margielm Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 byłbym zarąbiście wdzięczny jak by ktoś napisł timingi dla moich geili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 no musisz sam wykombinować maks taktowanie, timingi, zależy to od kości na jakich sa zrobione twoej "pedałki" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 jak ja nie lubie takich typow ktorzy chca zeby wszysytko im napisac od a do z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 twój problem czy lubisz czy nie, inni piszą swoje timingi, to ja nie widze w tym nic złego że ja poprosiłem, kombinowałem już z nimi dużo.. ale jak ktoś wykombinował więcej to czemu nie mogę go poprosić o podpowiedź??? i nie obrażaj innych, TYPIE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Tym razem z oddziału w canadzie mi oppisali : Good day, Sir Thank you for choosing ABIT products! In BIOS, Please refer the follow: ex: CPU FSB:200 DDR frequency:400 indicate CPU:RAM -> 1:1 CPU FSB:200 DDR frequency:433 indicate CPU:RAM -> 1:1.065 CPU FSB:200 DDR frequency:500 indicate CPU:RAM -> 1:1.25 BTW: LDT value is a transfer rate between AMD Platform and Northbridge Chipset. The default value is setting 200 x 5 =1000. So when FSB is setting at 250 x 5 =1250. It is over the chipset's limitation. That is why we would like to suggest you to set like that. best regards chyba sie u nich zatrudnie bo nie kumaja czaczy o co mi biega :) wynka z tego ze mamy nnie krecić :) za bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @margielm a na jakich kościach masz te Geje ?? @V1rU$® to ty im napisz CPUFSB: 200 DDR frequency: 300 indicate CPU:RAM: 2:3 ?? 1:1.5 ?? sam juz nie wiem :P I daj im linka do danych technicznych DFI Lanparty..tak zeby zobaczyli te div150/180 na wlasne jajoglowe oczka ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 margielm, jak to są te geile z niebieskimi radiatorkami to max z nich co wydusisz to ok 470- 480 mhz - u mnie tak szły i koniec mimo traktowania ich voltami :) a timingi miałem podobne jak na moich tccd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 @margielm przeczytaj jeszcze raz mojego posta jesli widzisz w nim cos obrazliwego to fajnie masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 margielm, jak to są te geile z niebieskimi radiatorkami to max z nich co wydusisz to ok 470- 480 mhz - u mnie tak szły i koniec mimo traktowania ich voltami :) a timingi miałem podobne jak na moich tccd :) 1734816[/snapback] no dokładnie takie mam, 470-480 to całkiem nieźle biorąc pod uwage moje teraźniejsze 420 :), dzięki serdeczne za podpowiedź , jak wróce do domu to sprawdze te twoje timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) margielm, (znalazłem moje zapiski) dokładnie było tak: CAS Latency (CL) = 2.5T RAS To CAS Delay (tRCD) = 4T RAS Precharge (tRP) = 3T RAS Active Time (tRAS) = 8T Row Cycle Time (tRC) = 11T Row Refresh Cycle Time (tRFC) = 14T Command Rate (CR) = 1T RAS To RAS Delay (tRRD) = 3T Write Recovery Time (tWR) = 3T Read To Write Delay (tRTW) = 3T Write To Read Delay (tWTR) = 2T Write CAS Latency (tWCL) = 1T nap 2,85 v przy większym nap. już świrowały i nic im to nie pomagało :P wszystko oczywiście na abicie an8u :) no i nie jest powiedziane że te twoje tak będa pracowć, wszak są różne serie itp, masz inny zaslicz, jedym słowem trzeba posiedzieć i pokombinować Edytowane 3 Listopada 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 czy na mostek północny na ABIT AN8 - v dobry będzie ten radiator ? http://allegro.pl/show_item.php?item=70177760 nie bedzie zasłaby ? wiatrak 80mm bedzie na niego nawiewał kręcił się będzie z prędkością 1500rpm będzie na lewej ściance obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margielm Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 margielm, (znalazłem moje zapiski) dokładnie było tak: naprawde dzięki serdeczne za czas mi poswięcony!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 czy na mostek północny na ABIT AN8 - v dobry będzie ten radiator ? 1735340[/snapback] Styknie ale dla wlasnej satysfakcji i poczucia bezpieczenstwa wzialbym zalmana wersja niebieska ;]..jest naprawde niewiele drozszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 tja z tym ze zmiana skutecznie zblokuje ci pci-e sloty jesli w przyszlosci bedziesz chcial jakas karte zakupic;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 czy warto wymienić na Radiator z wentylatorem który jest na HIS Radeon X800GTO Karta nigdy nie będzie modowana na 16potoków chcę wymienić na coś takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69806125 i jaką to ma głośność czy dobrze chłodzi i jest ciche ? Zależy mi na ciszy, czy ktoś z was maiał z tym doświatczenie A na chipset to to chcę załorzyć http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69365475 czy na mostek północny na ABIt AN8-v lekko podkręcony 9x 275fsb (2478MHz) to bedzie wystarczające ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Powiem tak..jest to jedno z najwydajniejszych chlodzen VGA;] Ale ono zabilo juz wiele kart..w sumie dalej niewiadomo dlaczego..po prostu karty z tym chlodzeniem padaja..trzeba bardzo dokladnie i precyzyjnie zaozyc zeby nie wadzilo i nie stykalo sie z regulatorami itp itd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) na silencery trzeba uwazac, wentyl od silencera najlepiej podlaczac przez regulator do plyty, nie prosto do karty graf. Moj Silencer5 potrafi sie wylaczyc jezeli wpiety jest do karty graf. Edytowane 4 Listopada 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 mi padły 2 radki 9550 od silencera :(, i od tego czasu zakładam zalmana i jest OK :) cisza i wydajność ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 hmmm jak mialem AN8 mialem zalozony radiator od ... KV8Pro ;] i stykalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Powiem tak..jest to jedno z najwydajniejszych chlodzen VGA;] Ale ono zabilo juz wiele kart..w sumie dalej niewiadomo dlaczego..po prostu karty z tym chlodzeniem padaja..trzeba bardzo dokladnie i precyzyjnie zaozyc zeby nie wadzilo i nie stykalo sie z regulatorami itp itd ;] 1736813[/snapback] Wirus A jakiego Zelmana polecasz na X800 GTO 12potoków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Mam pamięci Kingmax Hardcore 500MHz cl3 i czy ktos może z was wie jakie maksymalne napięcie na te pamięci można dać ? Dałem max co moze płyta czyli 3.4V i pamięci chodzą na 551MHz cl 3; 3; 7; 3 Przepustowość mam 7150MB/s czy takie napięcie nie jest za duże na pamięci ? Komputer jest stabilny ale pytam się aby mi te pamięci nie padną od takiego napięcia po dłuższym takim działaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Mam jeszcze pytanie dotyczące jakie są to opcje w BIOS Od czego ? - DDR Ref. Voltage (standardowo Deuflaut) - CPU Ref. Voltage (Standardowo Deuflaut) Od czego są napięcia : DDR VTT Voltage Wybór jest +10.... i 10-.... jak ustawić 32 bit Dram Memory hole (standardowo Auto, może być software i hardware) co to jest za opcja do pamięci ? MTRR mapping mode - Co to jest za opcja do czego ? interesuje mnie do czego są te opcje i jak powinny być ustawione i jaki mają wplyw na wydajność Płyta to ABIT AN8-v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 padna. takie napiecie to praktycznie tylko dla winbondow jest dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 kości tych pamięci KingmaxHardcore 500MHz to są Hynix 4.1ns i to są te pamięci http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=3...tid=3&grupa=226 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Wirus A jakiego Zelmana polecasz na X800 GTO 12potoków 1738744[/snapback] http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16046 :) na 7 v cisza i zima :) na dniach na mojego 6k6 gt ładuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 xpavlo, z tym max nap. na te kingmaxy przesadziłeś :) na 550 mhz śmigają przy ok 2,9 v !!! wyluzuj z tym napięciem bo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 V1rU$® -> jakie masz wyniki odczytu/zapisu na swoich pamiatkach przy ustawieniach z podpisu? planuje zakup pamiatek i zastanawiam sie wlasnie nat tymi patriotami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 V1rU$® -> jakie masz wyniki odczytu/zapisu na swoich pamiatkach przy ustawieniach z podpisu? planuje zakup pamiatek i zastanawiam sie wlasnie nat tymi patriotami... 1739464[/snapback] odczyt = 7155 zapis = 3028 wszystko z EVEREST Ultimate Edition :) zapodał bym fotki ale coś nie moge ich wcisnąć tu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 odczyt = 7155 zapis = 3028 wszystko z EVEREST Ultimate Edition :) zapodał bym fotki ale coś nie moge ich wcisnąć tu :( 1739513[/snapback] to wrzuc na http://www.imageshack.us/ i daj linki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 http://img216.imageshack.us/my.php?image=zappis7kp.jpg (zapis) http://img216.imageshack.us/my.php?image=odczyt1fm.jpg (odczyt) http://img216.imageshack.us/my.php?image=czass0yr.jpg (czas) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...