RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Dobra..jesli to zielone kingmaxy to sa to Hynixy..a ja ci nie powiem czy Hynixy lubia takie napiecie bo w zyciu Hynixa nie mialem... Bez nawiewu to bym sie sowim Winbondom bal tyle dac..zalatw im nawiew 8x8 to wtedy mozna myslec czy tak zostawic Edytowane 9 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Dobra..jesli to zielone kingmaxy to sa to Hynixy..a ja ci nie powiem czy Hynixy lubia takie napiecie bo w zyciu Hynixa nie mialem... Bez nawiewu to bym sie sowim Winbondom bal tyle dac..zalatw im nawiew 8x8 to wtedy mozna myslec czy tak zostawic Ale nawiew potrzebny jest jak sie by przegrzewały a one sie nie przegrzewajate pamieci są ciepłe zaledwie !! nie ma żadnych zmian na pulpicie czy gdzie ukazujących aby było widać że pamięci się przegrzewają !! Kiedys jak mi sie kingstony przegrzewaly to był taki objaw na pulpicie cos podobnego do przegrzewajacego się RAMu na karcie graficznej więc mi sie wydaje że siete Kingmaxy nie przegrzewają !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Ale cieple masz radiatory czy kosci ?? Jak juz pisalem przy duzych napieciach blaszko-radiatory wiecej przeszkadzaja niz pomagaja..skuteczniejsze chlodzenie wtedy to gole pameici i dobry nawiew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Ale cieple masz radiatory czy kosci ?? Jak juz pisalem przy duzych napieciach blaszko-radiatory wiecej przeszkadzaja niz pomagaja..skuteczniejsze chlodzenie wtedy to gole pameici i dobry nawiew ciepłe mam Radiatory A dotykaja one jakąś gumką do pamięci ! Może posmarować tam coś pastą czy jakoś tak ? ale mówię jak by się przegrzewal;y to by było widać i by były zwiechy an ic takiego nie ma Pozatym na wcześniejszej wersji BIOS takiego napięcia nie musiałem dawać na 450MHz a teraz muszę dać aż 3.10V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Skoro zlych objawow nie ma to mozna dac te napiecie A co do VDIMM w biosach an8ultra..pierwsze 2 biosy zapewniaja VDiMm do 3.55...potem max 3.4V..a teraz jakies akcje ze trzeba dawac wiecej niz wzcesniej...burdel jednym slowem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 to ja mam z innej beczki pytanie: Warto zdejmować tego gluta-gume z nforca i nalozyc jakąś tam paste?, czy lepiej zostawić gluta? tam do plyty bylo dołaczony śledz 2x firewire (1 duze, i 1 małe) i 2x usb. Rozumiem Ze niebieskiego usb podłanczamy do tych niebieskich gniazdek pod SATA. A z czerwonych ??? jest tylko 1 gniazdo na plycie i musze se wybrać czy chem ten duzy FW 6 pinow czy ten mały 4 piny - zgadza się ? Jakie wy podłączyliście ? małe czy duże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Ja tego nie podlaczalem gdyz SATA ani Fireware nie jaja u mnie zastosowania :P A gluta (w an8ultra) mysle ze nie warto sciagac gdyz wg mnie dobrze przekazuje on temperature..wystarczy dotknac radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 No dobra jest taka kwestia żem iałem CPU ustawiony na 9x 275MHz co dawało 550MHz i przepustowość 7150MB/s na 3.4V Ale boje sie że po dłuższym takim działaniu mi te hardcory padna Więc kosztem taktowania CPU mam pamięci ustawione na 500 czyli 9x 250 Taktowanie CPU 2250MHz I mam pamięci 500MHz cl 2.5 3; 6;3 1T i mam 6700MB/s wynik nawet ciekawy :) napięcie zaledwie 2.9V :) Przy takim napięci pamieci będę pracować dłuuugo :D HT 4 x 250 co daje 1000 (DDR 2000) czy da się podnieść taktowanie CPU bez podnoszenia taktowania pamięci ? Lu żeby pamieci miały 500MHZ a CPU np 2400MHz ? Czy jest możliwe aby podnosic szynę CPU tak aby pamieci miały cały czas na stałym poziomie taktowanie 500MHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 no po to stary msz dzielniki 9 x 275 = 2475 daj htt 310 x 8 bedzie 2480 pamieci daj na div 333..co da okolo 250-255 Mhz prosta kalkulacja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 no po to stary msz dzielniki 9 x 275 = 2475 daj htt 310 x 8 bedzie 2480 pamieci daj na div 333..co da okolo 250-255 Mhz prosta kalkulacja :D Tak masz rację ale jak zrobię tak jak mowisz nie będzie mi działało C&Q ::> A to jest Bardzo ważne dlam nie :D C&Q dostaje zajo**** jak sie mnożnik w BIOS zmniejsza !! A chcę aby to działało bez żadnych zbędnych programów :) tylko sterownik do windy na C&Q i wio :D wiesz te taktowanie jeszcze wytrzymam a C&Q to fajna rzecz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 mam pytanko do posiadaczy an8ultry :) a dokladniej tych uzywajacych zintegrowanego dzwieku... tak z ciekawosci podlaczylem glosniki 4.1 (2 jacki) do tego adiomaxa i za cholere nie moge posluchac muzy na wszystkich glosnikach :/ jak daje test glosnikow to dzwiek jest na kazdym ale niezaleznie od pluginu wyjsciowego w winampie dzwiek mam tylko na 2 przednich :/ dodam ze mam tylko nvmixer a driverow od realteka nie ruszalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 co ty masz z tym C&Q..przeciez to zenada a nie program..prosty wybor..albo krecisz albo bawisz sie w zbedne rzeczy..mija sie to z celem..krecac narazasz sie na duze tempy..nie krecac masz to badziewie i masz niskie...to albo to wybor nalezy do ciebie mam pytanko do posiadaczy an8ultry :) a dokladniej tych uzywajacych zintegrowanego dzwieku... tak z ciekawosci podlaczylem glosniki 4.1 (2 jacki) do tego adiomaxa i za cholere nie moge posluchac muzy na wszystkich glosnikach :/ jak daje test glosnikow to dzwiek jest na kazdym ale niezaleznie od pluginu wyjsciowego w winampie dzwiek mam tylko na 2 przednich :/ dodam ze mam tylko nvmixer a driverow od realteka nie ruszalem... mam to samo..trzeba podlaczyc tylko jednego ;] tylko wtedy nonstop nadaje ze wszystkich..nei ma efektow EAX ani dolby ;/..przez co nigdy nie wiem skad nadchodzą gdy gram w CS :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 co ty masz z tym C&Q..przeciez to zenada a nie program..prosty wybor..albo krecisz albo bawisz sie w zbedne rzeczy..mija sie to z celem..krecac narazasz sie na duze tempy..nie krecac masz to badziewie i masz niskie...to albo to wybor nalezy do ciebie mam to samo..trzeba podlaczyc tylko jednego ;] tylko wtedy nonstop nadaje ze wszystkich..nei ma efektow EAX ani dolby ;/..przez co nigdy nie wiem skad nadchodzą gdy gram w CS :mur: C&Q to nei jest żenada bardzo fajnie działa w tej chwili kompa nie słyszę na boxowym wentylu :D I ma CPU temp 23C i taktowanie 1250MHz :D Ciekawa rzecz coś włącze bardziej potrzebujacego mocy to idzie na 2250MHz :D Bardzo fajnie się przy tym ogląda filmy lub muzyki słucha :D nie słychać kompa :) A narazie mi taka moc obliczniowa wystarczy jaka jest maksymalna 2250MHz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a ja mam 2820..28-30*C iddle...i slysze kompa w cholere :D ale napewno nie z winy acfreezera..po prostu 3 wentyle w budzie..z czego jeden musi porządnie chodzic bo chłodzi mi pamieci (od 2500-3000rpm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 a ja mam 2820..28-30*C iddle...i slysze kompa w cholere :D ale napewno nie z winy acfreezera..po prostu 3 wentyle w budzie..z czego jeden musi porządnie chodzic bo chłodzi mi pamieci (od 2500-3000rpm) No właśnie ja też mam trzy wentyle ale są ustawione na 5V i max obroty to ma ten na VGA który zagłusza wszystko :D ale to już niegło jego nie bedzie :) Boxowego na CPU nie słychać :) Wentylator który wpuszcza pod dyskiem powietrze ma ok 1500rpm też jest nie słyszalny wypuszczajacy z tyłu ciepłe powietrze ma też ok 1500rpm A szykuję dwa wentyle 92mm na bok obudowy takze będą na 5V więc chłodek będzie i cisza :) Kwestia cos cichego na Grafe co polecasz ? moja Grafa to His Ati Radeon X800GTO 12potoków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Freezone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 RepsOn: sprawdzilem... na sterownikach nvidii nie da sie ale jak wywalilem je i wrzucilem stuff od realteka to z miejsca niedosc ze wykrywa co sie gdzie podlaczylo to dzialaja wszystkie glosniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Moglbys powiedziec jakie to stery dokladnie co do numerka..i skad sciagnac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 http://www.realtek.com.tw/downloads/dlac97...8&Software=True wersja 3.79 :) Śmigają OK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 RepsOn: sora za taka wielka zamule :D robilem na cisco a forum bylo w tle otwarte caly czas... to co podal V1rU$® zapodalem oczywiscie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 kolega ma maly problem z plyta, zakladam, ze trafiony jest kontroler pamieci, bo inne podzespoly sa ok Symptony sa takie -pamieci nie chca isc na 200 (geile ultra-x 2x512) 193 prawie stabilne, ale tylko prawie .... - bluscrenny (zrzucnie pamieci) -ciagle restarty i problem z instalacja windy Wczesniej byl opteron i tez pamieci max 195 (kingmaxy hardcore) obecnie Proc venice 3000+ zasilacz 460 w Vantec co to moze byc Wiec już wszystko wiadomo ! Wczoraj instalowałem windowsa, co doprowadziło mnie prawie do agoni, wieczne bluscreeny oraz zwiechy na ustawieniach standartowych. Pożyczyłem od kolegi 2x 512 Kingmax Harcore i zamieniłem z Geilami i co pełen looz, dodam, ze ustawienia takie same w biosie. Katowałem S&M na long i zero błędów, teraz ustawiłem prima, aby testował pamięć oraz proca i podejrzewam, ze nie będzie błędów. Pamięci sa na bank sprawne , ponieważ znajomy je doceniał na DFI i był spokój. Po prostu GEILE ULTRA-X NIE LUBIA ABITa AN8 ULTRA :mur: To moje wnioski, jeśli ktoś ma te pamiątki na tej samej platformie i działają bez zarzutu to proszę o kontakt. ps. Przy okazji sie zapytam, 2 x 512 wkładacie w dwa pierwsze banki od socketa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Wiec już wszystko wiadomo ! Wczoraj instalowałem windowsa, co doprowadziło mnie prawie do agoni, wieczne bluscreeny oraz zwiechy na ustawieniach standartowych. Pożyczyłem od kolegi 2x 512 Kingmax Harcore i zamieniłem z Geilami i co pełen looz, dodam, ze ustawienia takie same w biosie. Katowałem S&M na long i zero błędów, teraz ustawiłem prima, aby testował pamięć oraz proca i podejrzewam, ze nie będzie błędów. Pamięci sa na bank sprawne , ponieważ znajomy je doceniał na DFI i był spokój. Po prostu GEILE ULTRA-X NIE LUBIA ABITa AN8 ULTRA :mur: To moje wnioski, jeśli ktoś ma te pamiątki na tej samej platformie i działają bez zarzutu to proszę o kontakt. ps. Przy okazji sie zapytam, 2 x 512 wkładacie w dwa pierwsze banki od socketa ? U mnie kongmax Hardcore siedzą w dwuch pierwszych bankach W pozostałe dwa nie ma sensu wkładać jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) """Po prostu GEILE ULTRA-X NIE LUBIA ABITa AN8 ULTRA""" No bez przesady BH5 nie lubi abita TCCD nie lubi abita :) radze pokombinować, z alphami i z czym sią da :), kumpel ma te geile i na 500 mhz 2-2-2-5 śmigają az miło. Ja miałem jaja z moimi tccd kostkami :(, juz miałemem je zmieniac ale 2 nocki walki z nimi i na 560 mhz smigaja :) i mam nadzieje ze do 600 polecą :) Edytowane 10 Listopada 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Abit kocha WINBONDY..a ja jestem tego dowodem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 RepsOn jest najlepszym przykładem że z bh5 da się sporo wycisnąć na an8u :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Z tym ze ja mam BH-6 :P Ale to prawie to samo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 beriam, A nie pomyślałeś nad tym że twoje problemy z tymi Geillami moga wynikać z faktu że te geille sa na samsungach tccd a nie na bh5 !!!. Wszak pierwsze partie tych geill'i wychodziły na tccd !! i czasem dziś sie takie trafiają w obiegu (stare zapasy magazynowe). Obecnie wszystkie są na BH5. A specjalnie gołym okiem nie rozpoznasz czy to bh5 czy tccd. Wiem że po tygodniu produkacji jakoś idzie to rozpoznać. proponuje dać im 2.7 - 2.8 V i czasy takie jak kilka stron wstecz podawałem dla tccd i moze być OK i się ździwisz :). I obstawiam na to właśnie !, myslisz ze masz bh5 i walisz im voltami i niskimi czasami a tymczasem tccd tego nie lubia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) co do geili ultrax: numery serii zaczynajace od PN1243 -->> BH-5 PN0746 -->> TCCD Edytowane 10 Listopada 2005 przez themOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Beda jaja jak sie okaze ze to TccD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Pamięci mam na BH5 na 100%. Przed zakupem otrzymałem numer seryjny i jest PN 1243. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...