Skocz do zawartości
moulder

Twinmos Czy Corsair-ktora Lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

moulder napisał(a):

Witam

Mam zamiar kupic pamiec 2x512 do duala. Mam na oku 2 oferty:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61898980 i 1620742[/snapback]

Jedne i drugie niestety słabo się nadają do podkręcania. Moze uda ci się uzyskać 230 Mhz a może i nie. Z tanich modułów najlepszy jest hynix (tutaj można liczyć na ponad 250 Mhz), który kosztuje 390 zł za 2x512MB w esc.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mach82 napisał(a):

Jedne i drugie niestety słabo się nadają do podkręcania. Moze uda ci się uzyskać 230 Mhz a może i nie. Z tanich modułów najlepszy jest hynix (tutaj można liczyć na ponad 250 Mhz), który kosztuje 390 zł za 2x512MB w esc.pl

1620813[/snapback]

Ale ten hynix ma CL 3.0, a w tych co wymienilem jest 2.5:-( Bez podkrecania na nominalnych taktowanich, ktora z tych pamieci co wymienilem bedzie wydajniejsza - Hynix czy Corsair?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moulder napisał(a):

Ale ten hynix ma CL 3.0, a w tych co wymienilem jest 2.5:-( Bez podkrecania na nominalnych taktowanich, ktora z tych pamieci co wymienilem bedzie wydajniejsza - Hynix czy Corsair?

1620828[/snapback]

mach82 ma racje. Juz lepiej brac Hynixa, ja sam posiadam jedna kostke 512 MB zakupiona w esc.pl i chodzi na 500 MHz przy 3-4-4-11 i 2.8V, 480MHz wyciaga przy 2.5-4-3-11. Wiec naprawde warto.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kinslayer napisał(a):

mach82 ma racje. Juz lepiej brac Hynixa, ja sam posiadam jedna kostke 512 MB zakupiona w esc.pl i chodzi na 500 MHz przy 3-4-4-11 i 2.8V, 480MHz wyciaga przy 2.5-4-3-11. Wiec naprawde warto.

Pozdrawiam

1620847[/snapback]

Ok. Dzieki za info. Mozliwe ze je wezme. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze, ja sprzedaje te pamieci, timingi 2,5-3-3-7 nie krecilem, ale chyba sprawdze niedlugo co sie da z nich wycisnac, na stronie jest screen z win 2k3 , w tescie sisoft sandry wsyszlo 4700 mb/s puscilem dzisiaj na win 2k3 x64 i wywalilo 5700 mb/s niezla poprawa. Pamieci sa ok, chodzi na nich serwer w firmie www.brykizameryki.pl To jedna z ostatnich partii bo ostatnio poszly w gore u producenta i bardziej oplaca sie paste do zebow sprzedawac niz pamieci ;-) jak ktos cos chce z usa to zapraszam. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi