chojrakrock Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 u mnie na 1.55V podchodzi nawet do 1.58V dobrze ze zawyza a nie zaniza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 u mnie na 1.55V podchodzi nawet do 1.58V dobrze ze zawyza a nie zaniza :)no właśnie ja cosik takiego podbnego mam :) pewnie to od egzemplaża właśnie zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Pękło !!!!!!!!!!! Wkońcu 3 GHz pękło !!!!!!!!! Boże jaki ja jestem szczęśliwy :D SuperPi http://img522.imageshack.us/img522/4048/3000mhz3sg.png Cinebench http://img523.imageshack.us/img523/7525/cinebench474kr.png AI - Bench http://img509.imageshack.us/img509/408/39a3ak.png An8 Ultra to nie taka licha płytka do OC :P:P:P Edytowane 15 Grudnia 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Brawo gratulujemy RepsOn :D tak dalej a super pi czeka na ciebie :) napiecie nawet nie takie duze, Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Brawo gratulujemy RepsOn :D tak dalej a super pi czeka na ciebie :) napiecie nawet nie takie duze, Pozdro no większego i tak nie dam :cry: :cry: A wiecie co jest najlepsze Ze w biosie mialem ustawiony mnoznik x 8 :blink: Może jakiś coldbug płyty głównej ;p, bo komputer prawie na parapecie stał :P SYStemp 5-10*C :P Edytowane 15 Grudnia 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpavlo Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mam pytanie "Disable Unused PCI Clock" Enable lub disable Czy ta opcja odpowiada za blokowanie Magistrali PCI przy Podkręcaniu ? Za co odpowiada ta Opcja w BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 opcja o której piszesz znaczy mniej wiecej to: Wyłaczaj nieużywane sloty PCI - wyłącz lub załącz przy Enable sloty puste nie są "taktowane" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) nie są taktowane przez co teoretycznie sloty włączone dostają sygnał lepszej jakośći taka teoria //EDIT Chętnie zapodałbym tego VDimm moda...ale ja lutować nie potrafie ;( Edytowane 15 Grudnia 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ok juz po pierwszch testestach... ale są pytania: - czy jak włączacie kompa to wam głośniczek brzeczy 1 raz tak dłużej a potem tylko raz pika? Właśnie nie wiem o co z tym chodzi ... Wstępnie ten pierwszy dłuższe pikniecie jest przy kodzie 90 - czyli koniec uGuru i rozpoczecie sterowania przez bios. - warto instawlować Win XP x64 ? - jakie sterowniki do moba instalować oficialne 6.70? Znalazłem coś takiego (teraz testujem): http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=163130 ale mimo dobrych checi jakoś kontroler IDE wogóle mi sie nie instaluje. - jakos na CPU-Z 1.31 vcore mam 1.45 mimo ze w biosie mam 1.4 (jeszcze nie krece, musze pamieci wymienić). i jeszcze Enermax EG465P-VE mi piszczy np. jak przewijam scrolem stronki - lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ok juz po pierwszch testestach... ale są pytania: - czy jak włączacie kompa to wam głośniczek brzeczy 1 raz tak dłużej a potem tylko raz pika? Właśnie nie wiem o co z tym chodzi ... Wstępnie ten pierwszy dłuższe pikniecie jest przy kodzie 90 - czyli koniec uGuru i rozpoczecie sterowania przez bios. - warto instawlować Win XP x64 ? - jakie sterowniki do moba instalować oficialne 6.70? Znalazłem coś takiego (teraz testujem): http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=163130 ale mimo dobrych checi jakoś kontroler IDE wogóle mi sie nie instaluje. - jakos na CPU-Z 1.31 vcore mam 1.45 mimo ze w biosie mam 1.4 (jeszcze nie krece, musze pamieci wymienić). i jeszcze Enermax EG465P-VE mi piszczy np. jak przewijam scrolem stronki - lol - mi pika jak mam podłączony w LBXie głośniczek :) jak odłacze NIC nie pika - ja mam z CD, jka dla mnie różnicy nie ma - tez tak mam -ale bardziej okolo 1.43v - abit podbija V - jaka masz grafike?? Gigabyte 6600 Turbo Force ??? jesli tak to piszczy ci grafika - heat-pipe :) jesli nie to nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 grafe to mam szafirka x550 takiego pasywnego VIVO ale to nie on raczej piszczy. Przykładajać ucho jestem w 80% pewnien ze to zasilacz... bedać chwile w biosie zmieniłem napiecia z auto na manual ^^. teraz 1.4 bios = 1.439 co do tego pikania to wymysliłem ze to jest chyba z uGuru pika jak wiatraczek ma <1200 obrotów (juz to wyłączyłem) a na poczatku musi sie rozkrecić (ja Freezerowi 64 pro dalem 8 V do 35 stopni) wiec to troche trwa i do tego dochodzą opóźnienia w raportowaniu... Co do teperatur to mam 17-18 idle 21-22 stress (narazie bez krecenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Co do teperatur to mam 17-18 idle 21-22 stress (narazie bez krecenia). to jest fizycznie niemozliwe..chyba ze siedzisz w iglo :blink: jeszcze w to idle moge uwierzyc ze 17C (jesli wlaczone CnQ i zimno w chacie) ale 22C stress NIE MA BATA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) to jest fizycznie niemozliwe..chyba ze siedzisz w iglo :blink: jeszcze w to idle moge uwierzyc ze 17C (jesli wlaczone CnQ i zimno w chacie) ale 22C stress NIE MA BATA... można by się zapytać "co znaczy stress?" :D Edytowane 16 Grudnia 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 wygląda na to że jest modbios dla an8 który daje div150, 183 :D http://www.fh-augsburg.de/~madocer/BIOS/OAN819M.zip link do strony z małym opisem http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php/topic/37/36.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) wygląda na to że jest modbios dla an8 który daje div150, 183 :D http://www.fh-augsburg.de/~madocer/BIOS/OAN819M.zip link do strony z małym opisem http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php/topic/37/36.html ze tak się zapytam: testowałeś ?? :wink: RepsOn - co z tym CnQ w bisoie ?? chodzi Ci chyab o to ze sie ogolnie zawiesza tak ? :) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ze tak się zapytam: testowałeś ?? :wink: RepsOn - co z tym CnQ w bisoie ?? chodzi Ci chyab o to ze sie ogolnie zawiesza tak ? :) nie testowałem bo Abit FlashMenu nie chodzi pod windowsem 64 bit :(( nie wiem jak to wygląda z c'n'q .. jak dla mnie zbędny bajer, szczególnie nieprzydatny dla mnie bo ja kręce sobie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 nie testowałem bo Abit FlashMenu nie chodzi pod windowsem 64 bit :(( to dyskietka :) ja tak robie jak mam taką chęć (albo konieczność - tez tak bywało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) nie mam stacji dyskietek =P zresztą flashmenu jakiś mi sie bezpieczniejszy wydaje ;] Edytowane 16 Grudnia 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 to dyskietka :) ja tak robie jak mam taką chęć (albo konieczność - tez tak bywało) A ja robie flasha z dosa ale z cd-rw :) i bryka ok, dyskietka nie za bezpieczna jak dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 to jesce musze znaleźć jakąś instruckje jak flashowac spod dosa..jesce tego nie robiłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulic Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 pytanie: jak wyklada awaryjnosc tej plyty ? czesto do servisu ja oddajecie ? pochodzilem po sklepach z zamiarem kupna tego abita dowiedzialem se poza tym ze cena juz do 500zl skoczyla ze plyta jest strasznie awaryjna, cochwile wraca na servis. jakie ejst wasze zdanie jako uzytkownikow ? warto kupowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 pytanie: jak wyklada awaryjnosc tej plyty ? czesto do servisu ja oddajecie ? pochodzilem po sklepach z zamiarem kupna tego abita dowiedzialem se poza tym ze cena juz do 500zl skoczyla ze plyta jest strasznie awaryjna, cochwile wraca na servis. jakie ejst wasze zdanie jako uzytkownikow ? warto kupowac ? LOOOOOOOOL Chyba nikt spośród użytkowników tej płyty którzy udzielaja sie w tym temacie nie miał problemów z tą płytą :| nie rozumiem tych serwisów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) LOOOOOOOOL Chyba nikt spośród użytkowników tej płyty którzy udzielaja sie w tym temacie nie miał problemów z tą płytą :| nie rozumiem tych serwisów hehehe :) dokładnie :) to jakies bajki z ta awaryjnością :) osobiście nie znam takiego przypadku :) p.s. co do nowego biosa na co ten koleś odblokował te wszystkie opcje ??? i czy ma to wpływ na oc ??? -> wieczorkiem wgram tego cudaka 1.9 :) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 awaryjność? - jak na razie też nie słyszałem i ma nadzieje nie usłysze... co do biosu - mam, sporo opcji dodali, (opisane w pliku w rarze) - dzielniki sa i działaja - jak na razie jest OK. napisze coś za jakiś czas :wink: V1rU$® - testuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ej wytlumaczcie mi jak flashowac spod dosa..ja tez chce ten bios :P:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) ej wytlumaczcie mi jak flashowac spod dosa..ja tez chce ten bios :P:P:P Ja robie to tak że: w nero wybieram boot cd i nagrywam na niego obraz z plikami startowymi windowsa 98se (dos) i do tego doklejam pliki ze stronki producenta z biosami, wlasnie dogralem sobie teraz ten modowany ale zmieniłem mu nazwe jak w orginale :) i wypalam cd'ka. Odpalam z cd ka wybieram uruchom trym ms-dos z emulacją cd rom przechodze na cd ka i odpalam plik runme -> reszta robi sie sama :) na finish f1 i mode sie czy komp wstanie :) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sted Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 też samsunga polecić moge tylko ogolnie z sata2 (a chyba bardziej z ncq) to tzreba uważać z niektórymi sterami od płyty głownej - na niektórymch winda mi sie nie chce wgrywać i dysk klekocze (to samo mialem na gigabte i dysku maxtora z ncq-sata1) zauwazylem ostatnio ze bardzo chwalone sa oprocz samsungów - hitachi 250gb - podobno fajny dysk Od dwóch dni cholera męczyłem się z podobnym problem - dysk seagate 160gb sata2. Od czasu do czasu windows nie wstawał. Przedwczoraj odmówił posłuszeństwa totalnie - permanentny zwis w czasie ładowania okienek. Pasek postępu po prostu sie zatrzymywał, dysk stawał, a dioda ciągle się świeciła. Wszelkie próby reanimacji, zabawy z biosem i taśmami nie przynosiły skutku. Przed reinstalką systemu pomyślałem, że warto by sprawdzić stery. No i tu leżał pies pogrzebany. Po wywaleniu sterów ide od Nvdidii wszystko wróciło do nomy - windows startuje w cuglach. Tak więc wszystkich posiadaczy tandemu AN8U+dysk sataII ostrzegam przed instalacja sterów ide z nForce 6.7 (mam nadzieje, ze w nowych nforce'ach nvidia to poprawi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Ja robie to tak że: w nero wybieram boot cd i nagrywam na niego obraz z plikami startowymi windowsa 98se (dos) i do tego doklejam pliki ze stronki producenta z biosami, wlasnie dogralem sobie teraz ten modowany ale zmieniłem mu nazwe jak w orginale :) i wypalam cd'ka. Odpalam z cd ka wybieram uruchom trym ms-dos z emulacją cd rom przechodze na cd ka i odpalam plik runme -> reszta robi sie sama :) na finish f1 i mode sie czy komp wstanie :) zbyt skomplikowane..no i nie mam windy 98 :P nawet na cd :( Edytowane 16 Grudnia 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1rU$® Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) zbyt skomplikowane..no i nie mam windy 98 :P nawet na cd :( moza ja za duzo napisałem hehehe to nie jest takie zagmatwane jak sie wydaje :) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez V1rU$® Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 zbyt skomplikowane..no i nie mam windy 98 :P nawet na cd :( dyskietka: format szybko + utworz dysk startowy systemu MS-DOS, dograj pliki z rara (orginalny bios) i zamien plik *.rom (stary wywal - AN8_19.BIN i wgraj nowy - OAN819M.BIN) zabotuj z dyskietki i w lini komend wpisz : runme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...