Wampirek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Mam taki sprzęt: - płyta główna Gigabyte GA-6VTX - procek Intel Celeron 1.2 GHz Na płytce mam suwaki do zmiany parametrów procka. Max ile mogę podkręcić tego celerona na standartowym chłodzeniu to 1488 MHz. W standarcie jest ustawiony na 100x12 = 1200. Ja mam ustawiony na 124 x 12 = 1488. Procek jest wciaż stabilny i ma 40 C ale jak zmieniam na 133 x 12 = 1596 to po biosie sie zawiesza i tu jest pies pogrzebany. Nie moge zmienic mnożnika. Jest możliwość zmiany do x 16 ale nawet jak zmienie na te 16 to wyskakuje 12 i nie wiem dlaczego i jak to zmienić. W instrukcji obsługi płyty nic o tym nie pisze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 mnożnik to masz na 99,9%* zablokowany i go nie zmienisz. pomocne w o/c moze sie okazać podnissienie napiecia na procku (ew. jakiś 'drutmod' zwiekszajacy w/w napiecie) *wersje inżynierskie intela sa odblokowane, ale trafienie takiego graniczy z cudem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wampirek Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 To troche lipa. Czytalem kiedys ze napiecie na procku mozna zwiekszyc przez zamalowywanie odpowiednich drucikow ale teraz to szukalem szukalem i znalesc nie moglem. Moze ktos linka poda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Tu masz LINKA. Ogólnie artykuł od przeróbce tualatina na BX, Ty połączysz nózki odpowiadające tylko za podniesienie napięcia. Spróbuj zmienić Timingi dla pamięci i poszukaj dzielnika AGP/PCI. U mnie 1.2@1.6 bez podnoszenia napięcia. Tyle że ja mam standartowo 1.5V, te kręcą sie dużo lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...