Skocz do zawartości
Ne00n

Mocowanie Freezone Qvc-100 Alcu+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, po zamontowanie tego coolera on sie troche rusze :) tak na boki mozna nim krecic lekko, i nie weim czy to powinno wystepować, a nigdzie nie moge tego wyszukać...wiec licze na wasza pomoc

Edytowane przez Ne00n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam taki problem, po zamontowanie tego coolera on sie troche rusze :) tak na boki mozna nim krecic lekko, i nie weim czy to powinno wystepować, a nigdzie nie moge tego wyszukać...wiec licze na wasza pomoc

1621911[/snapback]

ja mam bardzo podobny cooler (wersja miedź) na asusie a7n8x deluxe. jak przeczytałem twojego posta to sprawdziłem i też można nim nieco na kręcić na boki. :mellow:

jednak radzę się tym nie przejmować, przecież jak przylega cooler do proca i ty go poruszysz to przecież proca nie porysujesz, bo masz paste i ruch ten odbywa się równolegle do płyty, więc radzę skręcić bude i zapomnieć :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka!!!

Podepne sie pod temat.

Chcialem sie dowiedziec, czy jest moze ktos, kto ma zamocowanego collera Pentagram Freezone QV-100 AlCu+ na Athlonie 64 s939? Chodzi mi o to, czy na tej podstawce da rade w ogole to zamontowac? Niektore zrodla podaja, ze da rade, inne, ze nie... Najlepiej wiec gdyby wypowiedzial sie ktos, kto ma juz zamontowany owy coolerek na owym procku...

Pozdro! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam bardzo podobny cooler, QC-80AlCu... jeśli nie zmienieli mocowań, a pewnie nie zmienili, to wszystko będzie zależało od twojej płyty, albowiem:

Jeśli masz płytę, na której masz na stałe założony backplate z wystającymi tulejkami nad powierzchnię płyty (po stronie od gniazda CPU) - zapomnij o tym coolerze, chyba, ze będziesz chcial coś ciąć.

jeśli da się zdjęć twój backplate z płyty... nie ma problemu.

BTW. A nie lepiej zainwestować w Arctic Cooling Freezer 64? Cena podobna, a wydajność sprawdzona i nie ma problemów z instalacją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi