hpx4000 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) który z nich to ten modowany ? 1717532[/snapback] Mod BIOS AN8-13GuruR1.zip http://www.tictac.katrourke.com/modules.ph...download&cid=22 Edytowane 24 Października 2005 przez hpx4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 AN8-13GuruR1.zip robota tic tac'a :) skoro doszłem do ładu z mobo i z grafą (6600 gt juz zamówiony), można się brać za testowanie tych modowanych biosów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Na wersji 13 robiony..ale jest tego plus...od wersji 16 lub 17 max vdim = 3.4V...na tym 13 jesce jest 3.55 ... no i dodano dzielnik 366 ;] tylko że znowu będa poryte odczyty temperatur ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 dokładnie na tych staryc temp jakieś ziwnie wysokie :( --> coś za coś :(, może ktoś kiedyś coś na bazie 1,8 zrobi jakiś modowaby. Swoją drogą pisałem do abita-usa i w next biosie orginalnym daja na ram 366 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) OK..wlasnie siedze na tym biosie Jest div180 ;] jest Vdimm 3.55 ;] Temperatury podawane sa poprawnie..tak jak w wersji 17 i 18 ;] Jest zajebiste logo startowe ;] Głównie ciesze się że znów moge dać vdimm 3.55..wkońcu mam bh6 ;] aha i po wejściu do windy poznajdywało mi jakieś nowe urządzenia ;] Jeszcze nie wiem jakie Edytowane 24 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) ale masz tępo :) logo u tictaca to norma :) na abita nf7 miał fajne :) ja mam samsungi tccd :) więc na ram 2,8 v mi styka :) no i ram ładnie wykręciłeś :) Edytowane 24 Października 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Na tym forum xtremesystems w temacie o an8 pisali ze an8 i tccd nie "lubia sie" .. chociaz w pierwszym poscie mozna zobaczyc ze ktos tam na tccd ponad 300mhz zrobil..pozniej wystepuja posty w ktorych wlasnie pisze o tym ze sie gryza...w sumie calego nie przeczytalem o ma 50 stron ale przeczytac zamierzam..moze sie czegos dowiem jesce ;] Moze sie zarejestruje,zapytam i dowiem wkoncu co to jest CPu i DDr Reference Voltage :P AHa...i w sumie szkoda ze nie ma div150...ale poczekamy zobaczymy Edytowane 24 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 czy ja wiem co maja na myśli z tym gryzieniem ??? mi tam się nic nie gryzie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 no niestety, moje adaty nie lubia sie z ta plyta max. bez bledow w gm na niej to 240-250mhz, mam nadzieje ze abit dorzuci wiecej opcji do ustawien timingow (max async, read preamble itp.) to moze wtedy poleca na 300mhz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 V1rU$® wyposaż się w sygnaturkę i pochwal sie wynikimi o/c ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 na razie nie ma się czym chwalić -- > zbroje się :) (zasilacz, chłodziwo na proca). W przyszłym tyg. kupie zasiłke dobrą i cos na procka to się zaczne bawić :) Narazie mam 9x280 przy 1,4 v na procku ram jak mi się chce synchro, asynchro :) Moje patrioty chyba lubią to mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Moze sie zarejestruje,zapytam i dowiem wkoncu co to jest CPu i DDr Reference Voltage :P 1717590[/snapback] To znaczy wiesz czy nie wiesz co to jest? :-) Na wszelki wypadek, jest to tysięczna volta. Czyli trzecia pozycja po zerze (np. 1.45x gdzie „x” to CPU Reference Voltage) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 opłaca się przechodzić na tego modowanego biosa czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Zaczynaja mnie denerwowac moje pamiatki..chocbym dal timingi 5-5-5-50-10T to one nie rusza wiecej jak te 510-520 :P Uparte kostki... I w sumie to wolalbym div150 jak div183 ;] ten 183 na nic mi sie nie przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 ty mnie nie denerwuj z tymi ramami :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Jeb polecieli mi w #$$@ z moim chłodzeniem..juz pisali ze nadali paczke do realizacji a teraz zadzwonili ze nie maja tego na skladzie i juz raczej nie bedzie ;] no trudno chyba se kupie TwinMoski ;] btw zarejestrowalem sie na Xtremesystems i nie moge sie doszukac jak zmienic sygnaturke i avatar ;/ A w nowym biosie będzie też div150 ?? Edytowane 25 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 A ktoś mi powie jak jest z gf6600 i radkami x800 na tej mobo, tzn. czy te fabryczne coolery nie koliduja z tym pierwszzym portem pci? Jak miałem tego radka x1300 to fabryczny cooler kolidował mi z pci i na styk mi to wchodziło, wręcz coolerek wadził o to pci, wg. mnie mogli tam więcej miejsca albo pozbyć się tego jednego pci :). A jak jest z zalamnem na grafy tpu 6600 x800 wchodzi bez problemu o nic nie koliduje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Nawet jesli bedzie kolidowalo to masz jesce 2 inne wolne poza tym i tak niezaleznie od wielkosci chlodzenia nic sie na ogol nie daje od razu pod grafa... a co do zalmana to mysle ze z jednym napewno bedzie kolidowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Ok, spoko nic tam nie chce ładować w te sloty pci ;P. Ale jak miałem tego radka x1300 por to ten cooler fabryczny opierał się o pci nie był nad nim tylko z milimatr niżej i właził na niego mi i grafa na styk w slocie siedziała. Tak więć zasłaniać może cały tylko czy nie bedzie o niego się coś opierać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Ten radek x1300 to naprawde jakies "cudenko"...w zlym slowa znaczeniu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) dokładnie nikomu nie polecam :(, po zabawie z nim czuje się jak jakiś beta tester :) :) :). A właśnie coś tu na forum było na temat oznaczeń literowych na ostatnim slocie pci. Niby powyżej g to ok, jak od a do f to kiszka. Ja mam f i wszystko ok, nie stwierdzam żadnych anomali, w kompie miałem karte skystar 2,6d do edukacyjnego oglądania polsatu :P i nic się z mobo nie stało a ponoć sa jakieś jaja z tym ??. A i kumpel ma to samo mobo, nie wiem jaki ma oznaczenie ale ma dolutowany w okolicy bateri rezystor 10 k ohm, i widać gołym okiem że to jest dorzucone tak amatorsko :P dolutowane do druku :P, czy ktoś wie o co chodzi z tym rezystorem. I czy to właśnie ten rezystor to rozwiązanie kwestii z tymi oznaczeniami na pci ??? I serwisy u nas w Polsce to dokładają ?? Edytowane 25 Października 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 A ja sie muszę pochwalić A ja sobie ściągnąłem IHS'a i jest super :D:D:D Więcej szczegółów TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 chłodzenie X800 GT o nic nie zachacza, natomiast cały ten radiatorek + wiatrak jest troche z [gluteus maximus], jest malutki - i bardzo głośny przy większej ilości obrotów. W temacie o X800 GT napisali że zelman wchodzi - tylko trzeba się troche pogimnastykować - poszlifować czy wyłamać cośtam - nie pamiętam :) a co do tych literewk to koleś który o tym napisał napisał coś takiego że "można wysłać do katowic (kielc?? nie pamiętam) i tam dolutują i będzie gites" - nie powiedział co dolutować.. ale pewnie ten rezystorek co mówisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 A jak zalecacie ustawić PCI Express relative items (max. payload size): ?? wbiosie jest od 128 do 4096, ico to dokładnie jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Znacie jakieś test AN8U w necie. Ja znalazłem tylko to Sgoverlockers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Ej czy ta płyta ma Serial ATA I czy tylko Serial ATA II ? Moze to glupie pytanie ale kto pyta nie bladzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 no głupie.. SATA II jest kompatybilne z SATA I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Kurcze niestety musze stwierdzic ze czasem wysypuje mi bsoda ;/ A najlepsze jest to ze wtedy kiedy nic nie robie ;] Ten bios tictaca chyba jakis malo stable jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 http://www.znak.pl/index.php?pid=Abit&scid=1299 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 jakie najlepsze stery do naszej mobo pod wnodowsa xp 32 bit ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...