Skocz do zawartości
Szmugler

Abit An8 - An8\an8-v\ultra\sli

Rekomendowane odpowiedzi

ahh :? jestem ciekaw co wy - "spece" byście wybrali bo ja to jestem noga jeżeli chodzi o to ;]

a tak btw. te corsairy lepsze są od reszty ??

na bank odpadaja te geile i te patrioty z cl2,5 ani z jednych ani z 2 nic za dużo nie wyciśniesz :(, zostaja te patrioty z cl2 lub corsary ale nie wiem na jkaich kościach sa te corsary ??? nie mam pewności czy na bh5 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzieli mi w sirius.pl że Corsairy są na Samsungach. To opłaca się je brac......chyba:?

ok na samsungach ale na jakich tccd ?? jak tak to spoko możesz brać jak na tccc to nie za ciekawie max 500 mhz i 3-4-4-9 czasy, ale sądze ze moga byc na tccd wiec mozesz do 600 mhz z nich wydusic :)

Edytowane przez V1rU$®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś co to jest ta impedancja, a raczej o jakiej impedancji musiałbym kupić słuchwaki zeby dobrze grały z kartą dźwiękową co jest w AN8-U ??

EDIT - Juz wiem co to jest impedancja...tylko dalej nie wiem jaka musi być żeby dobrze grało :P

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT - Juz wiem co to jest impedancja...tylko dalej nie wiem jaka musi być żeby dobrze grało :P

RepsOn bawie się dość dużo w sprzęt audio i ogólnie w elektryke i nie masz czym sie przejmowac każde słuchawki bedą ci dobrze grały na tej karcie choc ja tam osobiście gdy porównałem dzwięk z plyty i z mojego soundblastera to dodam ze Soundblaster wygrał i to z duża przewaga :) a słuchawkami sie nie przejmuj zwróc tylko uwage na pasmo przenoszenia i ilość decybeli a także sprawdz czy jecki sa pozlacane (zmniejsza ilość szumu) a także polecam abys podlaczyl je do jakiejs wieży jeśli używasz (ma wieksze wzmocnienie ma wyjściu) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli doczytałem to dostaniesz do nich dzwiękowke na USB wiec nie powinienes miec zadnych problemów, jeszcze jedno słuchawki beda podlączone same do dzwiękówki czy załóżmy przez rozgałeźnik i do wiezy ci jeszcze idzie?? A słuchawki ogólnie super powinny cie zaspokoić :) ja tam w pokoju ma dwa subwofery 200W i dwa głośniki 100W :D Stawiam na głóśne brzmienie i pozatym wszystko musi się trzaść :D

A co myślisz jeszcze o tych http://www.imperium.net.pl/steel-sound-p-5655.html :) też fajne i maja lepszy bass :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo beda tylko do karty..nie mam adnego sprzetu

Kurcze..z jedne strony Syberia ma 7.1 i karte dzwiekowa...a te steel Sound jest dla graczy (czyli dla kogos takiego kto giercuje w CounterStrike czyli mnie )...nigdy nie ma prostych wyborow ;/

Mysle ze wezme te Steel Sound..podpene do abitowskiej karty bezposrednio..i kiedys zaopatrze sie w jakiegos fajnego SB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad tym

http://www.imperium.net.pl/icemat-siberia-...ack-p-5707.html

Beda podpiete bezposrednio do karty (chyba ze sie nie da).ja sie na audio kurcze kompletnie nie znam..jakby cos nie tak to powiedz ;]

no mi sie zdaje ze bedą graly za cicho (takie sluchaweczki bedą sie marnowac ,zadnego podbicia), przynajmniej jakiegos grajka dorwij z wyjsciem na sluchawki :P ja tak mam , sluchawki thomsona i jest wypas :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no panowie juz siedze na Abicie AN8 SLI i 7800GT :)

pierwsze wrazenia?? super wymyslone chlodzenie mostka (bezwentylowy OTES)...

ogolnie plyta ma troszke za duzo diód..ale mozna przeboleć

zero problemow z zainstalowaniem windowsa itp

nastepna sprawa: zasilanie...wpiąłem 20 pin w 24 pin jak bylo w instrukcji..zero problemow..i jednak nie bede robil jak w dfi dodatkowych 12V z molexa, poniewaz jak wiadomo wpialem kostke 4pinową 12V (tam gdzie jej miejsce) i dodatkowo AN8 SLI ma jeszcze złącze molex na płycie!! na samym dole..i tam tez radzą podpiąc molexa, co też zrobiłem..grafa oczywiscie też ma zasilanie osobne (przejściowka na 2 molexy męskie!!), i obydwa molexy podpiąłem..chyba plycie juz wystarczy 12V i moge sobie odpuscic te dodatkowe do wtyczki 24 pin

napiecia mam wzorowe wg biosa i uGuru - 12V mam 12.10V, 5V mam 5.04V itp

aha bede mial do was parenascie pytan ale to wieczorkiem jak poinstaluje wszytsko

