Skocz do zawartości
Szmugler

Abit An8 - An8\an8-v\ultra\sli

Rekomendowane odpowiedzi

Pękło !!!!!!!!!!!

Wkońcu 3 GHz pękło !!!!!!!!!

Boże jaki ja jestem szczęśliwy :D

SuperPi

http://img522.imageshack.us/img522/4048/3000mhz3sg.png

Cinebench

http://img523.imageshack.us/img523/7525/cinebench474kr.png

AI - Bench

http://img509.imageshack.us/img509/408/39a3ak.png

An8 Ultra to nie taka licha płytka do OC :P:P:P

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo gratulujemy RepsOn :D tak dalej a super pi czeka na ciebie :) napiecie nawet nie takie duze, Pozdro

no większego i tak nie dam :cry: :cry:

A wiecie co jest najlepsze

Ze w biosie mialem ustawiony mnoznik x 8 :blink:

Może jakiś coldbug płyty głównej ;p, bo komputer prawie na parapecie stał :P

SYStemp 5-10*C :P

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok juz po pierwszch testestach... ale są pytania:

- czy jak włączacie kompa to wam głośniczek brzeczy 1 raz tak dłużej a potem tylko raz pika? Właśnie nie wiem o co z tym chodzi ... Wstępnie ten pierwszy dłuższe pikniecie jest przy kodzie 90 - czyli koniec uGuru i rozpoczecie sterowania przez bios.

- warto instawlować Win XP x64 ?

- jakie sterowniki do moba instalować oficialne 6.70? Znalazłem coś takiego (teraz testujem):

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=163130

ale mimo dobrych checi jakoś kontroler IDE wogóle mi sie nie instaluje.

- jakos na CPU-Z 1.31 vcore mam 1.45 mimo ze w biosie mam 1.4 (jeszcze nie krece, musze pamieci wymienić).

i jeszcze Enermax EG465P-VE mi piszczy np. jak przewijam scrolem stronki - lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok juz po pierwszch testestach... ale są pytania:

- czy jak włączacie kompa to wam głośniczek brzeczy 1 raz tak dłużej a potem tylko raz pika? Właśnie nie wiem o co z tym chodzi ... Wstępnie ten pierwszy dłuższe pikniecie jest przy kodzie 90 - czyli koniec uGuru i rozpoczecie sterowania przez bios.

- warto instawlować Win XP x64 ?

- jakie sterowniki do moba instalować oficialne 6.70? Znalazłem coś takiego (teraz testujem):

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=163130

ale mimo dobrych checi jakoś kontroler IDE wogóle mi sie nie instaluje.

- jakos na CPU-Z 1.31 vcore mam 1.45 mimo ze w biosie mam 1.4 (jeszcze nie krece, musze pamieci wymienić).

i jeszcze Enermax EG465P-VE mi piszczy np. jak przewijam scrolem stronki - lol

- mi pika jak mam podłączony w LBXie głośniczek :) jak odłacze NIC nie pika

- ja mam z CD, jka dla mnie różnicy nie ma

- tez tak mam -ale bardziej okolo 1.43v - abit podbija V

- jaka masz grafike?? Gigabyte 6600 Turbo Force ??? jesli tak to piszczy ci grafika - heat-pipe :) jesli nie to nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafe to mam szafirka x550 takiego pasywnego VIVO ale to nie on raczej piszczy.

Przykładajać ucho jestem w 80% pewnien ze to zasilacz...

bedać chwile w biosie zmieniłem napiecia z auto na manual ^^. teraz 1.4 bios = 1.439

co do tego pikania to wymysliłem ze to jest chyba z uGuru pika jak wiatraczek ma <1200 obrotów (juz to wyłączyłem) a na poczatku musi sie rozkrecić (ja Freezerowi 64 pro dalem 8 V do 35 stopni) wiec to troche trwa i do tego dochodzą opóźnienia w raportowaniu...

Co do teperatur to mam 17-18 idle 21-22 stress (narazie bez krecenia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest fizycznie niemozliwe..chyba ze siedzisz w iglo :blink:

jeszcze w to idle moge uwierzyc ze 17C (jesli wlaczone CnQ i zimno w chacie) ale 22C stress NIE MA BATA...

można by się zapytać "co znaczy stress?" :D

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda na to że jest modbios dla an8 który daje div150, 183 :D

http://www.fh-augsburg.de/~madocer/BIOS/OAN819M.zip

link do strony z małym opisem

http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php/topic/37/36.html

ze tak się zapytam: testowałeś ?? :wink:

RepsOn - co z tym CnQ w bisoie ?? chodzi Ci chyab o to ze sie ogolnie zawiesza tak ? :)

Edytowane przez ma1y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze tak się zapytam: testowałeś ?? :wink:

RepsOn - co z tym CnQ w bisoie ?? chodzi Ci chyab o to ze sie ogolnie zawiesza tak ? :)

nie testowałem bo Abit FlashMenu nie chodzi pod windowsem 64 bit :((

nie wiem jak to wygląda z c'n'q .. jak dla mnie zbędny bajer, szczególnie nieprzydatny dla mnie bo ja kręce sobie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie: jak wyklada awaryjnosc tej plyty ? czesto do servisu ja oddajecie ?

pochodzilem po sklepach z zamiarem kupna tego abita dowiedzialem se poza tym ze cena juz do 500zl skoczyla

ze plyta jest strasznie awaryjna, cochwile wraca na servis. jakie ejst wasze zdanie jako uzytkownikow ? warto kupowac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie: jak wyklada awaryjnosc tej plyty ? czesto do servisu ja oddajecie ?

pochodzilem po sklepach z zamiarem kupna tego abita dowiedzialem se poza tym ze cena juz do 500zl skoczyla

ze plyta jest strasznie awaryjna, cochwile wraca na servis. jakie ejst wasze zdanie jako uzytkownikow ? warto kupowac ?

LOOOOOOOOL

Chyba nikt spośród użytkowników tej płyty którzy udzielaja sie w tym temacie nie miał problemów z tą płytą :|

nie rozumiem tych serwisów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOOOOOOOOL

Chyba nikt spośród użytkowników tej płyty którzy udzielaja sie w tym temacie nie miał problemów z tą płytą :|

nie rozumiem tych serwisów

hehehe :)

dokładnie :) to jakies bajki z ta awaryjnością :) osobiście nie znam takiego przypadku :)

p.s. co do nowego biosa na co ten koleś odblokował te wszystkie opcje ??? i czy ma to wpływ na oc ??? -> wieczorkiem wgram tego cudaka 1.9 :)

Edytowane przez V1rU$®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

awaryjność? - jak na razie też nie słyszałem i ma nadzieje nie usłysze...

co do biosu - mam, sporo opcji dodali, (opisane w pliku w rarze) - dzielniki sa i działaja - jak na razie jest OK. napisze coś za jakiś czas :wink:

V1rU$® - testuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej wytlumaczcie mi jak flashowac spod dosa..ja tez chce ten bios :P:P:P

Ja robie to tak że:

w nero wybieram boot cd i nagrywam na niego obraz z plikami startowymi windowsa 98se (dos) i do tego doklejam pliki ze stronki producenta z biosami, wlasnie dogralem sobie teraz ten modowany ale zmieniłem mu nazwe jak w orginale :) i wypalam cd'ka. Odpalam z cd ka wybieram uruchom trym ms-dos z emulacją cd rom przechodze na cd ka i odpalam plik runme -> reszta robi sie sama :) na finish f1 i mode sie czy komp wstanie :)

Edytowane przez V1rU$®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też samsunga polecić moge tylko ogolnie z sata2 (a chyba bardziej z ncq) to tzreba uważać z niektórymi sterami od płyty głownej - na niektórymch winda mi sie nie chce wgrywać i dysk klekocze (to samo mialem na gigabte i dysku maxtora z ncq-sata1)

zauwazylem ostatnio ze bardzo chwalone sa oprocz samsungów - hitachi 250gb - podobno fajny dysk

Od dwóch dni cholera męczyłem się z podobnym problem - dysk seagate 160gb sata2. Od czasu do czasu windows nie wstawał. Przedwczoraj odmówił posłuszeństwa totalnie - permanentny zwis w czasie ładowania okienek. Pasek postępu po prostu sie zatrzymywał, dysk stawał, a dioda ciągle się świeciła. Wszelkie próby reanimacji, zabawy z biosem i taśmami nie przynosiły skutku. Przed reinstalką systemu pomyślałem, że warto by sprawdzić stery. No i tu leżał pies pogrzebany. Po wywaleniu sterów ide od Nvdidii wszystko wróciło do nomy - windows startuje w cuglach. Tak więc wszystkich posiadaczy tandemu AN8U+dysk sataII ostrzegam przed instalacja sterów ide z nForce 6.7 (mam nadzieje, ze w nowych nforce'ach nvidia to poprawi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja robie to tak że:

w nero wybieram boot cd i nagrywam na niego obraz z plikami startowymi windowsa 98se (dos) i do tego doklejam pliki ze stronki producenta z biosami, wlasnie dogralem sobie teraz ten modowany ale zmieniłem mu nazwe jak w orginale :) i wypalam cd'ka. Odpalam z cd ka wybieram uruchom trym ms-dos z emulacją cd rom przechodze na cd ka i odpalam plik runme -> reszta robi sie sama :) na finish f1 i mode sie czy komp wstanie :)

zbyt skomplikowane..no i nie mam windy 98 :P nawet na cd :(

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zbyt skomplikowane..no i nie mam windy 98 :P nawet na cd :(

dyskietka: format szybko + utworz dysk startowy systemu MS-DOS, dograj pliki z rara (orginalny bios) i zamien plik *.rom (stary wywal - AN8_19.BIN i wgraj nowy - OAN819M.BIN)

zabotuj z dyskietki i w lini komend wpisz :

runme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi