jeszcze tylko zasilka. Ale cuz nic chyba nie poradze...

Ale co do tego OC Guru jak zmieniam opcje z def na np QUIET i zamykam program to mam:

Instrukcja spod "0x7c1768a1" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x0015701c". Pamięć nie może być "read".

i oczywisice tylko OK mozna kliknac. Ale ustawienia zachowuja sie. Wszystko dziala normalnie, moge spowrotem uruchomic aplikacje i dokonac zniam. No ale blad jest...Na pewno to nie wina windowsa bo kilka razy jzu byl formatowany a problem jest.

Wiec czy ktos moze mi polecic jakis program do zmiany HTT, mnoznika, V CPU, obrotow wentylatora CPU z pod windowsa :?: Ten OC guru nie ma niestey zmiany mnoznika. A C&Q nie chce instalowac.

Niestety czasem nie moge wylaczyc pc i zmienic opcji w biosie dlatego potrzebuje pod wina.

Moje mobo to AN8 Ultra.

mam identyczny problem ale tylko jezeli wlacze C'n'Q i w ustawieniach zasilania minimalne zarzadzanie energia!wiec sprobuj pokombinowac jak jeszcze masz to Oc guru!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sygnatura bledu:

AppName: ocguru.exe AppVer: 2.3.0.4 ModName: mfc71.dll

ModVer: 7.10.3077.0 Offset: 00028f1d

EDIT:

doszedlem do tego dlaczego sie wywala!!!!!!

dzieje sie tak jezeli zainstalujesz sterownik od AMD dla A64! mialem stabdardowy Microsoftu I C'nQ nie dzialalo ale Oc guru dzialalo, zainstalowalem z cd'ka i juz sie wywala!

sprwawdz czy u cibeie na standardowym sterowniku tez sie bedzie wykrzaczac, szczerze nie wiem po co tak sie meczysz z tym downrasowaniem, przy C'n'Q jest na 5x200 przy 1.1v nie wystarczy?

EDIT2:

looknijcie na ten problem z klawiatem prosze wazne!

czy ktos ise z czyms takim spotkal??

Help please!

Edytowane przez moadip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moadip: niestety nie słyszałem o czymś takim wcześniej, ja miałem sporo kłopotów z USB, ale chodziło o brak zworki na płycie przy jednym z portów (czy ma być napięcie podawane czy też nie). Nietety ja nie pomogę, może inni, ale sprawdź czy Ty masz zworki przy każdym porcie, bo u mnie jednej nie było od nówki.

xrobcio: na płycie masz zworkę przy porcie ps2 czy ma być zapodawane napięcie po wyłączeniu kompa czy też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podlaczelm glosniczek i przy okazji sprawdzilem wszystkie USb Maja zworki w odpowiedniej pozycji!

podlaczalem ta klawiature do kazdego portu jaki tylko mam przy kompie czyt wszystki na Abicie lacznie z tymi na sledziu mam jeszcze monitor Lg Flatron F700p i ona ma stylu 4 porty usb(taki maly hub) tylko ze na usb 1,1. w biosie ustawilem z v 1.1+2.0 na 1.1 i tez do kazdego portu niestety nic! u kumpla na epxie z athlonem 2200Xp dziala bez zarzutu!a taka ladna cichutka klawiatura!coz bede musial sobie sprawic jakas inna!

jakby kktos wpadlna to co moze byc nie tak to bylbym wdzieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi