LuHash Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 RepsOn: chodzi Ci o to v1.8 w moim opisie?? to wersja biosu tylko ;) chociaz chetnie bym sam sie dowiedzial czy taki mod jest mozliwy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) AHAAA :P zaqmalem teraz :D przez chwile myslalem ze masz biosa ktory umozliwia zapoanie 1.8VCore Edytowane 14 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 AHAAA :P zaqmalem teraz :D przez chwile myslalem ze masz biosa ktory umozliwia zapoanie 1.8VCore mam pytanko do Ciebie :) Czemu przymierzasz sie do zakupu DFI?? Abit nie spełnia oczekiwań? :) ja w tym tygodniu zmienia,m mojego gigabyte (4x) na Abita Ultre ale ciagle sie wacham :/ DFI jest ok 110 droższa (!!!) a w sumie nic nie ma wiecej (poza pseudo sli) i jest GŁOŚNA a Abit pasywny. wdzięczny bede za odpowiedz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Chodzi głownie o OC..za malo V na cpu, za malo V na ram,malo ustawien alph..poza tym posiadacze dfi maja lepsze wyniki w np superPi na identycznych ustawianieach (pamieci po prostu szybciej chodza na dfi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ludzie co wam z wyników w Super PI ? hmm juz lepiej patrzeć 3D marki Ale to też szit :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) SuperPi odzwierciedla wydajnosc..widząc ze na tych samych ustawieniach albo i nizszych tyle ze na dfi ktos ma lepszy wynik to cholera mnie bierze ;p pavlo sig moze miec max 10 linijek..lepiej zmniejsz siga bo zavader cie oprocentuje Edytowane 14 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 RepsOn - a wypisz jak możesz wady tego Abita (ultra) i porównaj do DFI (troche w tym siedzisz wiec pewnie wiesz ;) i czy Twoim (i innych tez) warto dokladać AZ 110zl (+ 20zl za niebieskiego zalmana) ? dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 niech wypisze zalety ;) a nie wady :) a tak na marginesie nie ma towaru idealnego :) z dfi tak samo maja uzytkownicy jazdy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Abit wg mnie nie ma wad..bo to ze nie ma zaawansowanych funkcji Oc nie mozna nazwac wada (poniewaz nikt nigdy nie deklarowal ze to plyta do extreme OC) Jednak ja gdy sie nudze to resetuje kompa, wchodze do biosu..i se krece..przestawiam..testuje itp..wiec czasem brakuje mi zaawansowanych opcji ustawien timingow dla ram,dzielnikow..1.75VCore to dla mnie tez za mało :P no i mam Winbondy bh-6...az sie proszą o wiecej niz 3.4V Jesli choc minimalnie szkoda ci tych 110zl to nie ma sensu kupowac DFI..chyba ze jestes tak [ciach!]lniety jak ja na puknkcie OC..jesli chcesz kompa wykrecic do takiego momentu ze bedzie wydajnie i komp bedzie wstanie pracowac 24/7 bez obaw ze cos sie stanie to styknie ci Abit..jesli w ramach "Nudzi mi sie" igrasz ze sprzetem (przezyje czy sie spali) to musisz miec DFI :P Edytowane 14 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 ja odpowiadam raczej typowi drugiemu, ustawiam dużo ale nigdy na maxa, nie lubie żyłować do samiuśkiego końca :) granica pewna jest heh. Wieć mowicie za Abit? ok :) a moge wiedziec jakie problemy mja uzywtkownicy DFI?? ten watek CAŁY przeczytałem ale o DFI rady nie dam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Abit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Abit :)czyli krótko i treściwie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 czyli krótko i treściwie :) Mam i jest GIT :) Mam podobne zdanie jak kolega który ciut wyżej wypowiadał się o an8u :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 mam Abita AN8 ulta i moze japytanie brzmi: w biosie w zakldace PnP/PCI Configuration PCI Express relative items Maximum Payload Size 4096 <--- czy powinno buc az tyle ???????????? grafa 7800gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Właśnie co znaczy ta opcja : PCI Express relative items Maximum Payload Size 4096 Do czego to jest że do PCI-e to wiem ale co ona robi ta opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 A ja mam pytanko czy to prawda że te nap. na porc i ram podnoszone o 0.1 v (opcja cpu i ram reference volt.) jest podawane z innej lini zasilania ??? Coś tak jak w dfi tylko ze w dfi pzrepina się zworkę na mobo a tu niby po wlaczenou i dodawaniu nap. o te 0,1 v mamay nap podawane z innej lini zasilajacej ??? Co wy na to ?? No i z jakiej lini ??? hmm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 heja! kupiłem An8-ultra :) i od razu pytanko, jeszcze przed podłączeniem: jaki kontroler SATA2 to ma?? w instrukcji nie widze nic o Silikonie wiec chyba nie musze miec dyskietki do dysku SATA2? mam nadzieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 heja! kupiłem An8-ultra :) i od razu pytanko, jeszcze przed podłączeniem: jaki kontroler SATA2 to ma?? w instrukcji nie widze nic o Silikonie wiec chyba nie musze miec dyskietki do dysku SATA2? mam nadzieje ;) ja na samsungu s-ata 2 i na sehgate s-ata 1 zadnych dyskietek nie dawalem i śmiga wiec :) nic nie trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 jest juz biosik 1.9 narazie beta... http://forum.abit-usa.com/attachment.php?a...23&d=1130888907 zaraz sie przekonamy czy jest DDR366 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 ja na samsungu s-ata 2 i na sehgate s-ata 1 zadnych dyskietek nie dawalem i śmiga wiec :) nic nie trzeba :) tez mam samsunga sata2 :) aha, a jestes pewien ze sytsem chodzi na SATA2? a moze standardowo na SATA1 ? jedna rzecz jak na razie: czasami komp nie chce wstać po wylaczeniu. musze clear cmosu zrobić zeby wstał - a tak tylko sie zakreca wiatraczki , monitor mygnie i kupa ... czym mże to byc spowodowane?? dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) ok, problemu nie ma, abit kontroluje na defaulcie obroty na CPU a ja nie ma wiatraka tam wiec sie wyłaczał. problem jest następujący: nie moge zainstalwać windowsa: to znaczy: wkładam płyte, naciskam "dowolny klwisz .. itp" i czarny ekran, napęd przestaje pracować. i nadal czarne tło. jak wyłącze w biosie obsługe SATA1 (zostawiam SATA2) to bios po reboocie nie widzi w ogole dysku, a płyta z windowsem działa - oczywiście zainstalować nie moge bo dysku nie ma :) i ... juz chyba kończa mi sie pomysły. zworkę na dysku przestawiałem na tryb SATA1 i tez nic nie daje. moj dysk to Samsung SATAII NCQ. dzęki! edit można powiedziec instalatoe widowsa włacza sie gdy nie ma podpietego dysku (jest na nim WinXP i linux). gdy widać dysk nie moge uruchomić instalki. Jakieś pomysły? Edytowane 18 Listopada 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 jest juz biosik 1.9 narazie beta... http://forum.abit-usa.com/attachment.php?a...23&d=1130888907 zaraz sie przekonamy czy jest DDR366 I co z tym biosem 1.9 ? To jakaś ściema ? ktoś to wgrał ? wieczorkiem potestuje jak bedę w domq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 a no wgrany ale nie ma DDR366 :/ dopiero bede sprawdzal czy jest lepszy od pozostalych pod wzgledem o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 a ma ktos info co w nim poprawili, moje maile do abita o div 366 nie odniosły skutku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Kuzwa a div150 jest ?? Tego jesce nie ma nawet na stronie ABITA...zreszta nie bede instalowal bety :P Edytowane 18 Listopada 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 jeśli moge to ponowie moje przykre pytanie: wie któś jak zainstalwać Windowsa? problem jak wyżej. chyba juz wszystkich kombinacji kabli próbowałem :/ nie mam pojęcia czemu czyta płyte tylko wtedy ja dysku nie ma podpietego. Coś pzrestwialiście w biosie? albo na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 moze lamerskie ale ustawiles dobrze BOOTowanie ?? 1.cdrom 2.hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Wysłałem maila do Abita z zapytaniem czy ten bios to ich robota czy jakiś modowany i nazwany 1.9 :) - czekam na info ;P Edytowane 18 Listopada 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) heh a pisałem wcześniej ze zaczyna bootowac z plyty a pozniej czarny ekran? :) bootuje i klops. czarny ekran. ja odlacze dysk to działa instalator bez żadnych problemów. mam nagrywarke dvd NECa i sydk SATA2 Samsunga Edytowane 18 Listopada 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 heh a pisałem wcześniej ze zaczyna bootowac z plyty a pozniej czarny ekran? :) bootuje i klops. czarny ekran. ja odlacze dysk to działa instalator bez żadnych problemów. mam nagrywarke dvd NECa i sydk SATA2 Samsunga dziwne bo u mnie w tej konfiguracji wszystko poszlo przy instalce bez problemu ?? a teraz mam segate i jest tak samo ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...