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy na te twoje pytania ale takze na jakies wstepne wyniczki :) i czy planujesz drugiego 7800?? :lol:

hehehehe..pytania juz zadałem RepsOn'owi na GG :P dotyczyły wlasciwie tylko co to jest VTT DDR VOLTAGE (czy jakos tak), czy oplaca sie dawac wiecej V na mostek, co to DDR/CPU Reference Voltage (to co mozna zmieniac o mV)..

no i mialem problem gdyz na niekreconym procku mialem 36C :blink: ale pomogl update biosa do 818..przedtem mialem niby 815 ...

wyniczki..tylko narazie odpalilem 3dmarka 2005..NIC nie krecone (nawet procek) i wynik 6500 punktów..wiec bardzo ładnie..narazie wogole nie poszaleje zbytnio bo mam 512MB Ramu od kumpla..czekam na moje 2x1GB Adata :)

drugiego GF7800..moze...za rok :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czytam wasze wypowiedzi i mam kilka pytan i spostrzezen.

1.Chojrakrock mam taka grafike jak ty czy przerobiles ja na 16p softwarowo czy jest to hard-mod?

2.Czy ktos z Was posiada i uzywa z ta plyta Kingstonow KHX3200ULK2?

3.Jak wam sie sprawuje bios 1.9 bo mi znakomicie zauwazylem duzo mniejsze wahania napiecia na procu.

4.Czy udalo sie komus i jesli tak to na jakich memorach puscic proca i ram synchro na FSB300

Pozdro Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 1 Gru 2005, 23:06' post='1790261']

Witam

Czytam wasze wypowiedzi i mam kilka pytan i spostrzezen.

1.Chojrakrock mam taka grafike jak ty czy przerobiles ja na 16p softwarowo czy jest to hard-mod?

2.Czy ktos z Was posiada i uzywa z ta plyta Kingstonow KHX3200ULK2?

3.Jak wam sie sprawuje bios 1.9 bo mi znakomicie zauwazylem duzo mniejsze wahania napiecia na procu.

4.Czy udalo sie komus i jesli tak to na jakich memorach puscic proca i ram synchro na FSB300

Pozdro Krzysiek

odp. na pyt. 3- mi najlepij biegał i biega bios 17, ten 19 był ok ale 17 lepszy do oc :), co masz na mysłi odnośnie stabilności nap. na cpu ??? na jakim biosie siedziałes wcześniej i jaki wachania miałeś ??

odp na 4 pyt. u mnie na tccd dobiłem do 590 mhz :) ale walka z dalszymi mhz ami mnie osłabiła i narazie pass :) jak bedzie czas moze w świeta to pobawie sie aby synchro z procem szły :)

Edytowane przez V1rU$®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie napięcia wskazywane przez bios/cpu-z względem zadanych w biosie?

Pytam bo u mnie zawsze jest nico wyższe to wskazywane względem zadanego - np 1.4V dane w biosie - sam bios i program pokazuje ze jest srednio 1.439V.

Analogicznie jak dam nieco wiecej w biosie - jest jeszcze wiecej wskazywane.Bios 19 ale na wczesniejszym 18 było podobnie.Dodam ze mam zasilacz 400W podpięty narazie na 20pin - czy to moze byc przyczyna? Zamierzam go zmienic niebawem na cos na 24 piny -myśle o fortronie.

a i moze napiszcie proszę coś o tych DDR/CPU Reference Voltage o ktore pytał lukk - tzn czytalem coś o zasilaniu z innej lini - ale jakie są wasze doświadczenia - o co chodzi z minusowymi wartościami ktore mozna takze ustwic - np: -10mV itd

Edytowane przez flash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie napięcia wskazywane przez bios/cpu-z względem zadanych w biosie?

Pytam bo u mnie zawsze jest nico wyższe to wskazywane względem zadanego - np 1.4V dane w biosie - sam bios i program pokazuje ze jest srednio 1.439V.

Analogicznie jak dam nieco wiecej w biosie - jest jeszcze wiecej wskazywane.Bios 19 ale na wczesniejszym 18 było podobnie.Dodam ze mam zasilacz 400W podpięty narazie na 20pin - czy to moze byc przyczyna? Zamierzam go zmienic niebawem na cos na 24 piny -myśle o fortronie.

mam tak samo..1,440 a ustawione niby default..pewnie abit troszke zawyza CPU Voltage..bo z kolei moj poprzedni epox zaniżał:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmieniasz tylko biosa na tego od x800xt zadnych hard-modow, bezpiecznie i wcale nie trudno. a co chcesz sie bawic?? Ale tak wogle jest osobny temat o x800gto wiec tam zapraszam.

Edytowane przez chojrakrock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde cos mi nie gra..te odczyty V są na kazdej plytce inne no seryjnie..bez sensu

na epoxie 9nda3j procek chodził NIBY na 1,5V na 2700MHz (płytka ogólnie zaniżała napięcia)...mial ok 46C w SP2004

teraz ustawiłem NIBY 1,55 V i robie testy..na niższych sie wywalała...ale z kolei Abit zawyża..ehhhhh

EDIT-------------------

kolejne testy..podkręcony TYLKO procek na 2700MHz

3dmark 2003 - 14.100

3dmark 2001 - 23.000 (tu tak mało bo jade na 512 Kingstonow od kumpla na badziewnych timingach i 2T)

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za wszystkie odpowiedzi

Mi lepiej wszystko dziala na biosie 1.9 gdyby nie to ze moje khxsy nie wytrzymuja wiecej niz 490 ( czyli tyle samo co u Virusa) proc chodzil by u mnie wyzej. Na 19stym biosie zaobserwowalem mniejsze wachania napiec na procu w biosie ustawione mam 1.425 a Everest pokazuje od 1.44 do 1.46. Na 18stym biosie dobijalo mi nawet do 1.5V oczywiscie mimo ustawionego 1.425.

Sprawa druga na biosie nizszym niz 1.8 sa straszne problemy z dyskami w raidzie.

A co do wachajacych sie napiec na poczatku mialem straszne problemy ze stabilnoscia proca, wyselekcjonowalem sobie w robocie 3000 i bez problemu biega na HTT311 przy 1.425. Mialem zasilac enlighta wyciagniety z jakiego serwera 500W czystej mocy niestety nie mial zasilania 24 pin i proc za cholere nie chcial isc stable powyzej 2.7 V. Zamienilem na Tagana z 24 pinowym zasilaniem i problemy ustaly. Chociaz Tagan slabszy a enlight napewno trzymal napiecia jak skala. Wiec zdecydowanie warto miec zasilke z 24 pinowym zasilaniem.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date=' 2 Gru 2005, 01:22' post='1790462']

Dzieki za wszystkie odpowiedzi

Mi lepiej wszystko dziala na biosie 1.9 gdyby nie to ze moje khxsy nie wytrzymuja wiecej niz 490 ( czyli tyle samo co u Virusa) proc chodzil by u mnie wyzej. Na 19stym biosie zaobserwowalem mniejsze wachania napiec na procu w biosie ustawione mam 1.425 a Everest pokazuje od 1.44 do 1.46. Na 18stym biosie dobijalo mi nawet do 1.5V oczywiscie mimo ustawionego 1.425.

Sprawa druga na biosie nizszym niz 1.8 sa straszne problemy z dyskami w raidzie.

A co do wachajacych sie napiec na poczatku mialem straszne problemy ze stabilnoscia proca, wyselekcjonowalem sobie w robocie 3000 i bez problemu biega na HTT311 przy 1.425. Mialem zasilac enlighta wyciagniety z jakiego serwera 500W czystej mocy niestety nie mial zasilania 24 pin i proc za cholere nie chcial isc stable powyzej 2.7 V. Zamienilem na Tagana z 24 pinowym zasilaniem i problemy ustaly. Chociaz Tagan slabszy a enlight napewno trzymal napiecia jak skala. Wiec zdecydowanie warto miec zasilke z 24 pinowym zasilaniem.

Pozdro

z tymi wahaniami faktycznie na 19 sa najmniejsze ??? własnie sprawdzałem :) ciekawe dlaczego tak jest ?. Zasiłke warto mieć 24 pin bo na 20 pin doszłem amx do 2533 mhz potem jaja były a na 24 idzie dalej aż miło ;). A co do tccd doszłem do 590 mhz :) ale teraz mam na div 333 nie synchro bo walka o synchro z prockem na 600 mhz mnie zmęczyła juz :P ale kiedys poustawiam to na cacy aby na synchro szło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukk u mnie zdecydowanie pomogla zmiana zasilki na tagana z 24 pinowym zasilaniem. Mimo ze poprzedni zasilacz byl mocniejszy teraz wszystko kreci sie wyzej.

chojrakrock: przejrzalem topic o x800gto wgrywalem do 3 rano rozne biosy i nie moge odblokowac 4 dodatkowych potokow.

Czy przypadkiem w Sapphire tylko x800gto2 daja sie odblokowac?

Ja mam x800gto

A Ty nie masz przypadkiem connecta?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi